Florent Mangeot

Editor

Florent Mangeot is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Une place sur la Terre

2013 | Drama

Frankrijk/België 2013. Drama van Fabienne Godet. Met o.a. Benoît Poelvoorde, Ariane Labed en Max Baissette de Malglaive.

Stevige drinker Antoine, nooit om een cynische pointe verlegen, rommelt in Brussel als opdrachtfotograaf zijn kostje bij elkaar. Ook past hij op Matéo, het zoontje van een veel afwezige buurvrouw. Op een dag hoort hij een jonge vrouw piano spelen en fotografeert haar - tot hij ineens getuige is van haar poging tot zelfmoord. Sombere bijna-romance lijdt onder het slecht geschreven, artificiële personage van tragedienne Elena. Dat de film desondanks niet zinkt, is volledig de verdienste van het Naamse acteerwonder Poelvoorde (Le tout nouveau testament).

Du bruit dans la tête

2008 | Drama

Zwitserland/Duitsland 2008. Drama van Vincent Pluss. Met o.a. Céline Bolomey, Gabriel Bonnefoy, Frédéric Landenberg en François Nadin.

Wanneer in sociaalrealistische drama's met nullijnbudget de wiebelende handcamera welhaast in de neuzen van neuzelende acteurs peutert, zien festivalprogrammeurs en kritiki dat nog wel eens voor belangwekkende cinema aan. Ziehier een dergelijk artistiek ongeval. Zwitserse Laura (Bolomey) keert uit Québec naar Genève terug, duikelt dakloze Simon (Bonnefoy) op en maakt hem tot haar projectje. De lamme helpt de blinde, want Laura hoort stemmen in haar warhoofd. Twee nondescripte probleemfiguren in een stuurloos psychodrama dat ook visueel alle zeilen bijzet om vooral niemand te plezieren: een avondje Emmenthaler-kaasfondue is voorwaar een aangenamere tijdsbesteding.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florent Mangeot op televisie komt.

Reageer