Mariella Lotti is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Il Capitano di Venezia

1954 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Italië 1954. Avonturenfilm van Gianni Puccini. Met o.a. Leonardo Cortese, Mariella Lotti, Andrea Checchi en Dante Maggio.

Speelt zich af in de 12e eeuw in Venetië. Een jonge adelijke vrouw wijst het huwelijk met niemand minder dan een bekoorlijke schildknaap af, omdat zij verliefd is op een ander. Daarbij gaat het om iemand die zowel een elegante verschijning als een heldhaftig zeeman is. Hun relatie veroorzaakt heel wat afgunst en haat, en de problemen zijn niet van de lucht. Een hoogwaardige produktie en enige fraaie beelden.

Carmen, proibita

1953 | Misdaad, Komedie

Spanje/Italië 1953. Misdaad van Giuseppe Scotese. Met o.a. Ana Esmeralda, Fausto Tozzi, Mariella Lotti, Umberto Spadaro en Raphael Albaicin.

Verliefdheid op een vrouw van lichte zeden die met gangsters is gelieerd brent een zeeman steeds verder in de misdaad. De film heeft nauwelijks iets te maken met het beroemde operaverhaal en is vooral een voorspelbaar misdaadmelodrama, dat zich in toeristische fraaie landschappen afspeelt.

Processo alla città

1952 | Drama, Historische film

Italië 1952. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Amadeo Nazzari, Silvana Pampanini, Eduardo Ciannelli, Irene Galter en Franco Interlenghi.

Een dubbele moordzaak wakkert de strijd aan van de politie tegen een oppermachtig misdaadsyndicaat in het Napels van rond de eeuwwisseling. De sfeervolle tijdsreconstructie kreeg een boeiende, quasi-documentaire aanpak - waarbinnen alleen de vrouwelijke sterren uit de toon vallen - die vooruitloopt op de films die scenarioschrijver Francesco Rosi later zelf zou maken.

Il Diavolo in convento

1950 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1950. Komedie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Gilberto Govi, Mariella Lotti, Georges Galley, Carlo Ninchi en Ave Ninchi.

Een priester geeft na een bombardement de dakloze dorpelingen een onderkomen in een oud klooster dat na de dood van de prior geconfisqueerd dreigt te worden. Met tal van uitvluchten en met een gefingeerd 'wonder' probeert hij het klooster en de ondergedokenen te behoeden. Deze met volkse uitbundigheid geacteerde tragikomedie werkt aanstekelijk ondanks een aantal afgezaagde grappen en een matige regie.

E' piu facile che un camelo

1950 | Familiefilm, Fantasy

Italië/Frankrijk 1950. Familiefilm van Luigi Zampa. Met o.a. Jean Gabin, Mariella Lotti, Elli Parvo, Julien Carette en Antonella Lualdi.

Een zakenman verongelukt. Omdat hij een slecht gezinshoofd en een al even slechte werkgever is geweest, wordt hem de toegang tot de hemel ontzegd. Hij krijgt echter twaalf uur de tijd om iets goed te maken. De door hem ontslagen werknemer blijkt zijn weldaden niet waard te zijn, maar hij slaagt er wel in anderen gelukkig te maken en wordt alsnog uitverkoren. De film sluit aan bij het optimisme van het neo-realisme en toont Jean Gabin in zijn eerste rol als gezeten burger en huisvader.

The Pirates of Capri

1949 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Louis Hayward, Binnie Barnes, Alan Curtis, Rudolph (Massimo) Serato en Mariella Lotti.

Ondermaatse avonturenfilm waarin Napolitanen in opstand komen tegen een wrede tiran. Heel wat actie, maar niet meer dan dat. Gefilmd in Italië. Het scenario is van Sidney Alexander. Hertiteld: CAPTAIN SIROCCO.

I fratelli Karamazov

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Fosco Giachetti, Andrea Checchi en Mariella Lotti.

Matige filmversie van De gebroeders Karamazov, het beroemde verhaal van Fjodor Dostojewski over een autoritaire en tyrannieke vader. Na de moord op de patriarch komt geleidelijk aan de bijzonder slechte en onhoudbare relatie tussen zijn zoons aan het licht.

