Henry Daniell: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Madison Avenue

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Dana Andrews, Eleanor Parker, Jeanne Crain, Eddie Albert en Howard St. John.

Een krap geproduceerde film rond kuiperijen in de Newyorkse advertentiejungle.

The Comancheros

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Michael Curtiz. Met o.a. John Wayne, Stuart Whitman, Lee Marvin, Ina Balin en Bruce Cabot.

Kapitein Wayne van de Texas Rangers wil de beruchte Comancheros, een blanke bende die de Indianen voorzien van drank en wapens, onschadelijk maken. Inmiddels slaagt hij erin de ontsnapte oplichter Whitman in de boeien te slaan. Bij een overval redt Whitman het leven van Wayne. Tussen beiden ontstaat een aan schommelingen onderhevige relatie: nu eens zijn het dikke vrienden, dan weer vijanden. Deze klassieke western werd de laatste film van Curtiz, ook al wordt een groot deel van het werk aan zijn 2nd unit-regisseur, Cliff Lyons, toegeschreven. De tegenstelling tussen Wayne en Whitman maakt de film nog spannender en wordt met veel humor doorspekt. Het scenario is van James Edward Grant en Clair Huffaker, gebaseerd op een roman van Paul I. Wellman. Knap camerawerk van William H. Clothier en een memorabele score van Elmer Bernstein. Gefilmd in CinemaScope.

The Four Skulls of Jonathan Drake

1959 | Horror

Verenigde Staten 1959. Horror van Edward L. Cahn. Met o.a. Eduard Franz, Valerie French, Henry Daniell, Grant Richards en Paul Cavanagh.

Acceptabel griezelverhaal over een eeuwenoude voodoovloek op een familie. Een hedendaagse geleerde maakt een einde aan de enge toestanden. Het scenario is van Orville H. Hampton. Het camerawerk is van Maury Gertsman.

Witness for the Prosecution

1957 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1957. Drama van Billy Wilder. Met o.a. Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton, Elsa Lanchester en John Williams.

Sterk rechtbankdrama werd door Billy Wilder, die samen met Harry Kurnitz het scenario schreef, gebaseerd op een toneelstuk van Agatha Christie. Leonard Steven Vole (Power in zijn laatste rol) staat terecht voor moord op een rijke weduwe, maar zijn advocaat (Laughton) verdedigt met hart en ziel deze vriendelijk ogende, ongetwijfeld onschuldige man. De zaak wordt gecompliceerd wanneer Vole's echtgenote (Dietrich) moet getuigen. Film kreeg zes Oscarnominaties, waaronder voor Laughton en regisseur Wilder. In 1982 draaide Alan Gibson een frisse tv-remake met Diana Rigg in de Dietrich-rol.

The Sun Also Rises

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Ava Gardner, Errol Flynn, Mel Ferrer en Gregory Ratoff.

Tijdens WO I raakte de Amerikaanse journalist Power zwaargewond. Sindsdien is hij impotent. In 1925 ontmoet hij in Parijs Gardner weer, de vrouw van wie hij altijd heeft gehouden. Ze kent zijn geheim, maar toch blijven ze bij elkaar. Gefrustreerd door al haar mislukte liefdesavonturen zoekt ze vergetelheid in de alcohol en oppervlakkige relaties, die ze vindt in een kleine vriendenkring in heel Europa. Boeiende bewerking van een haast onverfilmbare roman over de verloren generatie uit de jaren rond 1925. Uitstekend spel, vooral van Flynn, die als dranklustige bon vivant eigenlijk zichzelf speelt. De roman van Ernest Hemingway werd bewerkt door Peter Viertel. Knappe locatie-fotografie van Leo Tover, en een opvallende score van Hugo Fregonese. In 1984 hermaakt als tv-film. Gedraaid in CinemaScope.

Les Girls

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van George Cukor. Met o.a. Gene Kelly, Kay Kendall, Mitzi Gaynor, Taina Elg en Jacques Bergerac.

Drie revuemeisjes kijken via flashbacks op het theatergezelschap 'Barry Nichols' en onthullen hun relatie tot danser Kelly; over de hele linie weelderig, met liedjes van Cole Porter. Orry-Kelly kreeg een Oscar voor de kostuums.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

Nightmare

1956 | Mysterie, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1956. Mysterie van Maxwell Shane. Met o.a. Edward G. Robinson, Kevin McCarthy, Connie Russell, Virginia Christine en Rhys Williams.

