Jack Beaver

Componist

Jack Beaver is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

It Happened Here

1966 | Fantasy, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Fantasy van Kevin Brownlow, Andrew Mollo en Kevin Brownslow. Met o.a. Pauline Murray, Sebastian Shaw, Fiona Lelard en Honor Fehrson.

In semi-documentaire stijl wordt getoond wat er had kunnen gebeuren als Duitsland tijdens WO II Engeland bezet zou hebben. Centrale figuur is plattelandsverpleegster Murray, die orde en gezag hoog in het vaandel heeft staan, maar desondanks beweert niet aan politiek te willen doen. Haar houding is in feite al een vorm van collaboratie. In Londen wordt ze lid van een door de nazi's bestuurde organisatie. Brownlow en Mollo proberen in hun scenario aan te tonen, dat fascisten zelf de slechtste reclame maken voor hun zaak. Bijzonder sterk is het propagandafilmpje. Geproduceerd met een minimaal budget, met de eerste amateuropnamen die al uit 1957 dateren, heeft de film nog steeds een geweldige impact. Bij de release werd een scène weggeknipt waarin over nazisme en rascisme wordt gedebatteerd. Peter Suschitzky's camerawerk komt beangstigend realistisch over. In 1974 maakte Eric Mival de documentaire IT HAPPENED HERE AGAIN over de produktiemoeilijkheden van deze film.

Alibi

1942 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1942. Thriller van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Margaret Lockwood, Hugh Sinclair, James Mason, Raymond Lovell en Enid Stamp-Taylor.

Een helderziende in een nachtclub dwingt de eigenares hem een alibi voor een moord te geven. Een zwakke thriller, beslist inferieur aan het Franse origineel van Piere Chenal met Erich von Stroheim en Louis Jouvet. Naar het boek van Marcel Achard.

Sexton Blake and the Hooded Terror

1938 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1938. Mysterie van George King. Met o.a. George Curzon, Greta Gynt, Tony Sympson, David Farrar en Charles Oliver.

Sterk verouderd misdaadvehikel, dat inhaakte op het succes van Sherlock Holmes. Curzon als Sexton Blake moet een bende gemaskerde misdadigers identificeren, en hij krijgt hulp van Gynt, agente van de Franse veiligheidsdienst. Een postzegel brengt hem op het spoor van meesterbrein Slaughter. Traag en zonder suspense in beeld gebracht naar een scenario van A.R. Rawlinson, gebaseerd op een verhaal van Pierre Quiroule. Wat de film nog enigszins interessant maakt, is de aanwezigheid van Slaughter, de toenmalige superster van het Britse melodrama, die hier de rol van de slechte krijgt toebedeeld. Camera was in handen van H.M. Glendining. Sexton Blake was later de held van een hele reeks andere films, voornamelijk two-reelers.

Return of A Stranger

1937 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van W. Victor Hanbury. Met o.a. Griffith Jones, Ellis Jeffreys, Athole Stewart, Cecil Ramage en Rosalyn Boulter.

De beloftevolle jonge chemicus Jimmy Martin (Jones) heeft een relatie met de rijke erfgename Carol Wall (Boulter). Haar vader tracht Jimmy met geld op andere gedachten te brengen, maar de verbolgen jongeman slaat de boodschapper neer nadat deze hem in een valstrik tracht te lokken. Wat later wordt wel diens lijk gevonden maar het geld is verdwenen. Jimmy is vanzelfsprekend verdachte nr. een. Zelfs Carol is overtuigd van zijn schuld. In paniek vlucht hij naar Zuid-Afrika. Vier jaar later is hij een vermaarde laborant onder een valse naam. In een labo-brand wordt zijn gezicht verminkt. Hij vindt nu dat de tijd gekomen is om terug te keren naar Londen om de ware toedracht van de moord uit te zoeken. Ondertussen is Carol getrouwd met zijn nieuwe werkgever, John Forbes (Ramage). Goed opgebouwd misdaad-melodrama dat het nadeel heeft dat het zo dikwijls geplagieerd werd zodat er bij een hedendaagse visie weinig verrassing overblijft. Toch zorgen het knappe spel en de schitterende plotwendingen nog steeds voor een boeiend filmspektakel. Akos Tolnay en Reginald Long baseerden het scenario op een toneelstuk van Rudolf Lothar. Fotografie is van James Wilson. In Amerika uitgebracht als THE FACE BEHIND THE SCAR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Beaver op televisie komt.

Reageer