Ángel Aranda

1934 -2000 Acteur

Ángel Aranda (1934-2000) is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

Una Chica llamada Marilyne

1980 | Erotiek

Spanje/Frankrijk 1980. Erotiek van Jean Lauret. Met o.a. Françoise Giverneau, Angel Aranda, Verónica Miriel en Eva Robin.

We zien diverse erotische avonturen van de jonge Marilyne, de dochter van een zondige vrouw en door adolescentes geobsedeerde man. Vulgair erotisch bijprodukt; de regisseur José María Forqué schreef mee aan het scenario.

Escalofrío

1977 | Horror, Erotiek

Spanje 1977. Horror van Carlos Puerto. Met o.a. Angel Aranda, Sandra Alberti, José María Guillén en Luis Barboo.

Een naïef stel wordt in een groot huis onthaald door een zeer pervers echtpaar. Een chaotische en beschamende cocktail van seks, satanisme en parapsychologie.

Deseo

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Emma Cohen, Jaime Gamboa, Angel Aranda en Bárbara Rey.

Het seksueel ontwaken van een adolescente. Pseudo-erotische troep, gemaakt toen dit genre in de Spaanse cinema zeer in de belangstelling stond.

Una Libélula para cada muerto

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Erika Blanc, Ángel Aranda en Maria Kosti.

Een politieagent moet een golf van bloedige en onverklaarbare misdaden ophemelen. Een waardeloze Spaanse kopie van de thrillers van Dario Argento, waaraan ook de deelname van de geweldige Erika Blanc niets kan verhelpen.

I Corvi, ti scaveranno la fossa

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Juan Bosch. Met o.a. Craig Hill, Fernando Sancho, Angel Aranda, Maria Pia Conte en Frank Brana.

Een pure routine western waarin er wel op losgeknald wordt maar zonder al te veel overtuiging. Bosch is niet de beste westernregisseur en Hill, overgewaaid uit Amerika, heeft nimmer enige status als westernster kunnen bereiken. Sancho is de enige die in zijn gebruikelijke Mexicaanse typetje op gang komt.

Todos o ninguno

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Gianni Crea. Met o.a. George Greenwood, Angel Aranda, Igli Viliani, Miguel De la Riva en Ramon Cortes.

Greenwood keert terug naar een stad om zijn ex-partner te zoeken. Die heeft hem destijds in de steek gelaten. Die man, Gonzalez, is inmiddels sheriff geworden en wordt door Greenwood uit de weg geruimd. De man die hem toen heeft geholpen, Aranda, wordt nu de nieuwe sheriff; een stroman, want Greenwood overheerst de omgeving. De western was zo mager dat ondanks de co-produktie met Italië een officiële Italiaanse release nimmer plaats vond.

Investigación criminal

1970 | Misdaad

Spanje 1970. Misdaad van Juan Bochs. Met o.a. Angel Aranda, Luis Prendes, Silvana Sandoval en Fernando Cebrián.

Een pas beginnende politieagent neemt zich voor een bende misdadigers te ontmaskeren. Een mini-klassieker van de Spaanse detectivefilm.

Susana

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Juanjo Menéndez, Florinda Chico, Angel Aranda en Manolo Zarzo.

Een vlot meisje komt in een arm dorpje aan. Een walgelijke komedie.

La lagge della violenza...tutti on nessuno

1969 | Western

Italië 1969. Western van Gianni Crea. Met o.a. Lincoln Tate, Angel Aranda en Igli Villani.

Goedkope spaghettiwestern met waardeloze dialogen en dito acteerwerk, maar inclusief de gebruikelijke vuur- en vuistgevechten. Een man die een paar jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, wil na zijn vrijlating wraak nemen op degenen die hem erin geluisd hebben, te beginnen met de corrupte sheriff.

Historia de una chica sola

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Serena Vergano, Michael Craig, Angel Aranda en Gemma Cuervo.

De verschillende reacties van een gevoelige jonge vrouw die hoort dat haar minnaar, een getrouwde man, heeft besloten hun verhouding te verbreken. Een goede film, sterk beïnvloed door de toenmalige Italiaanse cinema.

Los invasores del espacio

1967 | Sciencefiction

Spanje 1967. Sciencefiction van Guillermo Ziener. Met o.a. Angel Aranda, José María Prada, Mayrata O'Wisiedo en Manuel Fernández Aranda.

Slechts twee kinderen blijken immuun te zijn voor het verlammende gas dat twee bovenaardse wezens boven de aarde hebben losgelaten. Doelbewust naïef.