McCarthy, een musicus, is betrokken bij een bizarre moordzaak in New Orleans. Een prima mysterie met Robinson in vorm. Herverfilming van Fear in the Night. Scenario van Maxwell Shane naar een kort verhaal van Cornell Woolrich. Camerawerk van Joseph Biroc. Met medewerking van Billy May en zijn orkest.

Lust for Life

1956 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown en Everett Sloane.

Toen Minnelli zich voorbereidde op deze film over Vincent van Gogh, kon hij nog mensen ontmoeten die de verfmeester gekend hadden. Uniek is ook dat Minnelli regelde dat hij zo'n 200 authentieke Van Gogh-doeken mocht filmen. Minnelli zocht de plekken op waar Van Gogh geweest was, liet hele velden Van Gogh-geel spuiten en hoofdrolspeler Douglas schilderlessen nemen. Het pad van de schilder, van Holland naar Frankrijk, met broer Theo (Donald) als geldschieter, Paul Gauguin (Quinn) als bevriende rivaal, met de zonnebloemen en het afgesneden oor, dat kennen we nou wel. Het zijn de details die Minnelli gepassioneerd inbracht, die maken dat Lust for Life een levendig portret blijft.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

The Prodigal

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Familiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Lana Turner, Edmund Purdom, James Mitchell, Louis Calhern en Audrey Dalton.

Bijbelse onzin 'made in Hollywood'. Jood Purdom wordt verliefd op gojse Turner, de hoge priesteres van een liefdesgodin. Bij gevolg wordt hij uit de gemeenschap verstoten. Vol wroeging keert hij niet veel later naar huis terug om herenigd te worden met de mispoge. Hij heeft inmiddels geleerd dat een impulsieve daad verregaande gevolgen kan hebben. Het scenario van Maurice Zimm heeft, behoudens enkele citaten, bitter weinig met het oude testament te maken. De film lijkt eerder een western, waarin men het spoor bijster raakt door de decors en kostuums. Er werd duidelijk veel geld aan de productie gespendeerd, maar het is echter vraag is of iemand zich ooit voor deze mengelmoes zal interesseren. Camerawerk van Joseph Ruttenberg. Bombastische score van Bronislau Kaper.

Buccaneer's Girl

1950 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Frederick de Cordova. Met o.a. Yvonne De Carlo, Philip Friend, Elsa Lanchester, Andrea King en Henry Daniell.

Pure ontspanning met De Carlo die heen en weer springt als zangeres uit New Orleans en die later de leiding heeft bij het bevrijden van een piratenvriend uit de gevangenis. Scenario van Harold Shumate en Joseph Hoffmann naar een verhaal van Joe May en Samuel R. Golding. Camerawerk van Russell Metty.

Wake of the Red Witch

1948 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van Edward Ludwig. Met o.a. John Wayne, Gail Russell, Luther Adler, Gig Young en Adele Mard.

In deze fraai gefotografeerde film laat kapitein Wayne met opzet zijn zeilschip 'The Red Witch' zinken, maar reder-koopman Adler zorgt ervoor dat hij niet door de raad van scheepvaart veroordeeld wordt. Als Wayne opnieuw koers gezet heeft naar een eilandengroep in Polynesië en daar geland is, blijkt dat Wayne en Adler elkaar de loef willen afsteken om een mogelijke buit parels. Dit wordt nog eens extra aangewakkerd omdat zij ooit zeven jaar ervoor elkaars rivalen in de liefde waren. De femmes fatales zijn Russell en Mard. Alles wordt gezien en meebeleefd door de ogen van Wayne's vriend, zeeman Young. Wordt ook op de tv vertoond als met behulp van de computer ingekleurde versie.

Siren of Atlantis

1948 | Fantasy

Verenigde Staten 1948. Fantasy van Gregg Tallas. Met o.a. Maria Montez, Jean-Pierre Aumont, Dennis O'Keefe, Henry Daniell en Morris Carnovsky.

Belachelijke poespas van soldaten Aumont en O'Keefe die op het beroemde Verloren Continent terechtkomen, waar Montez de verleidelijke koningin is.

The Exile

1947 | Avonturenfilm, Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Avonturenfilm van Max Ophüls. Met o.a. Maria Montez, Paule Croset, Henry Daniell, Nigel Bruce en Robert Coote.

Goed cape- en degenwerk waarin de verbannen koning Fairbanks verliefd wordt op een volksmeisje. Een gastrol voor Montez; Bruce is goed in zijn bijrol. Rita Corday staat in de cast vermeld als Paule Croset. Douglas Fairbanks Jr. en Ophüls bewerkten de roman His Majesty, the King van Cosmo Hamilton tot scenario.

