Andrei Petrov

Acteur, Componist

Andrei Petrov is acteur en componist.
Er zijn 9 films gevonden.

Privet duralei

1996 | Romantiek

Rusland 1996. Romantiek van Eldar Rjasanov. Met o.a. Vjatshelav Polunin, Tatjana Drubitsh, Tatjana Dogileva, Boris Sjtserbakov en Aleksandr Shivindt.

Rusland is eindelijk na 1991 bevrijd van het gehate communistische juk. Maatschappelijk is dat niet direct een verbetering. Yuri (Polunin), ooit leraar, raakt zijn baan kwijt en zijn vrouw (Dogileva) heeft hem verlaten. Zij verdient pakken geld met belachelijke adviezen aan ambitieuze politici hoe zij hun imago kunnen oppoetsen. Yuri moet zich tevreden stellen met een nederig baantje bij de gemeentereiniging van Moskou als schoonmaker van standbeelden. In zijn kommervolle bestaan wordt hij gekweld door nare nachtmerries en hij droomt over een zekere Pauline (Drubitsh), die hij tijdens de Oktober Revolutie van 1917 heeft leren kennen en die met hem een geheim deelt: de vindplaats van juwelen, die verborgen zijn in een standbeeld. Bijna blinde buurvrouw Xenia lijkt op Pauline. Met behulp van haar geleidehond vinden zij inderdaad juwelen en kan de kostbare oogoperatie voor Xenia betaald worden, zodat zij eindelijk Yuri kan zien, maar de onnozele hals glijdt van een dak en breekt de nodige botten. De 71-jarige regisseur Rjasanov heeft de onderdrukkende regimes weten te overleven en het is hem altijd gelukt een film te draaien. Hij geniet in eigen land de reputatie als de Russische Ernst Lubitsch, maar daarvoor is deze satire, bedoeld als geschenk bij het 850-jarige bestaan van de Russische hoofdstad, toch te lang. Het scenario is van regisseur Rjasanov en Aleksei Timm.

Predskazanie

1993 | Thriller

Rusland/Frankrijk 1993. Thriller van Eldar Riazanov. Met o.a. Oleg Basilashvili, Iren Jacob, Andrey Sokolov, Roman Kartsev en Caroline Silhol.

Basilashvili speelt een beroemde, vijftig-jarige schrijver die volgens de voorspellingen van een oude zigeunerin nog slechts 24 uur te leven heeft. Hij besluit om gedurende die laatste dag de twee belangrijkste dingen te doen: wraak nemen op een vijand en een jonge liefde beminnen. Met een list weet hij het lot in zijn voordeel te keren. Het camerawerk is van Valeri Shuvalov.

Sobachie schastie

1991 | Familiefilm

SU 1991. Familiefilm van Alexandr Zguridi en Nana Kldiashvili. Met o.a. Dmitrii Molosov, Alexandr Ovchinnikov, Nadezhda Burtseva en Oleg Vavilov.

Het verhaal van de vriendschap tussen een jongen en een hond.

Nebesa obetovannye

1991 | Komedie

SU 1991. Komedie van Eldar Riazanov. Met o.a. Lia Akhedzhakova, Olga Volkova, Valentin Gaft, Leonid Bronevoy en Oleg Basilashvili.

Satirische parabel over Rusland na het communisme, dat vergeleken wordt met een vuilnisbelt waarop het uitschot van de maatschappij woont: ex-politieke gevangenen, joodse otkazniks (dissidenten), verarmde kunstenaars en dergelijke. Zij noemen hun kamp 'De zonsondergang van het communisme'. Op een dag verschijnt er uit het niets een UFO, die het hele gezelschap meeneemt op weg naar de hemel.

Sobachi pire

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Leonid Menaker. Met o.a. Natalia Goundareva, Sergei Chakourov, Larissa Oudovitchenko en Anna Polikospova.

Recht-voor-zijn-raap drama over alcoholisme in de (voormalige) Sovjet-Unie. Dronken poetsvrouw Jeanne (Goundareva) neemt op Oudejaarsavond vreemde man mee naar haar gore flat. De man, Arkady Petrovich (Chakourov) is ex-alcoholieker die vrouw en kinderen verloor als gevolg van zijn drankverslaving. Hij heeft medelijden met Jeanne, maar wordt verliefd op haar buurvrouw Alexandra (Oudovitchenko). Scenario van Victor Merejko is duidelijk op lijf geschreven van Goundareva als de onfortuinlijke Jeanne: goed voor Prijs Beste Actrice Filmfestival Montreal 1992. Donkere metafoor voor verwoeste, hopeloze levens. Bittere dialogen over perestroïka en democratisering. Scherp camerawerk van Vladimir Kovzel. Mono.

Bespredel

1989 | Drama

SU 1989. Drama van Igor Gostev. Met o.a. Andrei Tashkov, Anton Androsov, Alexander Mochov en Lev Durov.

Een gevangenisdrama. De gevangenen worden niet alleen geterroriseerd door de gevangenisdirecteur, die hen bespioneert en hen aanzet elkaar te verraden, maar ook door een misdadiger met een grote bek, die hen eenvoudig met de dood bedreigt. De titel van de film staat in het Russische spraakgebruik voor wrede inbreuk op vrijheid en persoonlijke integriteit.

Vam chto, nasha vlast' ne nravitsia?!

1988 | Komedie

SU 1988. Komedie van Anatoli Bobrovski. Met o.a. Andrei Petrov, Marina Politsemayko, Vladimir Steklov en Liubov' Polechina.

Een tragi-komedie over een ouder echtpaar dat in een flatgebouw woont. De oudjes kunnen 's ochtends nooit naar buiten, want de voordeur wordt geblokkeerd door een slapende dronkaard. Ze willen de deur omhangen, zodat die naar binnen toe opengaat, maar dan gaat er een vierkante meter gemeenschappelijke ruimte verloren. De buren ondernemen onmiddellijk actie. De film gaat over een specifiek Russisch probleem en de bijbehorende mentaliteit.

Ruthless Romance

1985 | Romantiek

SU 1985. Romantiek van Eldar Rjazanov. Met o.a. Nikita Michalkov, Larisa Goeseeva, Alisa Friendlich, Andrei Mjagkov en Alexei Petrenko.

Deze te lange Russische romance, die gebaseerd is op The Dowerless Bride van Alexander Ostrovsky, stelt de vraag waarom vrouwen aan immorele mannen de voorkeur geven boven fatsoenlijke mannen. De prachtige vergezichten over de Wolga bepalen de omgeving waarin Sergei, een Omar Sharif-achtig type, terugkeert na een afwezigheid van een jaar om het familie- landgoed te gaan betrekken. Hij bemerkt dat zijn geliefde, Larisa, op het punt staat met Joeli te trouwen. Sergei vernedert hem en eigent zich Larisa toe.

Beli Bim Tsjornoye oecho

1977 | Drama

SU 1977. Drama van Stanislav Rostotsky. Met o.a. Viacheslav Tikhonov, Valentina Vladimirova en Irina Shevchuk.

Deze film is gebaseerd op een boek van Gavriil Troyepolsky en ontving de Staatsprijs van de USSR. Het verhaal gaat over Bim, een hond die alleen gelaten is toen zijn baas, een schrijver, in een ziekenhuis werd opgenomen. Bim is aan zijn lot overgelaten en ontmoet allerlei mensen. Hij sterft een absurde dood vlak voor de hereniging met zijn baas. Een sentimenteel verhaal. USA-titel: WHITE BIM THE BLACK EAR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrei Petrov op televisie komt.

Reageer