Pat Dunn

Acteur

Pat Dunn is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Catherine Cookson's Tilly Trotter

1999 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1999. Romantiek van Alan Grint. Met o.a. Carli Norris, Simon Shepherd, Gavin Abbott, Madelaine Newton en Rosemary Leach.

In het jaar 1838 is de aantrekkelijke, ongeletterde en ongecultiveerde Tilly (Norris) op de huwbare leeftijd. Teruggekeerd naar het dorp van haar grootouders dingt Hal McGrath (Mechen) naar haar hand, maar Tilly zet haar zinnen op de jonge herenboer Simon Brentwood (Abbott), die echter met een andere vrouw trouwt. Bovendien merkt Tilly dat Simon haar grootouders financieel ondersteunt en komt achter zijn motief. Ze besluit iets te doen aan haar gemiste opvoeding, neemt danslessen en leert lezen. Ondertussen wordt Hal ontslagen en uit frustratie verkracht hij Tilly met de hulp van een stel ongebolsterde vrienden. Uiteindelijk overwint de ware liefde alles, ondanks het klasseverschil. Het scenario van Ray Marshall naar het eerste boek uit de gelijknamige trilogie van Catherine Cookson is niet vrij van clichés en valse sentimenten, maar is op maat geschreven voor haar talloze fans. Het camerawerk is van Robin Vidgeon. Wordt meestal in twee of drie delen uitgezonden.

Rodeo Rhythm

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van Fred Newmeyer. Met o.a. Fred Scott, Pat Dunn, Loie Bridge, Patricia Redpath en Jack Cooper.

Een vreemde western, deze laatste film van Scott (hij werd een succesvol makelaar, maar had eind jaren dertig zijn eigen zingende western-serie). Hij is bijna de enige acteur in de film. De rest van de spelers zijn allemaal kinderen tot een jaar of 15, die echter stuk voor stuk kunnen paardrijden. Een rodeo-western voor en met kinderen en in die zin goed gemaakt door Newmeyer voor wie het eveneens de laatste film werd, nadat hij in de jaren twintig vele Harold Lloyd-komedies had gedaan. Om er mannelijker uit te zien had Scott voor deze film een snor laten staan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pat Dunn op televisie komt.

Reageer