Hans Thimig: regie en cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Schlußakkord

1960 | Romantiek, Muziek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1960. Romantiek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Victor de Kowa, Christian Wolff, Marion Michael en Mario del Monaco.

Als hoogtepunt van de feesten in Salzburg staat dit jaar de première van de nieuwe opera van Frank Leroux op het programma. De dirigent had vroeger een relatie met de operazangeres die de hoofdrol voor haar rekening neemt. Dit creëert spanningen en de componist wordt daar zo nerveus van dat hij constant veranderingen aanbrengt, wat dan weer niet naar de zin is van de operazanger Michaelis en waardoor de opvoering in gevaar komt. Scenario van John Kafka. Camerawerk van Georg Bruckbauer. Ook bekend als ACCORD FINAL.

Der Priester und das Mädchen

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Rudolf Prack, Willy Birgel, Marianne Hold, Rudolf Lenz en Hans Thimig.

De dochter van een hereboer wordt verliefd op de dominee, maar de dochter was al eens verlamd door een ongelukkige liefde. Hoe verzonnen ze het.

Frühlingsstimmen

1952 | Muziek, Romantiek

Oostenrijk 1952. Muziek van Hans Thimig. Met o.a. Paul Hörbiger, Christl Mardayn, Susi Nicoletti en Hans Jaray.

Een schooljongen komt met zijn oudere zuster naar Wenen, waar hij lid wordt van de Wiener Sängerknaben en zij op een mode-atelier gaat werken. Beiden ondervinden eerst nogal wat moeilijkheden, maar uiteindelijk is het alleen nog maar rozegeur en maneschijn in deze zoetelijke, romantische film.

Gottes Engel sind überall

1948 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk 1948. Drama van Hans Thimig. Met o.a. Attila Hörbiger, Heiki Eis, Susi Nicoletti, Lotte Lang en Helene Thimig.

Tijdens een evacuatie na de oorlog raakt een moeder haar zoontje kwijt. Hij raakt bevriend met een oude soldaat, die erin slaagt Wenen te bereiken en de jongen wordt hem zo dierbaar, dat hij hem het liefst nooit meer wil laten gaan. Maar de moederliefde is tenslotte toch sterker. Sentimentele smartlap uit Oostenrijk.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Die kluge Marianne

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans Thimig. Met o.a. Paula Wessely, Hermann Thimig, Alfred Neugebauer, Jane Tilden en Will Dohm.

Een pas getrouwde toneelschrijver durft zijn provinciaalse vrouw niet voor te stellen aan zijn drie vrienden met wie hij heeft gezworen altijd vrijgezel te blijven. Een toneelmatig maar amusant blijspel, luchtig geacteerd door Wessely en de haar omringende heren. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Brüderlein fein

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Hans Thimig. Met o.a. Hans Holt, Hermann Thimig, Marte Harell, Ferdinand Mayerhofer en Winnie Markus.

Deze biografie van de bekende Weense volksdichter Ferdinand Raimund legt het accent op diens amoureuze perikelen. Toneelmatig, maar uitstekend geacteerd. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

So gefällst du mir

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Hans Thimig. Met o.a. Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Jane Tilden, Alfred Neugebauer en Oskar Sima.

Een danseres uit de stad wil niet met een hereboer trouwen maar hij weet haar toch naar de provincie te lokken. Een nogal na[KA3]ieve liefdesgeschiedenis, maar er valt zo nu en dan wel wat te lachen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Millionäre

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Karl Heinz Martin. Met o.a. Friedl Czepa, Annie Rosar, Erika Glässner, Rudolf Carl en Wolf Albach-Retty.

Een vrouw verkeert in de veronderstelling een hoofdprijs gewonnen te hebben en haar man kan er niet toe komen haar de waarheid te vertellen. Soms wat traag, maar er zijn aardige regievondsten en een paar vlotte composities van Robert Stolz.

Die Glücklichste Ehe der Welt

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Karl Heinz Martin. Met o.a. Maria Andergast, Wolf Albach-Retty, Hans Moser, Leo Slezak en Hans Thimig.

Een Amerikaanse miljonair laat zijn advocaat op zoek gaan naar het gelukkigste echtpaar van de wereld. Magere intrige met hier en daar grappige dialogen.

