Luigi Filippo D'Amico

Regisseur

Luigi Filippo D'Amico is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

San Pasquale Baylonne

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Stella Carnacina en Memmo Carotenuto.

Een landelijke klucht die geïnspireerd is door het slechtste soort Italiaanse schelmenkomedie, met een aantal triviale en banale episoden. Enigszins oneerbiedig, maar dan meer qua opzet dan in werkelijkheid. Alleen Lando Buzzance blinkt uit in zijn rol. Het is jammer dat hij zijn talent aan zo'n slechte film verspeelt.

Amore e ginnastica

1972 | Drama

Italië 1972. Drama van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Senta Berger, Lino Capolicchio en Adriana Asti.

Berger is een zeer aantrekkelijke gymnastieklerares, die geen gebrek aan mannelijke bewonderaars heeft. Zij neemt de fitness- lessen die zij geeft uiterst serieus en ziet haar werk als een roeping. Ze besluit niet te trouwen, want ze wil haar lichaam en geest geheel in dienst van de sport stellen. Een geloofwaardig optreden van Berger in een verder matige film.

Il presidente del Borgorosso Football Club

1970 | Komedie, Mysterie

Italië 1970. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Alberto Sordi, Carlo Taranto en Margherita Lozano.

Een alleraardigste satire waarin Sordi uitstekend op dreef is als beamte in het Vaticaan, die van zijn vader een voetbalelftal erft. In het begin heeft hij er niet zoveel belangstelling voor, maar gaandeweg wordt hij een voetbalfan en raakt hij verknocht aan zijn ploeg.

I nostri mariti

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Alberto Sordi, Ugo Tognazzi en Jean-Claude Brialy.

Een aardige situatie-komedie over huwelijksmoeilijkheden: drie mannen zijn ieder getrouwd met een vrouw die de broek aanheeft. De verhalen van de drie kruisen elkaar voortdurend. Er wordt gedraaid en gelogen en dat is best leuk, zeker dankzij het goede spel van de hoofdrolspelers. De verhaaltjes zelf hebben niet veel om het lijf.

Akiko

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Akiko Vakabayashi en Pierre Brice.

Een interessante en daarbij bijzonder leuke film over culturele verschillen en de rol van de man en de vrouw. In Italië worden een Japans meisje en een Italiaan verliefd op elkaar. Ze hebben een bloeiende verhouding, maar allengs steken culturele verschillen de kop op. Zo wordt het Italiaanse macho- mannetje publiekelijk in de ring verslagen door zijn verloofde, die wat beter thuis is in judo. Boodschap van de film is: wees nederig en voorkomend zonder daarbij je trots te verliezen. Natuurlijk is het eind goed, al goed. De liefde overwint alles.

Noi siamo le colonne

1956 | Romantiek, Komedie

Italië 1956. Romantiek van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Vittorio De Sica, Aroldo Tieri, Antonio Cifariello en Franco Fabrizi.

Typisch Italiaanse komedie uit de jaren 1950-60, met geweldige acteurs. Drie vrienden, studenten aan de universiteit van Pisa, wonen in hetzelfde pension. Ze beleven vele liefdesavonturen, tot een van hen hopeloos valt voor de dochter van de hospita. Dat verandert de zaak natuurlijk. Komisch, leuk en gezellig.

Bravissimo

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Alberto Sordi, Giancarlo Zarfati, Patrizia Della Rovere, Mario Riva en Gianrico Tedeschi.

Een beginnend onderwijzer ontdekt dat een van zijn leerlingen gezegend is met een prachtige bariton. De meester vat het plan op een zangcarrière voor de jongen op te bouwen, en hij ontpopt zich als een bekwaam en meedogenloos manager, die het klaarspeelt zijn protégé in La Scala in Milaan te laten optreden. Hebzuchtige familieleden van de jongen komen plotseling opdagen om het kind op te eisen, dat zij eerder in de steek hadden gelaten. Helaas zal de leraar de strijd op de lange duur verliezen, en de jongen wordt gedwongen een andere weg in te slaan. Een bittere komedie over de speculatie en uitbuiting van ouders van begaafde kinderen, met een uitzonderlijk goede acteerprestatie van Alberto Sordi. Het scenario is van Agenore Incrocci. Het camerawerk is van Marco Scarpelli.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Filippo D'Amico op televisie komt.

Reageer