Makoto Sato is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Unagi

1997 | Drama, Komedie

Japan 1997. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Kôji Yakusho, Misa Shimizu, Fujio Tsuneta, Mitsuko Baisho en Makoto Sato.

Takuro Yamashita (Yakusho) heeft enkele jaren achter de tralies doorgebracht voor een vergrijp dat zijn vrouw gepleegd had. Nu wil hij zijn oude vak van kapper weer oppakken. Hij strijkt neer in een stadje met een levende aal die hij in de gevangenis al hield en daar heeft opgefokt. Hij weerhoudt Keiko (Shimizu), een jonge vrouw die hij niet kent, van zelfmoord en laat haar bij hem in de kapsalon werken. Het verleden haalt hen echter in. Een zeer geslaagde vertelling met prachtige beelden van Shigeru. Bekroond met de Gouden Palm op het festival van Cannes.

Attack Squadron

1977 | Oorlogsfilm

Japan 1977. Oorlogsfilm van Shue Matsudayashi. Met o.a. Toshirô Mifune, Yuzo Kayama, Makoto Sato, Yosuke Natzuke en Katsuya Suzaki.

Een nationalistisch oorlogsvehikel met Mifune als een commandant die eind 1944, als Japan de ene nederlaag na de andere te slikken krijgt, nieuwe gevechtsvliegtuigen mag gebruiken om het tij alsnog te doen keren. Dat is, zoals bekend, niet gelukt, wat niet wegneemt dat in ATTACK SQUADRON grote porties Heldenmoed, Vaderlandsliefde en Zelfopoffering worden opgediend. Voor de liefhebbers.

Zettai Zetsumei

1968 | Actiefilm

Japan 1968. Actiefilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Nick Adams, Tatsuya Mihashi, Kumi Mizuno, Makoto Sato en Jun Tazaki.

De Amerikaanse agent John Carter en de Japanner Kitami bestrijden een internationale moordenaarsbende bekend als ZZZ. Bespottelijk Japanse plagiaat van de populaire James Bond-films. Een van de Japanse films waarin de Amerikaanse acteur Nick Adams in zijn nadagen nog een rol speelt.

Kiganjo no Boken

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Toshirô Mifune, Tadao Nakamaru, Tatsuya Mihashi en Makoto Sato.

In het jaar 700 lijdt een Japanse boot schipbreuk dichtbij de Chinese kust. Slechts vijf mannen slagen erin het land te bereiken. Een avonturenfilm met een zekere historische inslag, boven de middelmaat uit de periode 1960-1970.

Senjo ni Nagareru Uta

1966 | Oorlogsfilm

Japan 1966. Oorlogsfilm van Zenzo Matsuyama. Met o.a. Yuzo Kayama, Hisaya Morishige, Makoto Sato, Keiju Kobayashi en Yoko Fujiyama.

Tegen het eind van WO II worden de leden van een muziekcorps van het Japanse leger door de legerleiding gedwongen mee te vechten aan het front. Hun kennis van de militaire taktiek is nihil. Een curieus verhaal, maar een film die uitsteekt boven de andere Japanse films in dit genre.

Taiheiyo no Tsubasa

1964 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Japan 1964. Actiefilm van Shie Matsubayashi. Met o.a. Toshirô Mifune, Yuzo Kayama, Yosuke Natsuki en Makoto Sato.

Tegen het einde van WO II (1945), probeert commandant Senda (Mifune) een geallieerde luchtaanval af te slaan. Een vrij saaie film, die verschillende gedachten hinkt. Het scenario is van Hashimoto Shinobu, Sekizawa Shinichi, Susaki Katsuya en Tanaka Tomoyuki. Het camerawerk is van Saitô Takao, Suzuki Takashi en Yamada Kazuo. Eastmancolor, Mono.

Kyomo Ware Ohzorani Ari

1964 | Oorlogsfilm

Japan 1964. Oorlogsfilm van Kengo Furusawa. Met o.a. Tatsuya Mihashi, Yosuke Natsuki en Makoto Sato.

