Vicente Oroná

Regisseur, Acteur

Vicente Oroná is regisseur en acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

El tesoro de Atahualpa

1966 | Avonturenfilm

Mexico/Peru 1966. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, José Elías Moreno, Fernando Almada en Nancy Vidalón.

Er wordt een reddingsexpeditie op touw gezet voor de overlevenden, waaronder een geleerde, van een vliegtuigongeluk in het Amazonegebied. Belachelijk slecht en vol cliché's. De film was een groot kassucces.

Los jinetes de la bruja

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Kitty de Hoyos, Fernando Almada, Dagoberto Rodríguez en Enrique Alvarez Félix.

De inwoners van een dorp worden opgestookt tegen een vrouw die 'de heks Salomé' genoemd wordt. Ondertussen worden er veediefstallen gepleegd. Een degelijke film met goede acteerprestaties.

Mundo salvaje de Barú

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is jaren geleden in het oerwoud verdwaald en moet nu allerlei rampspoed het hoofd bieden. De opvolger van BARU, EL HOMBRE DE LA SELVA; op zijn minst een even pijnlijke vergissing als zijn voorganger.

Barú, el hombre de la selva

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is ooit verdwaald geraakt in het oerwoud en krijgt het nu aan de stok met een stel schipbreukelingen die op zijn terrein komen. Een kinderachtig verhaal en slechte rollen, maar mooie beelden.

El Misterio del Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Federico Curiel 'Pichirilo' en Rosa Elena Durgel.

Een geheimzinnige gemaskerde keert terug naar zijn dorp om te voorkomen dat zijn vriendin beroofd wordt van haar uraniummijnen. De tweede aflevering in de serie van 'De Zwarte Gesel', even slecht en aanstellerig als de eerste.

El Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Rosa Elena Durgel en José Baviera.

Een gemaskerde die zich 'De Zwarte Gesel' noemt achtervolgt de moordenaars van zijn vader en de aanranders van zijn moeder. De eerste film in een nieuwe serie avonturenfilms in de stijl van CRUZ DIABLO, amateuristisch en gemakzuchtig.

Y si ella volviera

1956 | Drama

Mexico/Cuba 1956. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Irasema Dilián, Víctor Manuel Mendoza, Martha Roth en Raquel Revuelta.

De liefde tussen een man en een vrouw wordt verstoord door de tussenkomst van een andere vrouw. Onder de maat.

Tesoro de la Isla de Pinos

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1955. Familiefilm van Vicente Oroná. Met o.a. Rolando Ochoa Jr., Jaime Calpe, Ismaél Pérez en Rolandito Barral.

De duizend-en-één avonturen van een paar kinderen. Compleet mislukt en niet leuk.

Los Gavilanes

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Angelica María en Ana Bertha Lepe.

Nadat hij onschuldig van moord beschuldigd is, besluit een man om een bende te vormen en het recht in eigen hand te nemen. De decors zijn onbeschrijflijk lelijk.

La Sombra de Cruz Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Rosa Arenas, César del Campo, Enrique Rambal en Yolanda Varela.

Een jongeman is zijn titel van graaf kwijt. Hij bindt de strijd aan met de autoriteiten om zijn titel weer terug te krijgen. Middelmatig, langdradig en verward.

Frontera norte

1953 | Drama, Misdaad

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Fernando Fernández, Evangelina Elizondo, Víctor Parra en Dagoberto Rodríguez.

In een grensstadje staan twee rivaliserende smokkelaarsbenden tegenover elkaar. De film doet verwoede pogingen om een heel scala van nuances tussen de hoofdpersonen aan te brengen, wat komisch uitpakt want ze hebben allemaal even weinig scrupules.

El Jinete

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Martha Roth, Dagoberto Rodríguez, Miguel Arenas en Luis Beristáin.

Een meisje sterft van verdriet omdat haar vader haar verbiedt te trouwen met de man van wie zij houdt; die is van een lagere komaf. De vriend zal te paard door de bergen gaan zwerven. Het was de bedoeling om deze film in 3D te projecteren en dat is dan ook het enige interessante aan dit overigens slechte melodrama.

Traigo mi 45

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Lilia Prado, Miguel Funes Jr., Dagoberto Rodríguez en Federico Curiel.

Een scherpschutter, wiens vriendin zangeres is, wordt verwond door haar ex-minnaar als deze er achter komt dat hij voor hem belastende documenten in zijn bezit heeft. Deze slordige film heeft kop noch staart.