L'inferno degli amanti

1946 | Biografie, Romantiek, Drama

Italië 1946. Biografie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Amedeo Nazzari, Mariella Lotti, Mario Ferrari en Giulio Tomassini.

Geromantiseerde biografie van de 19e eeuwse Italiaanse componist Gaetano Donizetti (Nazzari). In Napels ontmoet hij een rijke edelvrouwe, Luisa (Lotti). Hij wordt verliefd en dat is het begin van een relatie met een tumultueus verloop. Donizetti is dan al lang en breed getrouwd. Maar de minnaars blijven elkaar ontmoeten, eerst in het Noorditaliaanse Engadin, dan in Lombardije, in Bergamo, als de componist weduwnaar geworden is. Een gepassioneerde liefde waar de moralisten uit die tijd schande van spraken.

Quelli della montagna

1943 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Italië 1943. Oorlogsfilm van Aldo Vergano. Met o.a. Mariella Lotti en Amedeo Nazzari.

Luitenant Andrea Fontana (Amedeo) is advocaat en getrouwd met een scheikundige (Lotti). Tijdens de oorlog wordt hij met de Alpenbrigade de bergen in gestuurd. Zijn commandant is een vroegere vriend. Maar de vriendschap bekoelt snel als Fontana hem ervan verdenkt dat hij de minnaar is geweest van zijn vrouw. Bij een gevecht tussen de beide mannen delft de commandant het onderspit. Prachtige alpenlandschappen. Na deze film is regisseur Vegano bij de Actie Partij gegaan. Hij heeft gevochten in Latium, werd gearresteerd, wist te ontsnappen en ging bij de ondergrondse. Zijn aandeel in de strijd tegen het fascisme wordt altijd onderbelicht, evenals zijn cinematografische prestaties.

La donna della montagna

1943 | Romantiek

Italië 1943. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Amedeo Nazzari, Mariella Lotti en Maurizio D'Ancora.

Dramatisch, sentimenteel verhaal over verloren en hervonden liefde. Jonge ingenieur wordt achtervolgd door de herinnering aan de gestorven vrouw die hij eens heeft bemind. Hij leert een meisje kennen dat verliefd op hem is. Zij troost hem. Langzaamaan gaat hij haar liefde beantwoorden en lukt het hem zijn verloren liefde te vergeten.

La Freccia nel fianco

1943 | Drama

Italië 1943. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Mariella Lotti, Leonardo Cortese, Roldano Lupi, Liliana Laine en Enzo Billotti.

Een jonge vrouw loopt van huis weg om haar geliefde pianist te volgen, maar deze kiest uiteindelijk voor zijn muzikale carrière. Hoewel Alberto Moravia en Cesare Zavattini aan het scenario meewerkten, werd de film een gewone smartlap, met slechts enkele formeel geslaagde en psychologisch raak geobserveerde scènes.

Acque di primavera

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Gino Cervi, Mariella Lotti, Vanna Vanni en Paolo Stoppa.

Een bitterzoet, sentimenteel drama waarin goed geacteerd wordt door een buitengewone cast. Het verhaal draait om een mooie vrouw die haar echtgenoot verlaat. Haar man, een dokter, is te serieus en ambitieus en geeft zijn vrouw niet veel aandacht.

La figlia del Corsaro Verde

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Enrico Guazzoni. Met o.a. Doris Duranti, Camillo Pilotto, Mariella Lotti en Fosco Giachetti.

Fascinerende mantel-en-degenfilm. Vrouwelijke zeeroverskapitein, dochter van een beruchte piraat, overvalt met haar mannen Spaanse kolonies en nederzettingen. Avontuur en romantiek op volle zee.

Kean

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Rossano Brazzi, Germana Paolieri, Mariella Lotti en Filippo Scelzo.

Gebaseerd op een stuk van Alexandre Dumas over de grote Engelse toneelspeler Edmund Kean (Brazzi), vriend van de Prins van Wales (Scelzo). Ze houden beiden van Helen Koefeld (Paolieri), een getrouwde vrouw. Kean, die begrijpt dat de prins geen partij voor hem is, betaalt de prijs voor zijn passie en gaat in ballingschap. Bijzonder omzichtig geregisseerd, waardoor het allemaal wat bloedeloos geworden is. Ook de acteurs houden zich wel erg in.