Yamazaki wordt aangewezen om een troep goed getrainde piloten te leiden. Onbelangrijke en slechte film over de bewapening.

Dai Tatsumaki

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Japan 1964. Avonturenfilm van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Somegoro Ichikawa, Makoto Sato, Toshirô Mifune en Yosuke Natsuki.

In 1615, na een bloedige oorlog tussen feodale clans, zijn verschillende avonturiers met elkaar verwikkeld in een strijd om een schat die ligt verborgen in de restanten van het kasteel van Osaka. Aangenaam legendarische avonturenfilm, in technisch- artistiek opzicht een bekwaam werk temidden van de vele films in dit genre uit die tijd.

Chintao Yosai Bakugeki Meirei

1964 | Oorlogsfilm

Japan 1964. Oorlogsfilm van Kengo Furusawa. Met o.a. Yuzo Kayama, Makoto Sato, Yosuke Natsuki en Toru Ibuki.

In 1914 tijdens WO I ontstaat er in China een langdurige persoonlijke strijd tussen de mensen van een Duitse vesting, Fort Bismarck, gesticht in Tsingtao (China), en de eenvoudige Japanse piloot Farman. Een bescheiden oorlogsfilm, hoewel deze zich onderscheidt dan zijn soortgenoten in dit genre.

Yamaneko Sakusen

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Makoto Sato, Yosuke Natsuki, Toru Ibuki en Jun Tazaki.

De confrontaties tussen de guerillastrijders van generaal Lung en Japanse soldaten. Een echte Japanse oorlogsfilm van de regisseur Senkichi Taniguchi, die een expert is op dit gebied. Een curieus begin met Jun Tazaki die zijn rol van militair opgelegd krijgt.

Dokuritsu Kikanjutai Ima da Shagekichu

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Tatsuya Mihashi, Makoto Sato, Yosuke Natsuki en Sashio Sakai.

Terwijl in augustus 1945 in de omgeving van Mautsjoerije de Japanse en Russische troepen in gevecht zijn verwikkeld, wordt een vijfkoppig commando gevormd dat tot doel heeft een zeer bijzondere missie te vervullen. Afgezien van het ongebruikelijke plot en de vreemde sfeer is dit een gewone oorlogsfilm.

Daitozoku

1963 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1963. Familiefilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Toshirô Mifune, Makoto Sato, Jun Funato, Ichiro Arishima en Mie Hama.

Sinbad de Zeeman achtervolgt de gevreesde Zwarte Piraat, die hem een kist met juwelen afhandig heeft gemaakt, en belandt zo in een exotisch keizerrijk, waar een onbetrouwbare minister met behulp van magische krachten de touwtjes in handen probeert te krijgen. De fantasie-avonturen zijn heel genietbaar, vooral door de ironische hoofdrol van Mifune; er zijn prachtige sets en fotografie, snelle, soepele actiemomenten, en enkele krankzinnige karakters en incidenten. In USA bekend als THE SAMURAI PIRATE, in GB als THE LOST WORLD OF SINBAD; op video als ADVENTURES OF SINBAD (volkomen versneden versie).

Ankokugai no Kiba

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Jun Fukuda. Met o.a. Tatsuya Mihashi, Makoto Sato, Yosuke Natsuki en Mie Hama.

Een agent van de anti-drugsbrigade komt naar de stad Takatsu met een tweeledig doel: het ontmantelen van de drugshandel in de stad en het vinden van zijn aan drugs verslaafde broer. Conventionele Japanse thriller, verfilmd door een regisseur die bekend staat om zijn zonderlinge films (GODZILLA en dergelijke).

Ankokugai gekimetsu meirei

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Jun Fukuda. Met o.a. Tatsuya Minashi, Makoto Sato, Yuriko Hoshi en Kumi Mizuno.

De detective Harada krijgt de opdracht een bende misdadigers te ontmaskeren die drie politieagenten vermoord hebben toen zij met de buit van een overval schietend het hazepad kozen. Een van de vele Japanse gangsterfilms, die tot Yakuza-genre horen.