Song of Love

1947 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1947. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Katharine Hepburn, Paul Henreid, Robert Walker, Henry Daniell en Leo G. Carroll.

Een chique, maar traag melodrama over Clara Schumann (Hepburn), haar man de componist Robert Schumann (Henreid) en hun vriend de componist Johannes Brahms (Walker). Scenario van Ivan Tors, Irmgard von Cube en Allen Vincent naar het toneelstuk van Bernard Schuber en Mario Silva. Camerawerk van Harry Stradling. Speelt in de periode 1840-60.

The Woman in Green

1945 | Mysterie

Verenigde Staten 1945. Mysterie van Roy William Neill. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Hillary Brooke, Henry Daniell en Paul Cavanagh.

Elfde film in de reeks klassieke filmdetectives rond speurneus Sherlock Holmes, een creatie van schrijver Sir Arthur Conan Doyle. De Britse voormalige Shakespeare-, en Broadway-acteur Basil Rathbone met z'n diepe stem speelde de rol in 1939 voor het eerst, tegenover Nigel Bruce als Dr. Watson, en samen zouden ze in veertien recherche-avonturen te zien zijn. Ditmaal onderzoekt het tweetal een reeks moorden in Londen op jonge vrouwen, die met een beschadigde vinger worden aangetroffen. Het is vergeefs wachten op een dame in groen: de film is in zwart-wit.

The Body Snatcher

1945 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1945. Horror van Robert Wise. Met o.a. Boris Karloff, Bela Lugosi, Henry Daniell, Edith Atwater en Russell Wade.

Robert Wise, regisseur van The Sound of Music en West Side Story, tekende in zijn jonge jaren voor inmiddels klassieke horrorfilms als The Curse of the Cat People en The Body Snatcher. Voor die laatste film werd Boris Karloff ingehuurd, het griezel-icoon uit de Frankenstein-films van James Whale. Karloff is deze keer een louche lijkenleverancier die begint te moorden om een druk experimenterende arts (Daniell) continu van vers materiaal te voorzien. Het verhaal speelt zich af in Edinburgh anno 1831 en is gebaseerd op het boek van Robert Louis Stevenson.

The Suspect

1944 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1944. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Charles Laughton, Ella Raines, Dean Harens, Molly Lamont en Henry Daniell.

Een uitmuntende Hitchcock-achtige thriller over Laughton die onder de plak zit, en zijn vrouw uit de weg wil ruimen om de charmante Raines het hof te kunnen maken. Bertram Millhauser en Arthur T. Norman bewerkten de roman This Way Out van James Ronald tot scenario. Camerawerk van Paul Ivano.

Watch on the Rhine

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van Herman Shumlin. Met o.a. Bette Davis, Paul Lukas, Geraldine Fitzgerald, Lucile Watson en Beulah Bondi.

Een treffende verfilming van Lillian Hellmans tijdloze toneelstuk waarin de Duitser Lukas (Kurt M[KA3]uller) en zijn vrouw Davis (Sara Müller) tijdens WO II in Washington door nazi-agenten lastig gevallen worden. Lukas speelt de rol van zijn leven en kreeg er een Oscar voor. Davis wordt een beetje overspeeld. Scenario van Dashiell Hammett, camerawerk van Hal Mohr en Merritt B. Gerstad.

Sherlock Holmes in Washington

1943 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1943. Mysterie van Roy William Neill. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Marjorie Lord, Henry Daniell en George Zucco.

Holmes en Watson begeven zich op weg naar Washington D.C. op zoek naar een of andere verborgen microfilm. Deze vermetele film valt vooral op door zijn sterk propagandistische inhoud (WO II) en door het feit dat Watson voortdurend wordt aangetrokken door Amerikaanse kauwgom.

The Great Impersonation

1942 | Horror, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Horror van John Rawlins. Met o.a. Ralph Bellamy, Evelyn Ankers, Aubrey Mather, Edward Norris en Karen Verne.

Het verhaal van E. Philips Oppenheim was in 1942 weer actueel en kreeg nieuwe verfilming, nu met Bellamy als de moordenaar. Het werd niet een betere film.

Sherlock Holmes and the Voice of Terror

1942 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1942. Mysterie van John Rawlins. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Evelyn Ankers, Reginald Denny en Thomas Gomez.

