Dorothy Tutin: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

This Could Be the Last Time

1998 | Familiefilm, Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1998. Familiefilm van Gavin Millar. Met o.a. Joan Plowright, Jonathan Burteaux, Penelope Wilton, Dorothy Tutin en Keith Barron.

De Britse Plowright, zo mooi in films als Enchanted April en Peter Greenaway's Drowning by numbers, speelt een levendige dame op leeftijd die uit haar bejaardentehuis ontsnapt. In Parijs ontmoet ze een eveneens voortvluchtige, elfjarige jongen. In deze sympathieke komedie beleeft het tweetal de nodige avonturen. (RdL/VPRO Gids)

Great Moments In Aviation

1994 | Romantiek, Mysterie, Komedie, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Romantiek van Beeban Kidron. Met o.a. Vanessa Redgrave, John Hurt, Jonathan Pryce, Dorothy Tutin en Rakie Ayola.

Gabriel Angel, een jonge Westindische schone begeeft zich aanboord van een schip dat haar naar Engeland zal brengen om er een opleiding te volgen tot vliegenierster (vandaar de titel). Door een dubbele boeking is zij gedwongen haar hut te delen met een excentrieke Schotse edelman, Duncan Stewart (Pryce) en na aanvankelijk afstoten, bloeit er natuurlijk een lichte romance op tussen blond en bruin.

Body & Soul

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Moira Armstrong. Met o.a. Kristin Scott Thomas, Amanda Redman, Sandra Voe, Anthony Valentine en Joshua Smith.

Zuster Gabriel (Thomas) zit al zestien jaar in een cel van middeleeuwse kloosterorde in Wales. Ze is 34 en krijgt verlangens naar een baby. Ze ontvangt de ongelukkige tijding dat haar broer is gestorven bij een auto-ongeluk.

The Yellow Wallpaper

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van John Clive. Met o.a. Julia Watson, Stephen Dillane, Carolyn Pickles, Louise Ashbourne en Alison Waters.

De herstellende vrouw van een ambitieuze arts wordt gek van de beelden die zij ziet in de kringeltjes van het behang in de slaapkamer van hun gehuurde landhuis. Prachtige, sfeervolle bewerking van de schokkende novelle van de Amerikaanse feministe Charlotte Perkins Gilman. Met een fraai gevoel voor het tijdsbeeld en met schitterend spel van Julia Watson.

The Shooting Party

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Alan Bridges. Met o.a. James Mason, Edward Fox, Dorothy Tutin, John Gielgud en Cheryl Campbell.

In de herfst van 1913 nodigt de oude landeigenaar Sir Ralph Nettleby (Mason), zijn adellijke vrienden en familieleden uit voor een driedaagse jachtpartij. Hij vindt dat hij hen dit 'feest' verschuldigd is, ook al is hij zelf helemaal geen jager. Voor het selecte gezelschap is de jachtpartij een uitstekende gelegenheid voor geflirt en onderlinge rivaliteit. De personages die worden opgevoerd zijn stuk voor stuk prachtige voorbeelden van mensen zonder doel in hun leven. Alleen de liefde en het spel geven nog enige betekenis aan hun bestaan. De hele cast werd met zorg geselecteerd en levert prima werk. Julian Bond schreef een visueel sterke bewerking van de roman van Isabel Colegate. Fred Tammes schoot er onvergetelijke beelden bij.

Miss Marple: Murder With Mirrors

1985 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Mysterie van Dick Lowry. Met o.a. Helen Hayes, Bette Davis, John Mills, Leo McKern en Liane Langland.

Miss Marple (Hayes) komt op bezoek op het landgoed van haar bejaarde vriendin Carrie Louise Serrocold (Davis) die voorzitster is van de stichting Gulbrandsen. Ze wordt geconfronteerd met de moord op diens stiefzoon en nog een reeks andere. Miss Marple vreest nu voor het leven van Carrie Louise. Ze zet zich kordaat in voor de ontmaskering van de ware dader, die het op het familiebezit gemunt heeft. Naar het boek van Agatha Christie. Script van George Eckstein.

Savage Messiah

1972 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Dorothy Tutin, Scott Antony, Helen Mirren, Lindsay Kemp en Peter Vaughan.

