Jang Dong-Kun

1972 Acteur

Jang Dong-Kun (1972) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Promise

2005 | Drama, Fantasy

China/Japan/Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 2005. Drama van Chen Kaige. Met o.a. Cecilia Cheung, Jang Dong-Kun, Hiroyuki Sanada, Chen Hong en Nicholas Tse.

Mislukte poging van Chen Kaige om het succes van Zhang Yimou's Hero te kopiƫren.

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War

2004 | Oorlogsfilm, Drama

Zuid-Korea 2004. Oorlogsfilm van Kang Je-Gyu. Met o.a. Jang Dong-Kun, Won Bin en Lee Eun-ju.

Regisseur Jang Je-Gyu is op filmgebied het grote succesnummer van zijn land, hij wordt wel de 'Steven Spielberg van Zuid-Korea' genoemd. Van diens Saving private Ryan heeft dit drama veel weg, een gewelddadig, van binnenuit gefilmd oorlogsdrama over twee broers wier levens een geheel nieuwe wending krijgen wanneer de strijd tussen Noord- en Zuid-Korea losbarst. In een raamvertelling wordt teruggeblikt op de gedwongen dienstjaren van een studentikoze jongeman met een gouden toekomst en zijn oudere broer die zich voor hem opoffert. Kundig gemaakt drama was een enorme hit in eigen land.

Friend

2001 | Drama

Zuid-Korea 2001. Drama van Kyung-Taek Kwak. Met o.a. Oh-seong Yu, Jang Dong-Kun en Tae-hwa Seo.

Chingoo, destijds een groot bioscoopsucces in Zuid-Korea, betekent 'vriend' en is het semi-autobiografische verhaal van regisseur Kwak, over vier jongens die in de jaren zeventig vriendschap sluiten en in de loop der jaren drastisch uit elkaar groeien. Terwijl er twee netjes gaan studeren, belanden de anderen in de criminaliteit. Een dramatische afloop kan niet uitblijven. Chingoo is bijzonder stijlvol in beeld gebracht en de acteurs zijn overtuigend. Zoals wel vaker in de Aziatische cinema hadden het melodrama en geweld best iets minder gekund.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jang Dong-Kun op televisie komt.

Reageer