Teruo Ishii

Regisseur, Scenarist

Teruo Ishii is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Abashiri Bangaichi Hokkai-hen

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Kunie Tanaka, Shin'ichi Chiba, Kanjuro Arashi en Naoki Sugiura.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, onderneemt een gevaarlijke tocht met een illegaal doel door de besneeuwde bergen. Een sympathieke film met een sterk scenario van Teruo Ishii, die tevens regiseerde. Ken Takakura is bend door zijn rollen in Amerikaanse films w.o. YAKUZA en BLACK RAIN.

Abashiri Bangaichi

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Naoki Sigiura, Kyosuke Machida en Yoko Mihara.

Tijdens hun vluchtpoging uit de gevangenis, komen verschillende gevangenen bij een boerderij aan waar ze de eigenaar in een handgemeen met zijn buurman aantreffen. De gevangenen snellen de eigenaar onmiddellijk te hulp. Deze weet echter niet dat een van de ontsnapte gevangenen de zoon is van een echtpaar dat hij enkele jaren tevoren heeft gedood. Het verloop en het scenario van deze film zijn zeer zwak. Ook bekend als KOYA NO TAIKETSU.

Zoku Abashiri Bangaichi

1965 | Thriller, Misdaad

Japan 1965. Thriller van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Yoko Mihara, Michiko Saga, Joli Ai en Shiro Osaka.

Twee ex-gevangenen komen toevallig in het bezit van de buit van een bankoverval. Achternagezeten door de politie moeten ze hun onschuld bewijzen door de ware schuldigen te vinden. Een politiefilm die wat verhaal betreft origineler is dan de gebruikelijke Japanse produkties van dit genre in de jaren 1960- 1970. Scenario van de regisseur zelf, expert op het gebied van politiefilms.

Gokinzo Yaburi

1964 | Avonturenfilm, Thriller, Historische film

Japan 1964. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Hashizo Okawa, Chiezo Kataoka, Yukiji Asaoka en Tetsurô Tamba.

In het feodale tijdperk bereidt een bekende boef, samen met een jonge gokker en een ambtenaar, de roof voor op de schatkist van de staat. Een avonturenfilm met karaktertrekjes van een thriller; in deze mengeling van genres is de overigens beperkte bekoorlijkheid van deze film gelegen.

Koi to Taiyo to Gang

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Teruo Ishii. Met o.a. Tetsuo Tamba, Ken Takakura, Shinjiro Ebara, Yoko Mihara en Nijiko Kiyokawa.

Twee Japanse gangsters besluiten een striptease-tent die beheerd wordt door Chinezen te beroven. Een echte Yakuzafilm, geschreven door de regisseur en vertolkt door professionele acteurs(in het bijzonder Ken Takakura, medehoofdrolspeler in de films USA YAKUZA en BLACK RAIN), een van de beste acteurs in dit genre.

Juichinin no Gang

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Teruo Ishii. Met o.a. Koji Tsuruta, Naoki Sugiura, Tetsuo Tamba en Yoko Mihara.

Twee ex-gevangenen, Gondo en Betto, maken plannen voor een grote overval op een handelsmaatschappij, de avond voor betaaldag. Een film in het Yakuza-genre die meer dan de andere is geïnspireerd door klassiekers uit de Amerikaanse film noir. Zelfs de 'vamp' ontbreekt niet. Scenario en regie van de in dit genre gespecialiseerde Ishii.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teruo Ishii op televisie komt.

Reageer