Goed doordachte, maar uitgesponnen kroniek over de platonische verhouding tussen beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska (Antony) die op de leeftijd van vierentwintig jaar in WO I stierf, en Sophia Brzeska (Tutin). Een overtuigend, indrukwekkend 'portret van de artiest als jongeman'. Scenario van Christopher Logue naar de roman van H.S. Ede.

The Six Wives of Henry VIII

1970 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Historische film van Waris Hussein. Met o.a. Keith Michell, Annette Crosbie, Dorothy Tutin, Anne Stallybrass en Elvi Hale.

Mini-serie in zes delen. Een indrukwekkende verfilming van het leven van Hendrik VIII. Ieder deel behandelt zijn relatie met [KA1]e[KA1]en van zijn zes vrouwen (de actrices staan onder elkaar, na Michell die Hendrik speelde). Uit de serie werd een film gemaakt die vanzelfsprekend de sfeer van de serie en de uitdieping van de diverse problemen miste. Bafta en Emmy Awards voor de Australische acteur Michell. Ook een triomf voor Annette Crosbie, uitgeropen tot Bafta beste actrice van het jaar. Het gevalletje kwam op de markt als HENRY VIII AND HIS SIX WIVES.

Cromwell

1970 | Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Historische film van Ken Hughes. Met o.a. Richard Harris, Alec Guinness, Robert Morley, Dorothy Tutin en Frank Finlay.

In Engeland is hij omstreden: Oliver Cromwell (1599-1658) die zich tijdens het bewind van King Charles als politiek en militair leider onder katholieken erg impopulair maakte. Regisseur Hughes maakte een historisch onderbouwd biografisch drama dat oorspronkelijk drie uur duurde, en het vooral moet hebben van groots opgezette gevechtsscènes. Visueel valt er, met al die figuranten en Engelse kastelen, wel wat te beleven. Het kostuumontwerp van Vittorio Nino Novarese (die ook Cleopatra aankleedde) kreeg een Oscar. Let op een jonge Timothy Dalton, de latere kortstondige 007, als prins Rupert.

A Tale of Two Cities

1958 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1958. Historische film van Ralph Thomas. Met o.a. Christopher Lee, Dirk Bogarde, Dorothy Tutin, Cecil Parker en Stephen Murray.

Een van vele verfilmingen van de gelijknamige roman van Charles Dickens. Ster Dirk Bogarde (eerder in vruchtbare samenwerking met regisseur Thomas voor de Doctor Sparrow-serie) neemt de hoofdrol van aan lager wal geraakte advocaat Sydney Carton op zich. Tijdens Franse Revolutie verricht hij (toch) ultieme liefdesdaad voor ware liefde Lucie (Tutin). In een interview uit 1990 zei Bogarde: 'Betty (producente Betty E. Box) en Ralph maakten een kapitale vergissing door de film niet in kleur te draaien. Hadden ze dat wel gedaan, dan zou de film nu nog het bekijken waard zijn.' Waarmee hij onbedoeld de eigenzinnige gedetailleerdheid van regisseur Thomas' versie tekort deed.

The Importance of Being Earnest

1952 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Michael Redgrave, Michael Denison, Joan Greenwood, Margaret Rutherford en Edith Evans.

In het Victoriaanse Engeland is Jack Worthing (Redgrave) tot over zijn oren verliefd op de aantrekkelijke Gwendolen Fairfax, maar hij probeert haar te bekoren terwijl hij zich voordoet als zijn niet-bestaande broer Ernest. De flamboyante dandy Algernon Moncrieff (Denison) gebruikt dezelfde schuilnaam terwijl hij achter Jacks beschermelinge Cecily aanzit. Dan volgt een meesterlijk spel van misverstanden, uitgewerkt in subliem geschreven dialogen. Naar het zeer amusante toneelstuk van Oscar Wilde, een tikje toneelmatig en gedateerd, maar dat draagt juist bij aan de charme.

The Beggar's Opera

1952 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1952. Muziek van Peter Brook. Met o.a. Laurence Olivier, Stanley Holloway, Dorothy Tutin, Daphne Anderson en Mary Clare.

Een struikrover, die wacht op zijn terechtstelling, wordt onthaald op een toneelstuk dat gebaseerd is op zijn eigen kleurrijk bestaan. Het filmdebuut van Peter Brook is een uitstekende adaptatie van de klassieke musical van John Gay. De boef van Laurence Olivier is grote klasse, maar hij had misschien beter niet zijn eigen liedjes kunnen zingen, temeer daar anderen de stemmen van professionele zangers hebben geleend.