Mark Fenton is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Headin' West

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van William J. Craft. Met o.a. Hoot Gibson, Gertrude Short, Charles Le Moyne, Jim Corey en Leo White.

In westerns van vroeger was alles mogelijk. Deze speelt vlak na WO I. Hoot keert terug uit het leger en laat zich per parachute in het Wilde Westen droppen. Daar raakt hij betrokken bij de snode plannen van een ranchvoorman, die het bezit van een afwezige erfgenaam in wil pikken. De man blijkt tot een veedievenbende te behoren en Hoot kan de mouwen opstropen om schoon schip te maken. Harvey Gates schreef het script en Alfred Lathem nam op.

The Mystery of 13

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Francis Ford. Met o.a. Francis Ford, Rosemary Theby, Pete Girard, Mark Fenton en Phil Ford.

Een matige actie-serial (in vijftien hoofdstukken) waarvoor de actrice Elsie Van Name - die ook een klein rolletje speelde - het verhaal schreef. John Clymer bewerkte het tot een draaiboek. Er zit weinig vaart in, al wordt er wel wat geknokt (zonder overtuiging).

Adventures of Peg O' The Ring

1916 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1916. Avonturenfilm van Francis Ford en Jacques Jaccard. Met o.a. Grace Cunard, Francis Ford, Peter Gerald, Charles Munn en G. Raymond Nye.

Serial in vijftien hoofdstukken. Cunard schreef zelf het scenario waarin ze een dubbelrol heeft. Eerst is ze de vrouw die door een leeuw in het circus wordt gedood. Daarna is ze haar dochter die geestelijk niet 100% is door erfelijke factoren. Ford wordt op haar verliefd zonder te weten dat ze dezelfde vader hebben. Kortom: dramatiek genoeg. Maar ook bij de opnamen ging het dramatisch toe. Na ruzies werd erover gesproken dat Eddie Polo en Ruth Stonehouse de rollen van Cunard en Ford zouden overnemen. Producent Carl Laemmle wilde dat niet en zo werd er een compromis met de sterren gevonden en het al opgenomen werk met Polo en Stonehouse werd er doodgewoon uitgesneden.

The Broken Coin

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van Francis Ford. Met o.a. Francis Ford, Grace Cunard, Harry Mann, Eddie Polo en John Ford.

Serial in twee├źntwintig hoofdstukken. Op een munt staat een kaart, aangevende waar een schat is verborgen. Pech voor alle bezitters want de munt is gebroken in twee stukken; dus is het onmogelijk de schat te vinden. Ford - de oudere broer van John die hier een bijrol speelt en kort voor zijn regie-debuut stond - was als acteur perfect, terwijl ook zijn regie vaart had. Cunard schreef, naar een verhaal van Emerson Hough, zelf het scenario.

The Black Box

1915 | Mysterie

Verenigde Staten 1915. Mysterie van Otis Turner. Met o.a. Herbert Rawlinson, Anna Little, William Worthington, Mark Fenton en Laura Oakley.

Serial in vijftien hoofdstukken van Universal. Turner was niet alleen de regisseur maar ook de scenarioschrijver en de producent van deze serial waarin Rawlinson een moderne Sherlock Holmes speelt, een detective die gebruik maakt van de nieuwste technische snufjes om de daders te vinden. Worthington, een aap-achtige verschijning, is in de serial Rawlinsons grootste tegenstander.