Gérard Miller

Acteur, Scenarist

Gérard Miller is acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Terminale

1998 | Drama, Familiefilm

Frankrijk 1998. Drama van Francis Girod. Met o.a. Adrienne Pauly, Anna Mouglalis, Loïc Corbery, Mathieu Crépeau en Alexandre Chacon.

Omstreden film waarin Girod een eindexamenklas een filosofie-professor laat ombrengen. Hoe kon het zover komen? De prof verleidt een leerlinge, zij pleegt zelfmoord. Haar medestudenten ontdekken dat de man een zgn. revisionist is die de holocaust ontkent. Volgens regisseur Girod voldoende reden om hem te doden.

Passage à l'acte

1996 | Thriller

Frankrijk 1996. Thriller van Francis Girod. Met o.a. Daniel Auteuil, Patrick Timsit, Anne Parillaud en Michèle Laroque.

De Parijse psychiater Antoine Rivière (Auteuil) komt in een lastig parket wanneer een van zijn cliënten vertelt over een moord die hij heeft gepleegd. Sterker, de man (Timsit) geeft zoveel specifieke informatie dat Antoine op onderzoek uitgaat. Even later zijn ook zijn ex-vrouw en zoontje bij het mysterie betrokken. Franse thriller met een leuke hoofdrol van Auteuil als de schijnbaar onkreukbare Parijzenaar die zelf met geheimen rondloopt. Aardige cast met veel mooie dames, voor het overige tamelijk rechttoe rechtaan gemaakt.

La pitié du diable

1996 | Drama, Fantasy

Duitsland/Frankrijk 1996. Drama van Ghislain Allon en Michaela Heine. Met o.a. Jean-François Balmer, Jean Benguigui, Thierry Hancisse, Catherine Clément en Marcel Dubois.

Is de baas van de hel het kwaad in persoon? Lucifer (Balmer) denkt daar anders over. Toch wordt hij van moord beschuldigd en hij moet voor het hemelse gerecht verschijnen. Als getuigen ten laste verschijnen enkele van de intelligentste denkers van de wereld, schrijvers, filosofen, kunstenaars. Lucifers advocaat (Benguigui) heeft alle moeite om zijn klant te verdedigen. Interessant expriment waaraan heel wat bekende namen hun medewerking verleenden. Een boeiend docudrama dat heel wat stof levert om zelf verder over te discuteren. In een verrassende, literaire stijl geschreven en geregisseerd door Allon en Heine. Het vraagt even moeite om je in te leven, maar het is beslist de moeite waard om het spel even mee te spelen. Schitterende fotografie van Jacques Loiseleux. Formaat 16/9.

Et B.B. créa la femme

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Michaëla Watteaux. Met o.a. Gérard Lefort, Christiane Rochefort, Jeffrey Robinson, Jean Douchet en Roger Vadim.

Aan de hand van archiefbeelden, fragmenten uit films en tv- shows, interviews en getuigenissen schilderen de auteurs de betekenis van het Franse statussymbool, actrice Brigitte Bardot. Vanaf haar prilste jeugd tot haar grote doorbraak met ET DIEU CREA LA FEMME in 1958. Het schandaal door deze film ontlokt in een groot deel van de wereld (o.a. in Spanje en Rusland werd de film verboden, in Amerika geboycot) en de invloed die deze film had op de rest van haar carrière. B.B. groeide uit tot de eerste vrijpostige, onafhankelijke vrouw die op film genoegen beleefde aan het uitdagen van mannen en die genoot van haar eigen lichaam. Fragmenten uit ET DIEU CREA LA FEMME, LA FEMME ET LE PANTIN, VIE PRIVEE en LE MEPRIS. Commentaren van een reeks mensen die met haar gewerkt hebben, w.o. haar ontdekker en eerste echtgenoot Roger Vadim. De documentaire sluit af bij het einde van haar filmcarriìere. Deborah Ford was verantwoordelijk voor de research en Marc Daquin monteerde alles tot een geheel. Het scenario is van Watteaux en Ursula Gauthier. Commentaar wordt gesproken door Marie-Odile Monchicourt. Fotografie van William Leroux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérard Miller op televisie komt.

Reageer