I crudelli

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Joseph Cotten, Norma Bengell, Julian Mateos, Gino Pernice en Ángel Aranda.

De burgeroorlog is voorbij, maar de zuidelijke kapitein Cotten legt zich niet neer bij de nederlaag. Met zijn beide zonen rooft hij een soldijzending van 2 miljoen dollar van de noordelijken en trekt met de buit, verstopt in een doodskist, dwars door vijandig gebied heen om ergens weer een eigen rijk op te bouwen. Onderweg wordt meermaals geprobeerd Cotten en zonen van hun buit af te helpen. Ze trotseren gevaren zoals indianenaanvallen enz. Met uiteindelijk resultaat dat Cotten zijn beide zonen verliest, en zelf als een oude gebroken man overblijft om te ontdekken dat hij de verkeerde doodskist bij zich heeft. Een slechte rol van Cotten en een matige film, maar de muziek van Ennio Morricone is goed. Internationaal werd de film bekend als THE HELLBENDERS.

Terror en el espacio

1965 | Horror, Sciencefiction

Italië/Spanje 1965. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barry Sullivan, Ángel Aranda, Norma Benguell, Evi Marandi en Ivan Rassimov.

Een groep astronauten ondergaat gedaantenverwisselingen op een planeet die bevolkt wordt door onbeschrijflijke wezens, die zich dreigend opstellen. Eén van de meest opmerkelijke films van de inmiddels overleden Bava. De film weet het 'pulp'-genre uit de science fiction op suggestieve wijze om te vormen - met een gevoel voor esthetiek en een zwak voor onverklaarbare angst, die typerend zijn voor de regisseur. De Amerikaanse superproduktie ALIEN nam er zelfs enige elementen uit over.

Planet of the Vampires

1965 | Horror

Italië/Spanje 1965. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barry Sullivan, Norma Bengell, Evi Marandi en Ángel Aranda.

Deze fijne pulpfilm van Italiaanse horrormeester Mario Bavo (Black Sunday, Blood and Black Lace) schijnt van grote invloed te zijn geweest op sf-klassieker Alien (1979). In een Star Trek-achtig ruimteschip benadert een groep astronauten, gehuld in stoere leren pakjes, een mysterieuze planeet. Plots gaat de bemanning elkaar bruut te lijf - wat voor vreemde krachten zijn hier aan het werk? Bavo weet vaardig een paranoïde sfeer op te bouwen, waardoor de film - campy decors en houterig acteerwerk ten spijt - nog behoorlijk spannend wordt.

Le Pistole non discutono

1964 | Western

Italië/Spanje/Duitsland 1964. Western van Mario Caiano. Met o.a. Rod Cameron, Mimmo Palmara, Angel Aranda, Hans Nielsen en Andrea Aureli.

Veel Amerikaanse westernacteurs kwamen in die tijd naar Europa, zo ook Cameron. Hij speelt hier Pat Garrett. Juist op zijn huwelijksdag beroven de Clayton-broers de bank. Garrett krijgt ze in Mexico te pakken maar thuis komen met het geld én de beide broers levert problemen op. Routine-western maar zeker aanvaardbaar. De muziek is van Ennio Morricone.

La Bella di Lodi

1963 | Romantiek

Italië 1963. Romantiek van Mario Missiroli. Met o.a. Stefania Sandrelli, Angel Aranda, Elena Borgo en Maria Monti.

Een jonge en mooie grondbezitster uit Lombardije ontmoet op het strand een serieuze, ondernemende mecanicien. Ze worden verliefd op elkaar. Het verhaal van hun toevallige ontmoeting en zorgeloze ontsnapping in een auto heeft niet veel te bieden.

No dispares contra mí

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van José María Nunes. Met o.a. Angel Aranda, Lucille Saint Simon, Jorge Rigaud en Antonio Molino Rojo.

Een verliefd stel moet naar de stad vluchten als het lijk van de echtgenoot van de vrouw wordt gevonden. Een vernuftige thriller, geregisseerd op een bijna experimentele wijze.

Il colosso di Rodi

1961 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Italië/Spanje/Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Sergio Leone. Met o.a. Rory Calhoun, Lea Massari, Georges Marchal, Conrado Sanmartin en Ángel Aranda.

