Paola Tedesco

Acteur

Paola Tedesco is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Odio le bionde

1980 | Komedie

Duitsland/Italië/Frankrijk 1980. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Jean Rochefort, Corinne Clery, Yvan Desny en Marina Langler.

Een talentvolle, maar ambitieloze schrijver werkt als 'ghost- writer' voor een succes-auteur zonder inspiratie. Om zich aan een nieuwe haastopdracht te onttrekken laat hij zijn aantekeningen bij de schrijver stelen, maar uiteindelijk komen de resulterende verwarringen in aanwezigheid van de Amerikaanse uitgever tot een bevredigende oplossing. Deze pretentieloze komedie laat de mogelijkheden van het gegeven van de op hol geslagen verbeelding liggen, maar presenteert oude gags met een vaart en verve alsof ze nieuw zijn. Het scenario is van Franco Marotta en Laura Toscano. Achter de camera stond Roberto Gerardi.

Il Gatto dagli occhi di giada

1977 | Thriller

Italië 1977. Thriller van Antonio Brido. Met o.a. Corrado Pani, Paola Tedesco, Franco Citti, Fernando Cerulli en Giuseppe Addobbati.

Een serie moorden op mensen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, wordt opgelost door een detective, die het verband ziet. Soms echte, meestal opgefokte spanning van het gehalte 'kijk uit, achter je!'

Nerone

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Castellacci en Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco en Paola Tedesco.

Een parodie op enkele beroemde passages uit de geschiedenis van Rome. Keizer Nero, gehaat door de senaat en de christenen, inclusief zijn moeder, wordt in een gesticht opgesloten omdat hij zijn plichten niet nakomt. Een samenzwering om zijn regering omver te werpen, onder leiding van generaal Galba, kan Nero verijdelen door zich listig te vermommen. De film bevat humor, maar gaat soms te ver. De overdrijving kan niet tot in het absurde worden doorgevoerd.

Amazzoni donne d'amore e di guerra

1974 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1974. Avonturenfilm van Al Bradley. Met o.a. Lincoln Tate, Lucretia Love, Paola Tedesco, Solvy Scubing en Robert Widmark.

Stuntelige Z-film met wraaklustige amazones die in exotische jungles mansvolk achterna zitten. Waarom wordt nooit helemaal duidelijk in deze in iemands achtertuin gefilmde, vermoeiende exploitatie vol routineus geweld en schuchtere seks. Achter het pseudoniem Al Bradley verschuilt zich een beschaamde Alfonso Brescia.

Il Giorno del furore

1973 | Drama, Historische film

Italië/Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Antonio Calenda. Met o.a. Oliver Reed, Claudia Cardinale, John McEnery, Carole André en Ray Lovelock.

Terwijl de rest van Europa geleidelijk aan tot revolutie komt, blijft Rusland onder dictatuur van Catharina de Grote verdeeld in rijke grootgrondbezitters, arme en onderdrukte arbeiders en landbouwers. Een mysterieuze jongeman wordt als opzichter aangesteld bij een uitbundige hereboer die zich van geruchten over verzet onder leiding van Poegatsjev niets aantrekt en nogal ondoorzichtige familieverhoudingen blijkt te hebben. De boeiende bewerking (door Edward Bond) van Lermontovs Roman van Vadim kreeg onvoldoende regie en het spel van de fysiek ideale Reed als de boer bederft elke scène waarin hij voorkomt. McEnery in de feitelijke hoofdrol is goed.

I famigliari delle victime non saranno avertiti

1972 | Misdaad

Italië 1972. Misdaad van Alberto De Martino. Met o.a. Telly Savalas, Antonio Sabato, Paola Tedesco, Nino del Fabro en Guido Lollobrigida.

Een pakkende titel, maar daar houdt het dan ook mee op. Savalas en Sabato zijn twee Siciliaanse broers die er door de mafia van verdacht worden hun vader te hebben verlinkt bij de autoriteiten. Om het vertrouwen te herstellen moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren en dat doen ze zo goed dat ze topposities verwerven binnen de organisatie. Het is slappe kost, die routineus vertolkt en ongeïnspireerd verfilmd werd. Fotografie van Aristide Massaccesi, beter bekend als kluns d'Amato.

I due assi del guantone

1971 | Komedie

Italië 1971. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Paola Tedesco en Luca Sportelli.

Een komedie over boksen waarin Ingrassia een eerlijke rol neerzet als de sluwe manager van een bokser, Franchi, die niet veel opbrengt. De twee betweters proberen iedereen om te kopen en te bedonderen, maar komen tegenover misdadigers te staan die afgesproken gevechten organiseren. Deze film zit vol gags en komische sketches.

Belle d'amore

1971 | Drama, Erotiek

Italië/Frankrijk 1971. Drama van Fabio de Agostini. Met o.a. Bruno Garcin, Paola Tedesco, Daniel Sola, Luisa Giulietti en Giorgio Penna.

Een aantal sociologie-studenten documenteert zich voor een scriptie over prostitutie, waarbij een studente zichzelf als tippelaarster uitgeeft, om dieper in het milieu te komen. Hoewel een medestudent haar redt van de dreigende pooiers verkiest ze een ander boven hem. Op een uit de hand gelopen studentenfeest houdt de versmade jongen een pleidooi voor de zuivere liefde. Visuele kitsch en nadrukkelijke close-ups leveren een verwarrend resultaat op, waarbij niet meer uit te maken valt wie wie en waar is, voorzover iemand dat nog mocht interesseren. Pretenties op dialoogniveau zijn nog erger en gaan van citaten van Schopenhauer en Mao tot Blaise Pascal en Hugh Hefner.

Satyricon

1968 | Avonturenfilm, Historische film, Erotiek

Italië 1968. Avonturenfilm van Gianluigi Polidoro. Met o.a. Ugo Tognazzi, Laura Antonelli, Tina Aumont, Don Backy en Mario Carotenuto.

De wederwaardigheden van de student Encolpio in het decadente Rome van Keizer Nero, samen met zijn vrienden Ascilto en Oitone. Dit gelijktijdig met Fellini's film gemaakte vluggertje houdt zich meer aan de letter van Petronius Arbitro's nagelaten romandelen, maar mist smaak, stijl en fantasie. Het resultaat is vermoeiend en vervelend, rumoerig en platvloers. Het orgie-achtige banket met de extravagante Trimalcione als gastheer is hier de finale, Fellini begon zijn film hiermee. Het is de moeite van het wachten waard, want Tognazzi brengt als enige de juiste combinatie van decadentie en ironie in zijn rol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paola Tedesco op televisie komt.

Reageer