El Jugador

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Carmen González, Aurora Segura en Julio Villarreal.

Een jongen met veel te veel geluk in het spel, wil met zijn vriendin trouwen, tegen de wil van haar ouders. De stereotiepe film bleef, volkomen terecht, onopgemerkt.

Vuelve el Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Rosa de Castilla en Pichirilo.

Een despotisch grootgrondbezitter vermomt zich als 'El Lobo', om achter diens masker allerlei misdaden te plegen en de echte gemaskerde in diskrediet te brengen. De derde en laatste film uit de ondermaatse trilogie van 'El Lobo'.

La Justicia del Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, José María Linares en Rosa de Castilla.

'El Lobo', de gemaskerde rechtsdoener, bevrijdt zijn vriendin en een aantal arme arbeiders uit de klauwen van een machtige grootgrondbezitter. De opvolger van EL LOBO SOLITARIO; onder de maat.

El Lobo Solitatio

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Arturo Martínez en Rosa de Castilla.

Een rijke jongeman verschuilt zich achter een dubbele identiteit: die van de gemaskerde rechtsdoener. Slecht plagiaat van ZORRO, dat twee vervolgen zou krijgen: LA JUSTICIA DEL LOBO en VUELVE EL LOBO.

La Hija de la otra

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Evita Muñoz, Carlos Navarro, Carmen Molina en Beatriz Aguirre.

Aan de vooravond van haar huwelijk gaat een meisje naar bed met haar aanstaande man en laat hem vervolgens in de steek omdat zij arm is. Als er een dochter geboren wordt, ontvoert de vader haar. Het enige grappige aan de hele film is het huilen van het meisje, dat van huis tot huis gesleept wordt zonder te weten wat er aan de hand is.

Tierra muerta

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Irma Torres en Carlos López Moctezuma.

Om zijn grootvader te redden, verklaart een jonge boer zich schuldig aan een moord die hij niet heeft gepleegd. De film is middelmatig en smakeloos en een laf aftreksel van de films van 'Indio' Fernandez.

El Hijo de Cruz Diablo

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Tomás Perrín, Lupita Gallardo en Antonio Bravo.

De geestverschijning van Cruz Diablo die opkomt voor de armen en de mensen die worden uitgebuit, staat op om de schanddaden van zijn vijanden te wreken. Een zeer middelmatige avonturenfilm; het vervolg op CRUZ DIABLO, waaraan tevens het thema is ontleend.

Luna criolla

1938 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1938. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Vicente Oroná, Lucy Delgado, Joaquín Pardavé en Carlos López Moctezuma.

Binnen een smokkelaarsbende wordt een van de leden terechtgesteld op beschuldiging van verraad. Vriendelijk gezegd zijn de namen van de vertolkers, namelijk 'De Rups', 'De Stotteraar' en 'De Eenoog', het enige aardige aan deze film.

Guadalupe la Chinaca

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Leopoldo Ortín, Marina Tamayo, Juan José Martínez Casado en Vicente Oroná.

Tijdens de Franse interventie in Michoacán staat een groep dappere mannen op. Middelmatige avonturenfilm met buitensporig veel figuranten.

A la orilla de un palmar

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Vicente Oroná, Marina Tamayo, Alberto Martí en Carlos Villatoro.

In een dorp aan de kust houdt de visser Marcelino van de schuwe Paula die bij haar oom woont die eveneens verliefd op haar is. De lichtzinnigheid waarmee de regisseur heeft getracht er een samenhangend geheel van te maken zorgt voor schilderachtige resultaten.

Mater Nostra

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Esperanza Iris, Julián Soler, Vicente Oroná en Manuel Noriega.

Een vrouw heeft gedurende vele jaren gescheiden van haar enige dochter geleefd. Als zij haar uiteindelijk ontmoet, kan zij haar niet vertellen dat zij haar moeder is. Matige regie en vertolking, en een nog matiger scenario.

Cruz Diablo

1934 | Avonturenfilm

Mexico 1934. Avonturenfilm van Fernando de Fuentes. Met o.a. Ramón Pereda, Lupita Gallardo, Julián Soler en Vicente Oroná.

Een mysterieuze gemaskerde, een strijdlustig man, steelt van de rijken om de armen te helpen, en vecht tegen de tirannie van een vermeende graaf. Op gepaste wijze en luisterrijk geregisseerd; bovendien een daverend kassucces.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vicente Oroná op televisie komt.

Reageer