Ewen Solon: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Unidentified Flying Oddball

1979 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1979. Familiefilm van Russ Mayberry. Met o.a. Dennis Dugan, Jim Dale, Ron Moody, Kenneth More en John Le Mesurier.

De invasie van de ruimte is niet meer te stoppen. NASA heeft Dugan de opdracht gegeven een robot te ontwikkelen die reageert als een mens, om deze de melkweg in te kunnen sturen voor exploratie. Wanneer het schip vertrekt gaat Dugan per vergissing mee de ruimte in. Bij landing stelt hij vast dat ze in het Engeland van koning Arthur zijn terechtgekomen. Flauwe, voorspelbare komedie, vrij geïnspireerd door Mark Twains A Connecticut Yankee in King Arthur's Court, in scenariovorm gegoten door Don Tait. Special effects zijn te verwaarlozen. More probeert uit zijn Arthur-rol te halen wat erin zit, maar voor de rest is het acteerpeil haast amateuristisch. Fotografie van Paul Beeson, muziek van Ron Goodwin. Ook bekend als A SPACEMAN IN KING ARTHUR'S COURT.

David Balfour

1978 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Oostenrijk 1978. Avonturenfilm van Jean-Pierre Decourt. Met o.a. David McCallum, Ekkehardt Belle, Aude Landry, Bernhard Wicki en John Carson.

Schotland 1751. Ebenezer Balfour laat zijn neef David (Belle) ontvoeren zodat hij diens erfenis kan inpikken. Hij geeft de opdracht hem te verkopen als slaaf in de Amerikaanse koloni[KA3]en. Onderweg komt het schip in aanvaring met een roeiboot. De enige overlevende is Alan Breck (McCallum), die op weg was naar Frankrijk om een leger samen te stellen dat de rechtmatige Schotse koning terug op de troon kan zetten. De kapitein wil Alan doden en diens geld stelen, maar David kan hem redden. De twee worden beste maatjes. Ze verzeilen terug op de Schotse kust, waar ze getuige zijn van de moord op de `Rode Vos`, een geduchte tegenstander van de rebellen. David, Alan en een oom van Alan worden van de moord beschuldigd. Ze worden vogelvrij verklaard. Ze krijgen hulp van de mooie Catriona (Landry). Goed gemaakte bewerking van de meermaals verfilmde romans Kidnapped en David Balfour van Robert Louis Stevenson. Uitstekende ontspanning voor een jong publiek, maar ook ouderen zullen er volop van genieten. De decors zijn levensecht en de kostuums een lust voor het oog. Ondanks de lengte zit verveling er niet in dank zij de wervelende avonturen van het tweetal. Walter Ulbrich en Peter Graham Scott bewerkten de klassiekers. Knappe fotografie van Brian Morgan. Uitgezonden in vier delen.

The Curse of the Werewolf

1961 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Clifford Evans, Oliver Reed, Yvonne Romain, Catherine Feller en Richard Wordsworth.

In het 18e eeuwse Spanje wordt een doofstom meisje verkracht door een bedelaar die jarenlang opgesloten is geweest. Ze sterft bij de geboorte van haar zoon en het kind wordt opgevoed door een rijke dokter. Het blijkt echter bovennatuurlijke gaven te hebben, maar de dokter en zijn huishoudster houden dit geheim. Eens volwassen lijkt hij normaal, totdat hem de liefde van een meisje geweigerd wordt. Dan verandert hij in een weerwolf. Sfeervolle vrije bewerking van The Werewolf Of Paris van Guy Endore, met een schitterende Reed in de hoofdrol. Hij is geen bloeddorstig monster, maar een meelijwekkend slachtoffer van een zeldzame ziekte. Het overdadige scenario van John Elder maakt van deze film een der hoogtepunten van de Hammer-producties. In beeld gebracht door Arthur Grant.

Terror of the Tongs

1961 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Anthony Bushell. Met o.a. Christopher Lee, Geoffrey Toone, Bert Kwouk, Brian Worth en Richard Leech.

Een Engelse thriller vol sfeer. Een kapitein zoekt naar de moordenaars van zijn dochter om tenslotte de gehele Tongbroederschap in Hongkong open te breken. Goed spel, maar wellicht voor sommige kijkers wat te gruwelijk. Oorspronkelijk in de bioscopen uitgebracht in zwart/wit. Scenario van Jimmy Sangster.