Tanzmusik

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Liane Haid, Gusti Huber, Hermann Thimig, Leo Slezak en Georg Alexander.

Een Weense pianist, die in Amerika jazzmusicus is geworden, keert naar zijn land terug om zich voortaan aan de klassieke muziek te wijden. De Amerikaanse vrouw, die hij onderweg trouwt, houdt daar niet van en dus raakt het huwelijk op de klippen. Gelukkig heeft hij inmiddels een Oostenrijks meisje leren kennen! Goed spel van allen, maar Slezak steelt de show.

Jede Frau hat ein Geheimnis

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Max Obal. Met o.a. Karin Hardt, Hans Söhnker en Hans Thimig.

Annemie Kolpe reist op een gevonden kaartje naar Baden-Baden waar ze wordt opgewacht door dr. Bürger die haar voor het meisje houdt met wie hij geacht wordt te trouwen. Het verhaal is oppervlakkig maar er wordt wel aardig gespeeld.

Frühlingsstimmen

1933 | Romantiek

Oostenrijk 1933. Romantiek van Paul Fejos. Met o.a. Adele Kern, Ursula Grabley, Oskar Karlweis, Hans Thimig en S.Z. Sakall.

Een conservatoriumleerlinge voelt zich bedrogen wanneer ze hoort dat haar vriend zich met haar zuster verlooft, maar dat blijkt een misverstand te zijn. Een charmante Weense geschiedenis waarin de muziek - onder andere van Johann Strauss en Oscar Straus - een belangrijke rol speelt. Een goede rol van Adele Kern.

Wiener Lumpenkavaliere

1932 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1932. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Pat, Patachon, Henry Bender, Annie Rosar en Hans Thimig.

Twee straatmuzikanten ontfermen zich over de dochter van een verongelukte artiest. De beroemde komieken uit de tijd van de `zwijgende` film, Pat en Patachon (Watt en Half-Watt), doen het met hun soms aandoenlijke humor ook in deze geluidsfilm goed. Alternatieve titel: LUMPENKAVALIERE.

Arm wie eine Kirchenmaus

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Richard Oswald. Met o.a. Grete Mosheim, Anton Edthofer, Fritz Grünbaum, Paul Hörbiger en Hans Thimig.

De werkeloze stenotypiste Susi Sachs (Mosheim) slaagt er eindelijk in werk te vinden bij een bedrijf in Wenen. Maar algauw beginnen de moeilijkheden, als zij verliefd wordt op haar baas (Edthofer), die haar heeft meegenomen naar Parijs voor een conferentie. Zij laat niets van haar ware gevoelens merken en ook hij vecht vergeefs tegen zijn gevoelens. Aan het eind van de film ontslaat hij haar en trouwt vervolgens met haar. Een betoverend sprookje, prachtig in scène gezet door regisseur Richard Oswald. We zien karakterspeelster Grete Mosheim in haar enige filmkomedie. Heel origineel is ook de intro van de film in de vorm van een korte sketch, gespeeld door de acteurs Grünbaum en Morgan.

Die Sklavenkönigin

1924 | Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk​/​​Oostenrijk 1924. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. María Corda, Oscar Beregi sr, Adelqui Milliar, Adolf Weisse en Georges Haryton.

Faraoprins Seti (Milliar) redt de schone Merapi (Corda) uit de klauwen van zijn rauwe soldaten en stuurt haar terug naar Laban (Haryton) aan wie zij beloofd was. Inmiddels is Seti, die met zijn nicht Userti (Marchal) getrouwd is, in het geheim verliefd op haar. Merapi redt Seti's leven als de Hebreeërs een complot tegen hem gesmeed hebben. Uit dankbaarheid maakt hij haar tot zijn gemalin. Als Mozes zijn volk naar het beloofde land leidt, wordt Merapi veroordeeld tot de brandstapel, maar ze sterft in de armen van haar geliefde. Het scenario is van Ladislas Vajda, naar de roman Moon of Israel van H. Rider Haggard. Het camerawerk is van Gustav Ucicky en Max Nekut. Curtiz regisseerde dit melodrama als Michael Kertész en wie de kans krijgt het te zien, mag die niet voorbij laten gaan. Derde van zes, die Curtiz dat jaar draaide. Mooie decors en kostuums. Millar heet offcieel Adelqui Migliar.