Tomasz Lengren

Acteur

Tomasz Lengren is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zabij mnie, glino !

1988 | Misdaad

Polen 1988. Misdaad van Jacek Bromski. Met o.a. Boguslaw Linda, Piotr Machalica, Anna Romantowska, Jadwiga Jankowska-Cieslak en Tomasz Lengren.

Een onderhoudende thriller, zorgvuldig geconstrueerd als een spel tussen de politie en Malik, de gangster. De politie heeft bij de jacht op Malik maar één troef in handen: de gangster moet regelmatig een zeldzaam medicijn slikken. Vertrouwde clichés worden op originele wijze vernieuwd in deze intelligente en perfect gemaakte thriller, die in 1988 een groot kassucces in Polen was. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Jacek Mieroslawski.

Kobieta w kapeluszu

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Stanislaw Rózewicz. Met o.a. Hanna Miku[KA1]c, Maria Czubasiewicz, Marek Kondrat, Barbara Dziekan en Krzysztof Gosztyła.

Een teder portret van een inspirerende actrice op zoek naar de werkelijke betekenis van haar roeping. Zij weigert door de camera gemanipuleerd te worden en verspeelt daarmee een grote rol, maar blijft hoop koesteren. Het verhaal bestaat uit episodes waarin Hanna Miku[KA1]c de ingewikkelde rol voortreffelijk speelt.

Klincz

1979 | Sportfilm, Drama

Polen 1979. Sportfilm van Piotr Andrejew. Met o.a. Tomasz Lengren, Boleslaw Smela, Barbara Bursztynowicz en Janusz Sykutera.

De dubieuze ethiek van de 'sport als zakelijke onderneming' vormt de kern van dit verhaal over een jonge bokser van een provincieclubje op weg naar de roem. Het is gedaan met zijn rebellie tegen het manipuleren van gevechten wanneer hij naar de VS wordt gestuurd en een onbelangrijke internationale wedstrijd wint. Dit debuut van Piotr Andrejew is hard en doet geen concessies; een goed voorbeeld van de jonge Poolse cinema van de jaren zeventig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tomasz Lengren op televisie komt.

Reageer