Nguyen Anh Hoa

Acteur

Nguyen Anh Hoa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mui du du Xanh

1993 | Drama, Experimenteel

Frankrijk/Vietnam 1993. Drama van Tran Anh Hung. Met o.a. Nguyen Anh Hoa, Truong Thi Loc, Lu Man San, Tran Nu Yen-Khe en Thi Loc Truong.

Het boerenmeisje Muì wordt in de jaren ´50 als dienstertje te werk gesteld bij een welvarende Vietnamese familie. Haar aankomst en eerste belevenissen worden traag en poëtisch in beeld gebracht: ze krijgt kookles, er wordt gegeten en gemusiceerd. In de eerste 20 minuten passeert er eigenlijk maar één 'dramatisch' moment, als de vrouw des huizes opmerkt dat dochtertje Tô 'even oud zou zijn geweest als Muì nu'. Intussen zijn we de deur niet uit geweest. Misschien een metafoor voor het 'huisarrest' dat de pater familias, die boete wil doen voor de dood van Tô, zich vrijwillig heeft opgelegd. Een dichtregel die aan het slot wordt voorgelezen, lijkt van toepassing op de hele film: 'Als er een werkwoord is dat harmonieus bewegen betekent, moet dat hier gebruikt worden'. In Cannes met de Gouden Camera bekroond filmdebuut van bootvluchteling Hung werd geheel opgenomen in een Franse studio.

Mui Du Du Xanh

1993 |

Vietnam/Frankrijk 1993. Tran Anh Hung. Met o.a. Tran Nu Yên-Khê, Lu Man San, Truong Thi Lôc, Nguyen Anh Hoa en Vuong Hoa Hôi.

Debuutfilm van Hung. Rond 1955 wordt in Vietnam (onder Franse bezetting) een 10-jarig meisje als dienstmeid bij een familie geplaatst. Ze leert koken en poetsen van een oude meid. Die vertelt haar ook het familiegeheim: de vrouw des huizes en de kinderen worden regelmatig door de echtgenoot in de steek gelaten. Camera d'Or op het festival van Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nguyen Anh Hoa op televisie komt.

Reageer