Laila Mikkelsen

Regisseur

Laila Mikkelsen is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sösken pa guds Jord

1983 | Drama

Noorwegen 1983. Drama van Laila Mikkelsen. Met o.a. Anneli Drecker, Torgils Moe, Odd Furöy en Frode Rasmussen.

Een compact, intens psychologisch drama over een kleine groep mensen die op een klein eiland voor de kust van Noorwegen een bestaan trachten op te bouwen. Het desolate landschap, hun bijna totale isolement en de interne spanningen tussen de inwoners leiden tot een gewelddadige uitbarsting van opgekropte gevoelens. Mikkelsen houdt de film goed in de hand en slaagt erin de juiste sferen op te roepen, niet in het minst door het uitstekende camerawerk van Rolv Haan. Ook bekend als CHILDREN OF THE EARTH.

Liten Ida

1981 | Oorlogsfilm, Drama

Zweden/Noorwegen 1981. Oorlogsfilm van Laila Mikkelsen. Met o.a. Sunniva Lindekleiv, Lise Fjeldstad, Howard Halvorsen, Ellen Westerfjell en Minken Fosheim.

Het zeven-jarige dochtertje van een vrouw die tijdens WO II een relatie met een Duitse soldaat heeft, is evenals haar moeder het doelwit voor afkeer en beledigingen van Noorse dorpelingen. Ze wordt tot D-day naar een oud boerengezin gestuurd. Hoewel ze had gehoopt op vrede, wordt ze bij thuiskomst het slachtoffer van ongeremde wraakgevoelens. Deze debuutfilm, naar de autobiografische roman van Marit Paulsen, weet op opmerkelijke wijze ieder vals sentiment te vermijden en van de in zichzelf gekeerde hoofdrol een 'overleefster-ondanks-alles' te maken. Een prachtige rol van Fjeldstad als de tussen verbittering en ijdele hoop verscheurde moeder. Scenario van Paulsen en Laila Mikkelsen. Camerawerk van Hans Welin en Kjell Vassdal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laila Mikkelsen op televisie komt.

Reageer