Een Athener op bezoek in Rhodos raakt betrokken bij de revolte tegen de despoot Xerxes die vanuit een kolossaal beeld de rebellen bestrijdt waarin helse machinerie is verborgen. Een reeks van natuurrampen gaat in hun voordeel werken. Debuutfilm van Leone heeft een scenario dat niet veel anders is dan andere mythologische peplum. Zijn aanpak van de actiescènes en van de romantische momenten tussendoor tillen het resultaat net iets boven het gemiddelde niveau uit. Het scenario is van regisseur Leone, Luciano Chitarrini en Ennio de Concini. Het camerawerk is van Antonio Ballesteros.

Un Trono para Cristy

1960 | Romantiek

Spanje/Duitsland 1960. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Christine Kauffman, Angel Aranda, Dieter Borsche en Félix Dafauce.

De liefdesgeschiedenis van een jonge Spanjaard en een Amerikaans meisje. Deze film is alleen voor liefhebbers van beeldromans bestemd.

Altas variedades

1960 | Drama, Romantiek

Spanje 1960. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Christian Marquand, Agnes Laurent, Angel Aranda en Vicky Lagos.

Deze liefdesgeschiedenis speelt zich af in de wereld van het circus. Het is een zeer acceptabel melodrama. Het circusverhaal en het spannende liefdesdrama vormen een wezenlijk geheel. De tragedie zou buiten de context nogal onbeduidend zijn.

Molokai

1959 | Biografie

Spanje 1959. Biografie van Luis Lucia. Met o.a. Javier Escrivá, Roberto Camardiel en Angel Aranda.

Dit is het verhaal van vader Damián, apostel van de melaatsen. Een sentimentele, domme film, kenmerkend voor het Spanje van de vijftiger jaren.

Gli ultimi giorni di Pompei

1959 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Monaco/Italië/Zweden/Spanje 1959. Historische film van Mario Bonnard en Sergio Leone. Met o.a. Steve Reeves, Christine Kauffman, Annemarie Baumann, Fernando Rey en Angel Aranda.

Een centurion ontdekt bij terugkeer in Pompei dat zijn familie is uitgemoord. De schuldigen proberen de Christenen verdacht te maken, maar gooien hem uiteindelijk m[KA2]et Christenslaven voor de leeuwen net op het moment dat de Vesuvius uitbarst. Scenario en acteren zijn in deze zoveelste versie van het bekende verhaal uiterst zwak, maar de ondergang van Pompei is imponerend in beeld gebracht (door regie-assistent Sergio Leone). Scenario van Sergio Leone, Sergio Corbucci, Ennio de Concini en Duccio Tessari naar de roman van Bulwer-Lytton. Camerawerk van Antonio Ballesteros.

15 bajo la lona

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Agustín Navarro. Met o.a. Carlos Larrañaga, Angel Aranda, Alfredo Mayo, Luz Márquez en Mercedes Alonso.

De rooftochten van een paar jongelui die in militaire dienst zitten leiden tot deze stompzinnige en voorspelbare film.

Marisa la civetta

1957 | Komedie

Spanje/Italië 1957. Komedie van Mauro Bolognini. Met o.a. Marisa Allasio, Renato Salvatori, Ettore Manni, Francisco Rabal en Luz Marquez.

Een serveerster in een stationsrestauratie is een onverbeterlijke flirt, wat haar zowel problemen op haar werk als in haar verkering met een brave matroos bezorgt. Hoewel ze met haar koketterie de werkomstandigheden naar haar hand zet, dreigt ze haar vrijer te verliezen. In deze simpele komedie wordt uitbundig geacteerd en hij maakt boeiend gebruik van de stationssituering. Dat dit het eerste scenario was van Pier Paolo Pasolini is echter nauwelijks voorstelbaar.

El Greco

1957 | Drama

Spanje/Italië 1957. Drama van Luciano Salce. Met o.a. Mel Ferrer, Rosanna Schiaffino, Adolfo Celi, Fernando Rey en Franco Giacobini.

El Greco weet in Toledo lievelingsschilder van koning Philips II te worden. Zijn liefde voor een getrouwde aristocrate die voor hem poseert doet hem in de macht van de Inquisitie belanden, terwijl zijn geliefde sterft in het kraambed. Biografie van de 16e- eeuwse schilder is een reeks van melodramatische cliché's die door houterig spel van Ferrer geen enkele bezieling krijgen. De kleurenfotografie geeft in elk geval gelegenheid zijn werk en de hem inspirerende lokatie goed te zien.

Con la vida hicieron fuego

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Ana Mariscal. Met o.a. Ana Mariscal, Jorge Rigaud, Roberto Rey en Angel Aranda.

Uit heimwee keert een held uit de Spaanse burgeroorlog terug in zijn dorp; een afschuwelijk slechte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ángel Aranda op televisie komt.

Reageer