Filip Renč

Regisseur, Acteur

Filip Renč is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rekviem pro panenku

1992 | Thriller

Servië en Montenegro 1992. Thriller van Filip Renč. Met o.a. Anna Geislerová, Barbora Hrzánová, Sona Velentová, Eva Holubová en Jaroslava Hanusová.

Ren[KA5]c`s sterke speelfilmdebuut is gebaseerd op een afschuwelijke ware geschiedenis uit 1984: een veertien-jarig meisje (Geislerov[KA1]a) belandt door een bureaucratische vergissing in een psychiatrische inrichting voor kinderen inplaats van een gewoon kindertehuis. Het verblijf is een soort concentratiekamp; Geislerov[KA1]a past er niet en men probeert haar te breken, maar zij geeft niet op zichzelf te blijven. De film was in eigen land een (onverwacht) kassucces. Scenario van Igor Chaun en regisseur Renč.

Papilio

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1987. Drama van Jiři Svoboda. Met o.a. Milan Knažko, Filip Renč, Pavel Nový, Ivana Chylková en Lenka Skopalová.

Een verhaal over moreel verval dat zich afspeelt in een klein Tsjechisch stadje tijdens WO II. De jonge František is gefascineerd door de cynische versierder die 'de Graaf' wordt genoemd. Deze leert hem 'het beste van het leven te maken'. Tenslotte verwerft hij zich de bijnaam 'Vlinder'. Als de jongen erachter komt dat 'de Graaf' verklikker was voor de nazi's vermoordt hij hem met een zelfgemaakt pistool. Een wrange en naargeestige visie op de groei naar volwassenheid.

Julek

1979 | Biografie, Experimenteel

Servië en Montenegro 1979. Biografie van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Ladislav Frej, Jana Preissová, Žaneta Fuchsová en Blažena Holišová.

Een poëtische film met variaties op de kindertijd van Julias Fucik, een communistische journalist uit de jaren dertig, die in 1943 door de nazi's werd vermoord. In deze film, die in episodes is verdeeld, worden zijn gelukkige jaren thuis gecontrasteerd met de ellende van WO I toen hij als tiener een baan moest aannemen om zijn familie te onderhouden. De prachtige fotografie en de muziek van Gustav Mahler zorgen voor de juiste emotionele sfeer.

Nechci nic Slyšet'

1978 | Familiefilm, Drama

Servië en Montenegro 1978. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Dagmar Bláhová, Vlastimil Brodsk[KA5]y, Jana Brejchová en Miloslav Horáček.

Een psychologische studie van een tienerjongen die zijn spraakvermogen verliest wanneer zijn ouders tragisch omkomen bij een verkeersongeval en hij in een shock raakt. Hij loopt weg uit zijn pleeggezin, ondanks de liefde die hij daar krijgt, maar vindt onderdak bij een rondreizend studenten-pantomimetheater. De interessante mengeling van werkelijkheid en fantasie geeft ons inzicht in de psyche van de jongen. De film is bedoeld voor jeugdige kijkers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Filip Renč op televisie komt.

Reageer