Celia Johnson: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

The Hostage Tower

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van Claudio Guzman. Met o.a. Peter Fonda, Billy Dee Williams, Keir Dullea, Douglas Fairbanks jr en Rachel Roberts.

In deze avontuurlijke thriller van Alistair MacLean (zijn eerste die voor de tv bewerkt werd) heeft een flamboyante misdadiger de leiding bij de bezetting van de Eiffeltoren en de gijzeling tegen een losgeld van dertig miljoen dollar van de moeder van de president der V.S., die de toren juist bezocht. Het vlotte tempo kan de stompzinnigheid van het geheel niet camoufleren. In Nederland nog snel even uitgebracht als bioscoopfilm.

Staying On

1980 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1980. Komedie van Silvio Narizzano. Met o.a. Trevor Howard, Celia Johnson, Saeed Jaffrey, Pearl Padamsee en Zia Mohyeddin.

Een tragikomedie rond een oud Brits echtpaar dat na de onafhankelijkheid in India is achtergebleven en nu moet meemaken dat hun huis verkocht gaat worden. Howard en Johnson na vierendertig jaar weer samen (sinds BRIEF ENCOUNTER) en aan hun acteertalent ontleent de film zijn voornaamste kracht. Naar het boek van Paul Scott.

Les Misérables

1978 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Glenn Jordan. Met o.a. Richard Jordan, Anthony Perkins, Cyril Cusack, Claude Dauphin en John Gielgud.

Een fraaie nieuwe versie van het klassieke verhaal van Victor Hugo over Jean Valjean die een brood stal omdat hij honger had en vervolgens werd gearresteerd en veroordeeld tot dwangarbeid. Na zijn ontsnapping laat het verleden hem niet meer los als de terrierachtige inspecteur Javert achter hem aan zit. Jordan als Valjean en Perkins als Javert houden de aandacht vast en het vlotte tempo van de film houdt je ongemerkt aan je stoel gekluisterd. Sprankelende bijrollen van Gielgud en Dauphin (zijn laatste rol) en een paar bekende Britse gezichten in cameo's.

The Prime of Miss Jean Brodie

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Ronald Neame. Met o.a. Maggie Smith, Robert Stephens, Pamela Franklin, Gordon Jackson en Celia Johnson.

Oscarwinnende voltreffer voor Smith als buitenissige onderwijzeres in Edinburgh die een betoverende invloed op `haar meisjes` lijkt te hebben. Opmerkelijke karakterstudie met rijkelijk dialoog, die de bekrompen tijdgeest (van toen) uitademt naar de bewerking van een toneelstuk van een roman van Muriel Sparks. Gefilmd op locatie.

The Good Companions

1957 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Muziek van J. Lee Thompson. Met o.a. Eric Portman, Celia Johnson, Hugh Griffith, Janette Scott en John Fraser.

Een minder geslaagde en flauwe tweede verfilming, ditmaal in CinemaScope, van het gelijknamige boek van J.B. Priestley. Futloos ondanks de aanwezigheid van vele getalenteerde acteurs. Reeds eerder verfilmd in 1933 met Jessie Matthews, Edmund Gwenn en John Gielgud.

A Kid for Two Farthings

1956 | Mysterie, Drama, Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Carol Reed. Met o.a. Celia Johnson, Diana Dors, David Kossoff, Brenda De Banzie en Primo Carnera.

Een origineel verhaal over een Londens jochie dat een kleine geit koopt op de markt van Petticoat Lane en denkt dat het een eenhoorn is die wensen kan vervullen. Dit alles leidt tot enkele heerlijke scènes over de menselijke natuur. Het verhaal en scenario is afkomstig van Wolf Mankowitz. De oorspronkelijke duur van de film is 96m.

The Holly and the Ivy

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van George More O'Ferrall. Met o.a. Ralph Richardson, Celia Johnson, Margaret Leighton, Denholm Elliott en Hugh Williams.

Een regelrechte bewerking van Wynyard Brownes toneelstuk dat zich rond de Kerst afspeelt, met Richardson als de geestelijke uit het kleine stadje die ondervindt wat het betekent om drie volwassen kinderen te hebben; aardig gespeeld.

