Francis Gerard

Regisseur, Scenarist, Producer

Francis Gerard is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Forbidden City: The Great Within

1995 | Documentaire, Historische film

China/Verenigde Staten 1995. Documentaire van Francis Gerard.

De verhaalstem is van Rod Steiger, die de kijker begeleidt bij de tableaux vivants over anderhalve eeuw leven in de Verboden Stad, de zetel van de Chinese keizer, dat eindigt met de laatste imperator Pi Yu in de jaren 1920. De film bevat geen dialoog, de handelingen worden uitgebeeld door een rolverdeling die afkomstig is van de Beijing Film Studio en Xian Film Studio. Concubines, eunuchs, zeden en gewoontes en eten en drinken passeren de revue, maar er wordt geen aandacht besteed aan religie. Duidelijk wordt gemaakt dat de Chinese keizer was uitverkoren en werd beschouwd als een goddelijke figuur, wiens woord wet was. Hij was eenzaam, omringd door dienaren, astrologen en astronomen. De maaltijd werd in afzondering genoten nadat een eunuch voorgeproefd had om een mogelijke vergiftiging te detecteren. Boodschappers, spionnen en toegewijde ministers hielden de keizer op de hoogte van wat er in zijn rijk gebeurde, maar tegelijkertijd weerhielden ze hem ervan in contact te treden met de buitenwereld. Een bijzondere kijk op de Verboden Stad, het grootste openluchtmuseum ter wereld sedert 1925. Het scenario is van May Holdsworth and regisseur Gerard, die zijn regietaak eveneens voortreffelijk deed. Het camerawerk van de bekende cameraman Zhao Fei is prachtig.

A Private Life

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Francis Gerard. Met o.a. Bill Flynn, Jana Cilliers, Embeth Davidtz, Lance Maron en Justin John.

Zuid-Afrika, Kaapstad, 1950: een vrouw (Cilliers) die voor een blanke zou kunnen doorgaan kan door de apartheid toch niet met haar geliefde (Flynn) trouwen; het paar lapt de wet echter aan hun laars om hun drie kinderen op te kunnen voeden. Dit op een ware gebeurtenis gebaseerde en soms wel wat tragische verhaal wordt met de nodige gevoeligheid in beeld gebracht. Het scenario is van Andrew Davis. Cilliers kreeg voor haar rol de South Africa Film Award.

A private life

1988 |

Verenigd Koninkrijk 1988. Francis Gerard. Met o.a. Jana Cilliers en Bill Flynn.

Kaapstad, 1950. Politieagent Jack Dupont wordt verliefd op serveerster Stella, die als kleurlinge geregistreerd is omdat ze bij zwarte mensen opgegroeid is. De twee mogen officieel dan ook niet trouwen, maar krijgen wel drie kinderen, die echter behoorlijk gediscrimineerd worden

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francis Gerard op televisie komt.

Reageer