Helga Tölle

Acteur

Helga Tölle is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Fan

1981 | Muziek, Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland 1981. Muziek van Eckhart Schmidt. Met o.a. Désirée Nosbusch, Bodo Steiger, Helga Tölle, Jonas Vischer en Simone Brahmann.

De manier waarop de 17-jarige Simone haar new-wave idool 'R' adoreert grenst aan het waanzinnige. Met alle mogelijke middelen probeert ze hem te benaderen. Wanneer dit niet lukt doodt ze hem, en eet hem stukje bij beetje op. Een bizarre psychologische satire.

Die Jungfrauen von Bumshausen

1969 | Erotiek, Komedie

Duitsland 1969. Erotiek van Hans Billian. Met o.a. Maria Brockerhoff, Helga Tölle en Kurt Grosskurth.

Eén van de eerste Duitse Heimat-seksfilms, waarin een dorp zijn 'vruchtbaarheidsklimaat' toeristisch tracht uit te buiten. Gedraaid naar een door Billian zelf geschreven zorgvuldig, gedetailleerd draaiboek, artistiek vrij verantwoord.

Die Fastnachtsbeichte

1960 | Thriller

Duitsland 1960. Thriller van William Dieterle. Met o.a. Hans Söhnker, Gitty Daruga, Götz George, Friedrich Domin en Christian Wolff.

Het scenario van Kurt Heuser is gebaseerd op de novelle van Carl Zuckmayer, die wellicht het bekendst is geworden door Der Hauptmann von Köpenick dat meerdere keren verfilmd werd. Hier gaat het om een moord in de biechtstoel van de dom van Mainz. Tijdens de carnavalsnachten - het zijn er vier - worden er onthullingen gedaan, die de puzzel over de schuldvraag in elkaar doen passen. Als film niet helemaal gelukt en tegenwoordig zeer verouderd. Gesitueerd in 1913 tegen een fraaie, maar statische achtergrond. Van de rolverdeling werd naderhand niet veel meer gehoord, maar let op George die twintig jaar later als TATORT-commissaris Schimanski een bekend gezicht zou worden en hele verdienstelijke tv-films zou maken in de jaren 1990. Het camerawerk is van Heinz Pehlke.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helga Tölle op televisie komt.

Reageer