The Stranglers of Bombay

1960 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Andrew Cruickshank, Marne Maitland, Guy Rolfe, Paul Stassino en Jan Holden.

Gruwelijk verhaal over fanatieke Indiërs die de Engelsen uit hun handelsposten proberen te verjagen. De enge scène waarin Devereux als indiaas meisje toekijkt hoe een slang in de richting van Rolfe kronkelt, bezorgt de toeschouwer kippevel en doen de koude rillingen over diens rug gaan. Een goede rolbezetting ondersteund door strakke regie. Scenario van David Zelag Goodman.

The Invisible Man: The Vanishing Evidence

1959 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Peter Maxwell. Met o.a. James Raglan, Charles Gray, Ernest Clark, Sarah Lawson en Michael Ripper.

Professor Harper (Raglan) die bezig was met een omvangrijk, geheim kernonderzoek, is vermoord en zijn wetenschappelijke aantekeningen zijn gestolen. De geheime dienst roept de hulp in van Peter Brady. De belangrijkste verdachte werd gesignaleerd in Amsterdam. Voordat Brady met hem in contact kan komen, wordt deze echter op zijn beurt gedood. Jenny Reyden (Lawson) die hem liquideerde, werkt [KA1]o[KA1]ok voor de geheime dienst. Ze wordt aangehouden wegens moord. De enige getuige is de hotelportier (Ripper), maar Brady slaagt erin diens getuigenis te laten verdwijnen. Na[KA3]ief gedoe over spionage dat zich grotendeels afspeelt in (een Engelstalig) Amsterdam. De Nederlandse politie wordt afgebeeld als een stelletje oenen, terwijl de Britten (ook als je ze niet kunt zien) hoog intelligent zijn. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Bert Mason. Aflevering 16 van 39.

The Hound of the Baskervilles

1959 | Horror, Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Christopher Lee, Peter Cushing, André Morell, Marla Landi en Miles Malleson.

Sherlock Holmes (Cushing) en Dr. Watson (Morell) worden naar het landgoed van de Baskervilles geroepen, waar de eeuwenoude vloek van de hellehond weer heeft toegeslagen. Sir Henry (Lee) is nu de laatste overlevende en alles wijst erop dat ook hij in levensgevaar is. Sfeerrijke Hammer-productie van de Arthur Conan Doyle-klassieker, waarin het gruweleffect voorop staat. De scènes in de moerassen rond het bezit van De Baskervilles zijn onheilspellend. Door eerst de oorsprong van de vloek te verklaren, opent de film al bijzonder sterk. Samen met de versie van Rathbone uit 1939 is dit de enige geslaagde verfilming van het boek, dat ook in 1972, 1977 en 1983 bewerkt werd. Het scenario is van Peter Bryan. Het camerawerk is van Jack Asher.

The Rossiter Case

1951 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1951. Mysterie van Francis Searle. Met o.a. Helen Shingler, Clement McCallin, Sheila Burrell, Frederick Leister en Ann Codrington.

Shingler is invalide en aan haar rolstoel gekluisterd. Burrell is jaloers en vals; ze intrigreert net zolang totdat McCallin, Shingler`s `verloofde` zich van haar afwendt zodat zij hem t.z.t. kan veroveren. McCallin zoekt echter zijn heil in de fles. Onderwijl is Shingler wantrouwig en besluit een bezoekje te brengen aan het eenzame landhuisje van Burrell. Het komt tot een heftige woordenwisseling en met het toevallig rondslingerende pistool van McCallin schiet ze, terwijl ze met bovennatuurlijke kracht uit de rolstoel komt, het kreng Burrell dood. Shingler weet op eigen kracht (met stoel en al) naar huis terug te keren. Uiteraard wordt McCallin verdacht, als zijn wapen bij het lijk wordt gevonden. Toch is de ontknoping van deze ouderwetse misdaadfilm die in de betere kringen speelt, nog verrassend positief. Hij is alleen niet meer zo flitsend. Naar de toneelthriller The Rossiters van Kenneth Hyde tot scenario omgebakken door John Hunter, Hyde zelf en regisseur Searle.