The Captain's Paradise

1953 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1953. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. Alec Guinness, Yvonne De Carlo, Celia Johnson, Bill Fraser en Charles Goldner.

Guinness speelt de rol van zijn leven als een zorgeloze kapitein, Captain Henry St. James, die op zijn veerboot heen en weer vaart tussen twee havens en die in elke haven vrouw en kinderen heeft. Nita St. James (De Carlo) en Maud St. James (Johnson) als de twee vrouwen vormen goede tegenpolen. In USA ingekort tot 77m. Het scenario is van Alec Coppel en Nicholas Phipps. Het camerawerk is van Ted Scaife.

I Believe In You

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Michael Relph en Basil Dearden. Met o.a. Cecil Parker, Celia Johnson, Harry Fowler, Godfrey Tearle en Laurence Harvey.

Een knappe studie van de methoden die reclasseringsambtenaren gebruiken om hun cliënten op het rechte pad te brengen. Compacte bewerking.

The Astonished Heart

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Terence Fisher en Anthony Darnborough. Met o.a. Noel Coward, Celia Johnson, Margaret Leighton en Joyce Carey.

Salondrama over een getrouwde psychiater die zich overgeeft aan de verleidingen van een andere vrouw - een oude schoolvriendin van zijn vrouw - met de nodige kwalijke gevolgen. Een van de mindere verhalen van Coward.

Brief Encounter

1945 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Romantisch drama van David Lean. Met o.a. Trevor Howard, Celia Johnson, Cyril Raymond, Stanley Holloway en Joyce Carey.

Voordat Sir David Lean (1908-1991) de wereld veroverde met spektakelstukken als The Bridge on the River Kwai (1957) en Lawrence of Arabia (1962) maakte hij met Brief Encounter een van de fraaiste liefdesgeschiedenissen uit de Britse filmgeschiedenis. Met een ingetogen regie ontvouwt Lean de buitenechtelijke verliefdheid van een keurige huisarts en een eenzame huisvrouw, die elkaar wekelijks treffen op een treinstation. Een magistrale acteursfilm, naar de eenakter Still Life van Noel Coward. Rachmaninovs Tweede pianoconcert wordt effectief gebruikt als score. Drie Oscarnominaties.

This Happy Breed

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van David Lean. Met o.a. Robert Newton, Celia Johnson, John Mills, Kay Walsh en Stanley Holloway.

Prachtig spel in een kroniek over een Engels gezin uit een Londense voorstad tussen de twee wereldoorlogen (1919-1939) in een bewerking van een toneelstuk van Noel Coward. Scenario van regisseur Lean, Ronald Neame en Anthony Havelock-Allan. De camera was in handen van Ronald Neame.

Dear Octopus

1943 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1943. Romantiek van Harold French. Met o.a. Margaret Lockwood, Michael Wilding, Helen Haye, Frederick Leister en Celia Johnson.

De gouden bruiloft van een echtpaar uit de hogere burgerij is de gelegenheid voor een reünie van de hele familie. De film is gebaseerd op het toneelstuk van Dodie Smith en geeft een zeer conventionele en sentimentele kijk op het Engelse familieleven. Toch is het een erg aardige film, waarin goed geacteerd wordt. Ook bekend als THE RANDOLPH FAMILY.

In Which We Serve

1942 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Noel Coward en David Lean. Met o.a. Noel Coward, John Mills, Bernard Miles, Celia Johnson en Kay Walsh.

De geschiedenis van de Britse oorlogsbodem de HMS Torrin, die in 1941 voor de kust van Kreta tot zinken werd gebracht. Het verhaal van het schip en de bemanning wordt verteld via flashbacks, de herinneringen van diverse bemanningsleden die zich vastklampen aan reddingsvlotten. Een van hen, Captain Kinross, wordt gespeeld door regisseur Coward, de actiescènes werden geregisseerd door David Lean. De film werd gemaakt onder supervisie van het Britse Ministerie van Oorlog, en dat is goed te zien. Verder een fraai staaltje vakwerk. Coward kreeg een speciale Oscar voor de film.