Neva Gerber is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Thundering Thompson

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Benjamin Franklin (Ben) Wilson. Met o.a. Cheyenne Bill, Neva Gerber, Al Ferguson en Ed La Niece.

De hulp-sheriff helpt een meisje problemen te overwinnen. Er verschenen tussen 1928 en 1930 in het totaal zeven westerns met Cheyenne Bill voor producent Morris R. Schlank. Ze waren alleneven mager en goedkoop. Wie Cheyenne Bill is, moge Joost weten: zijn identiteit is nimmer prijsgegeven en niemand heeft er ooit naar gevraagd destijds. Maar gezien het feit dat Ben Wilson de regisseur is en Gerber de tegenspeelster, is het niet onmogelijk dat Wilson zelf zich achter deze naam verschuilt. Robert Dillon was de scenarist en Robert Cline de cameraman.

The Saddle King

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Benjamin Franklin Wilson. Met o.a. Cliff 'Tex' Lyons, Neva Gerber, Al Ferguson, Glen Cook en Jack Casey.

In de periode 1928/30 maakte Lyons acht westerns als hoofdrolspeler voor Anchor Productions. Ze waren niet goed en uiterst goedkoop; het talent van Lyons werd vergooid. Ondanks de dure naam is de regisseur gewoon Ben Wilson. Scenarist Bennett Cohen maakte een verhaal over hulp-sheriff Lyons die de moord op zijn broer wenst te wreken. Robert Cline deed het camerawerk. Clifford William Lyons werd in 1902 geboren, werd acteur maar vooral stuntman. Hij trad in de voetsporen van Yakima Canutt en werd ingezet als regisseur bij de tweede opname-eenheid voor de actiescènes van films als THE GREEN BERETS, THE WAR WAGON en vele andere grote John Wayne-westerns. Hij stierf in 1974.

The Range Riders

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Ed La Niece en Earl C. Turner.

Wilson krijgt opdracht een bende outlaws uit te schakelen. Hij gaat zich fanatiek van zijn taak kwijten als de bendeleider een jongen doodschiet. Robert Dillon schreef de western en Eddie Linden was de cameraman. De produkties van Wilson waren niet goed meer; hij had een grote routine maar het moest goedkoop blijven, en dat vergde zijn tol. Benjamin F. Wilson, geboren in 1876, kwam trouwens spoedig tot een abrupt eind van zijn filmcarrière, die in 1912 startte en vooral door seriewerk zijn push kreeg. In 1930 overleed hij aan een hartverlamming. Hij had tot aan zijn dood toe gefilmd; zijn laatste film was SHADOW RANCH, waarin hij naast Buck Jones speelde.

Riders of the West

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ed La Niece en Bud Osborne.

Wilson, een ex-outlaw, heeft zijn leven gebeterd en wordt sheriff. In die functie gaat hij fiks tegen zijn ex-kameraden tekeer en zorgt hij dat de rust in de stad hersteld wordt. Robert Dillon schreef het verhaal en Eddie Linden nam het op.

West of the Law

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ashton Dearholt, Hal Walters en Cliff Lyons.

Voorman Wilson redt Gerber, dochter van de rancher, maar komt erachter dat ze al iemand anders liefheeft, waar hij zich bij neerlegt. Maar hij is wel zo vriendelijk haar eerst even te bevrijden van een bende veedieven waarmee Ferguson onder één hoedje speelt. Wilson was ook de producent.

Officer 444

1926 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1926. Actiefilm van Ben Wilson en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Jack Mower, Phil Ford en Al Ferguson.

Serial in tien hoofdstukken. Een professor vindt een nieuw gas uit dat zowel voor goede als kwade doeleinden gebruikt kan worden. Zuster Gerber wordt door hem in vertrouwen genomen en die moet tevens met de zoon van de professor, Wilson, contact opnemen. Hij is politieman nr. 444. Ferguson is de schurk die het gas in handen wil krijgen. Het werd een matig produkt dat tevens het afscheid was van het koppel Wilson/Gerber.

Fort Frayne

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ruth Royce, Bill Patton en Lafe McKee.

Kolonel Wilson ziet het helemaal zitten met Gerber, dochter van kolonel McKee in een fort midden in vijandig Indianen-gebied. Bij een aanval komt de kolonel om, maar stervend deelt hij mee ook nog een zoon te hebben, die outlaw is geworden. Dat blijkt achteraf Patton te zijn, die eveneens door Indianenhand om het leven komt en stervend zijn zuster verklaart wie hij is. George Pyper bewerkte het dramatische werkje van generaal Charles King uit 1901. Alfred Gosden was de cameraman.

Baited Trap

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Stuart Paton. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Monty O'Grady en Ashton Dearholt.

Het befaamde duo Wilson/Gerber uit de series speelde ook in een western-reeks. Wilson is hier onderweg om de moord op zijn vader te wreken. George Pyper was de scenarist en Joseph Walker de cameraman. Wilson was zelf de producent, hij produceerde ook andere western-series in de jaren twintig en wist een bepaalde populariteit te behouden. Aan zijn bezigheden kwam een abrupt eind door zijn dood in 1930. Hij was geboren in 1876 en debuteerde in 1912 in een serie, de eerste die gemaakt werd.

The Power God

1925 | Mysterie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1925. Mysterie van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Mary Brooklyn, Mary Crane en John Bahaglia.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bahaglia, de professor, heeft een uitvinding gedaan en daarom wordt hij vermoord. Zijn dochter, Gerber, kent het geheim maar leidt aan geheugenverlies. Wilson, haar verloofde, krijgt de handen vol om haar te beschermen tegen voortdurende aanvallen op haar leven door schurken. Rex Taylor en Harry Haven schreven het scenario voor de Davis Maatschappij.

