Jean-Paul II

Acteur

Jean-Paul II is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le frère André

1987 | Documentaire, Biografie

Canada 1987. Documentaire van Jean-Claude Labrecque. Met o.a. Frère André en Jean-Paul II.

Deze bescheiden monnik (1845-1937), weinig bekend in Europa, zou duizenden personen hebben genezen door tussenkomst van Sint Jozef, waaraan hij een eredienst wijdde. Hij werd door sommigen vereerd, anderen hadden kritiek op hem of twijfelden aan hem, zelfs binnen zijn geestelijke broederschap. Maar dit weerhield paus Johannes Paulus de Tweede er in 1982 niet van, hem heilig te verklaren. De cineast, die ervoor koos om één enkele dag uit het leven van deze op 94-jarige leeftijd overleden man gedurende 88 minuten weer te geven, tilt zijn film uit boven de meer gangbare documentaire, maar riskeert schematisme en een wat door elkaar gehusseld scenario.

IXE

1980 | Experimenteel, Horror

Frankrijk 1980. Experimenteel van Lionel Soukaz. Met o.a. Philíppe Veschi, François Dantchev, Hervé Leymarie, Jean-Fran[KA12]cois B en Karin.

Deze film werd aanvankelijk verboden maar later toch uitgebracht door tussenkomst van minister van cultuur Jack Lang, echter verboden voor kijkers onder de achttien. IXE is een experiment over geweld. Een jongeman gebruikt drugs tot hij er zijn leven bij verliest teneinde al het gruwelijkste van de wereld uit een spuitje te kunnen voelen. Visuele en luide agressie. Duivelse, agressieve beelden en geluiden. Verschilt nauwelijks van het psychedelische delirium van de zestiger jaren behalve dat de maker een gevoel van welbehagen lijkt te hebben (eigenlijk een obsessie) voor pornografie en alles wat ongezond is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul II op televisie komt.

Reageer