Chesney Allen

Acteur

Chesney Allen is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Life is a Circus

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Val Guest. Met o.a. Bud Flanagan, Jimmy Nervo, Teddy Knox, Charlie Naughton en Jimmy Gold.

Kwijnend circus wordt gered door een toverlamp. De Crazy Gang na negentien jaar terug in de bioscoop. Niet zo goed als vroeger maar toch leuk. Een roerend gastoptreden van Chesney Allen in een reprise van UNDERNEATH THE ARCHES, met zijn oude partner Bud Flanagan.

Here Comes the Sun

1945 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1945. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Elsa Tee, Joss Ambler en Dick Francis.

De schurkachtige eigenaar van een krant zet zijn tipgever voor de paardenraces een hak, als deze een onderzoek begint naar zijn illegale activiteiten. Een prima komedie met Flanagan en Allen in goede vorm. Mis vooral het begin niet.

Dreaming

1944 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Hazel Court, Dick Francis en Philip Wade.

Een komedie van Flanagan & Allen, waarin Bud op de operatietafel ligt en een reeks avonturen droomt als de verdoving vat op hem krijgt. Een goedgeluimd en goed geregisseerde film met verrassende gastoptredens van beroemdheden uit de muziek- en sportwereld, en een medley van prachtige nummers van het duo.

Theatre Royal

1943 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Gwen Catley, Peggy Dexter en Finlay Currie.

Een komische musical waarin de staf van een theater een show op poten zet, als het gebouw met overname bedreigd wordt. Deze vaak gebruikte plot werkt uitstekend met de weergaloze Flanagan en Allen. Baxter regisseerde met de gebruikelijke vaart.

Gasbags

1941 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1941. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Charlie Naughton, Jimmy Gold en Teddy Knox.

Tijdens WO II stranden enige RAF-mannaen in Duitsland. Voordat ze weer naar Engeland teruggaan hebben ze een geheim wapen buitgemaakt. Een van de beste komedies van de Crazy Gang, (die in Engeland tussen 1935 en 1962 razend populair waren) met een kostelijk nummer waarbij ze Hitler en zijn trawanten moeten nadoen, willen ze hun missie tot een goed einde brengen.

Alf's Button Afloat

1938 | Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Jimmy Nervo, Teddy Knox en Charlie Naughton.

Eén van de zes straatmuzikanten die per ongeluk dienst genomen hebben bij de marine ontdekt dat hij, door over de knoop van zijn uniformjas te wrijven, een geest kan oproepen die wensen vervult. Een krankjoreme Crazy Gang comedie, die eigenlijk is afgeleid van een al twee keer verfilmd toneelstuk. Een veelheid aan heerlijk-gekke momenten. Alastair Sim is goed op dreef als de geest, die soms best te beïnvloeden is. Naar de roman Alf's Button van W.A. Darlington.

Okay For Sound

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Jimmy Nervo, Teddy Knox en Charlie Naughton.

Zes straatmuzikanten krijgen werk als figurant bij de film, maar ze worden aangezien voor financiers en krijgen een blanco volmacht om de studio te leiden. Uitstekende Crazy Gang film, naar hun eigen toneelstuk. Ieder van de zes hoofdrolspelers krijgt de kans zijn speciale talent te tonen. Vaak dolle pret.

A Fire Has Been Arranged

1935 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Leslie Hiscott. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Mary Lawson, Robb Wilton en Harold French.

Een stel dieven komt uit de gevangenis en wil de buit ophalen die ze begraven hebben, maar het blijkt dat er op die plek een flatgebouw is neergezet. Goede komedie van Flanagan & Allen, die weer eens bewijzen hoe goed ze zijn in snelle, gevatte dialogen. Alastair Sim valt in zijn tweede film op als eigenaar van een winkel die rondloopt met plannen tot brandstichting.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chesney Allen op televisie komt.

Reageer