The Mystery Box

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Alvin J. (Alan) Neitz (James). Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Lafe McKee, Robert Walker en Charles Brinley.

Serial in tien hoofdstukken. In deze western-serial, die door Wilson geproduceerd werd, is hij de man die vals beschuldigd wordt en op de vlucht slaat voor de sheriff en diens posse. Gerber krijgt een kistje in handen met de opdracht het met haar leven te verdedigen. En dat is nodig, want er zijn nogal wat gegadigden. Wat is het geheim van dit kistje?

A Daughter of the Sioux

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Robert Walker, Fay Adams en William Lowery.

Een conflict tussen soldaten en Indianen, met daartussen een liefdesrelatie van het duo Wilson/Gerber. De laatste wordt geacht een spionne voor de Indianen te zijn, maar dit blijkt achteraf een Indiaanse, die destijds door blanken is gestolen. Maar dit maakt voor Wilson niets meer uit. George Pyper bewerkte het verhaal van generaal Charles King. William Fildew deed het camerawerk.

Days of '49

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Jacques Jaccard. Met o.a. Edmund Cobb, Neva Gerber, Ruth Royce, Wilbur McGaugh en Yakima Canutt.

Serial in vijftien hoofdstukken. Karl Coolidge schreef deze Arrow-serial, die zich afspeelt in het Californië van 1849, het jaar waarin de staat overspoeld werd met goudzoekers. Een totale goudkoorts maakte zich meester van iedereen. John Sutter is de centrale persoonlijkheid. Hij wordt hier gespeeld door Brinley. In 1936 werd de film SUTTER'S GOLD gemaakt, een biografie van zijn leven. Het thema was zo populair bij het publiek dat uit de serial een filmversie gemonteerd werd als CALIFORNIA, in '49. Canutt had twee jaar eerder zijn filmdebuut gemaakt en zou in 1924 een eigen westernserie beginnen. Cobb speelde eveneens hoofdrollen in een eigen westernserie. Later zou hij in serie-westerns honderden bijrollen spelen.

The Santa Fe Trail

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Ashton Dearholt en Robert Dillon. Met o.a. Jack Perrin, Neva Gerber, James Welch, Elias Bullock en Wilbur McGaugh.

Serial in vijftien hoofdstukken. Uitstekende western-serial vol actie met Perrin als de man die Gerber uit de nesten haalt als ze door allerhande tuig wordt bedreigd in deze Arrow- produktie.

The Screaming Shadow

1920 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1920. Sciencefiction van Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, William Dyer, Howard Crampton en William Carroll.

Serial in vijftien hoofdstukken. In Afrika maakt Wilson een ritueel mee waarmee men daar het leven wil verlengen. In Amerika gaat hij experimenteren met apen, maar ook Girard is geïnteresseerd in iets dat het leven verlengt: hij experimenteert met menselijke proefkonijnen. Wilson en Gerber willen daartegen optreden, maar ze moeten heel wat hindernissen nemen. J. Grubb Alexcander en Harvey Gates schreven de serial, en King Gray was de cameraman. Wilson zelf hield de touwtjes van regie en produktie strak in handen.

The Branded Four

1920 | Thriller

Verenigde Staten 1920. Thriller van Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Joseph Girard, William Dyer en Ashton Dearholt.

Serial in vijftien hoofdstukken. De vier gebrandmerkten zijn de vier dochters van een befaamd geleerde (Girard), die, eenmaal ouder, het familiefortuin zullen beheren. Momenteel zijn de merken niet te zien, voor zoiets heb je een geleerde pa nodig. Familie-advocaat Dyer blijkt een schurk te zijn die het geld zelf in handen wil krijgen. Dochter Gerber roept dan de hulp in van Wilson en samen zijn ze Dyer voor. Wilson gaf het regiewerk uit handen, maar was wel de producent van deze serial die door Hope Loring en George Pyper was geschreven.

The Trail of the Octopus

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Ben Wilson en Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Howard Crampton, William Dyer en William Carroll.

Serial in vijftien hoofdstukken. Een redelijke avonturen- serial met oosterse achtergrond, en daarmee de mystieke sfeer die oosterlingen kunnen oproepen. J. Grubb Alexander schreef het verhaal en King Gray deed het camerawerk.

The Voice on the Wire

1917 | Misdaad

Verenigde Staten 1917. Misdaad van Stuart Paton. Met o.a. Neva Gerber, Ben Wilson, Francis McDonald, Ernest Shields en Joseph Girard.

Serial in vijftien hoofdstukken. Detective Wilson bestrijdt de Black Seven, een geheime organisatie die de misdaad bedrijft. Wilson was co-regisseur voor een deel van de serial die voor Universal geproduceerd werd en door J. Grubb Alexander werd geschreven naar een roman van Eustace Hale Ball.

The Mystery Ship

1917 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 1917. Fantasy van Harry Harvey en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Duke Worne, Elsie Van Name en Kingsley Benedict.

Serial in achttien hoofdstukken. Wilson en Gerber zijn aanvankelijk geen vrienden. Worne is haar verloofde maar dat blijkt een bandiet te zijn die de papieren steelt van Gerbers vader, o.a. een kaart waarop een verborgen schat staat aangegeven. Het duo Wilson/Gerber vindt elkaar en de moordaanslagen door Worne op Gerber worden door Wilson voorkomen. Het was de eerste van een serie serials die de twee met elkaar maakten. Worne zou een paar jaar later regisseur worden. Wilson werd dat ook, en tevens werd hij producent - drukke baasjes in die pionierstijd van de film.