Deze eerste film in de Universal-serie met Rathbone en Bruce is waarschijnlijk de minst indrukwekkende, maar is nog altijd genietbaar als je je eenmaal verenigd hebt met het idee dat Holmes (die hier een bijzonder lachwekkend kapsel draagt) en uit het Victoriaanse tijdperk stamt, het tijdens WO II in Engeland opneemt tegen nazi-saboteurs. Uitstekende bijrollen van Gomez (in zijn filmdebuut) en Ankers. Ook bekend als VOICE OF TERROR. Zie ook: 'Sherlock Holmes'-serie.

Reunion in France

1942 | Romantiek, Western, Drama, Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1942. Romantiek van Jules Dassin. Met o.a. Joan Crawford, John Wayne, Philip Dorn, Reginald Owen en Albert Bassermann.

Sjieke romance met Crawford en Wayne die het door nazi's bezette Frankrijk proberen te ontvluchten. De erin verwerkte propaganda maakt de film hopeloos gedateerd.

Nightmare

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Tim Whelan. Met o.a. Brian Donlevy, Diana Barrymore, Henry Daniell, Gavin Muir en John Abbott.

Een leuk geacteerd (vooral Muir is goed) en sfeerrijk spionageverhaal dat zich afspeelt in Schotland tijdens WO II. Gebaseerd op het verhaal Escape van Philip MacDonald. Donlevy breekt in bij Barrymore op de avond dat haar man wordt vermoord. Ze moeten vluchten voor zowel de politie als voor Duitse spionnen.

Four Jacks And A Jill

1942 |

1942. Jack Hively. Met o.a. Jack Durant, Desi Arnaz, June Havoc, Ray Bolger en Anne Shirley.

Een leuk geacteerd (vooral Muir is goed) en sfeerrijk spionageverhaal dat zich afspeelt in Schotland tijdens WO II. Gebaseerd op het verhaal Escape van Philip MacDonald. Donlevy breekt in bij Barrymore op de avond dat haar man wordt vermoord. Ze moeten vluchten voor zowel de politie als voor Duitse spionnen.

Castle in the Desert

1942 | Oorlogsfilm, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Harry Lachman. Met o.a. Sidney Toler, Arleen Whelan, Richard Derr, Douglass Dumbrille en Henry Daniell.

De laatste 'Charlie Chan'-film van Twentieth Century Fox. Dit is een eersteklas detectiveverhaal, dat zich afspeelt in een griezelig landhuis in de Mojave-woestijn, waar iemand de erfgenamen van een familiefortuin om zeep helpt. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.

Dressed to Kill

1941 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Eugene Forde. Met o.a. Lloyd Nolan, Mary Beth Hughes, Sheila Ryan, William Demarest en Ben Carter.

De keiharde priv[KA1]edective Michael Shayne (Nolan) onderzoekt een reeks vreemde moorden die verband houden met een toneelstuk waarin de slachtoffers allemaal toneelkostuums dragen. Redelijk boeiende film uit de Shayne-reeks.

The Sea Hawk

1940 | Actiefilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Actiefilm van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Brenda Marshall, Claude Rains, Flora Robson en Donald Crisp.

Alleen al Errol Flynn op de piek van zijn fabelachtige carrière tussen de masten zien opereren is een voorrecht. Niemand heeft de degen ooit beter en met meer flair gehanteerd dan Flynn en The Sea Hawk geeft hem ruim baan. Het aantrekkelijke verhaal handelt over patriottisch piraat Geoffrey Thorpe, die Spaanse schepen berooft, gevangen wordt genomen en probeert te voorkomen dat Filips' Armada Engeland verovert. De toenmalige reclamemakers hadden misschien wel gelijk: 'Nooit tevoren zo veel opwindends in een enkele film!' De gepassioneerde filmmuziek is van Erich Wolfgang Korngold.

The Philadelphia Story

1940 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1940. Romantische komedie van George Cukor. Met o.a. Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart, Ruth Hussey en John Howard.

Elegante komedie met Cary Grant als de opdringerige ex-echtgenoot van een inmiddels weer trouwlustige grande dame (Katharine Hepburn), die deze keer een oogje heeft op een kolenmagnaat. En met James Stewart als de schrijver/roddeljournalist die de society-bruiloft zal verslaan. Vooral de spitse, nu wat oubollig overkomende dialogen werden geprezen. Naar de gelijknamige toneelhit van Philip Barry. Stewart won een Oscar voor zijn rol. Herverfilmd als de musical High Society, met Bing Crosby in de rol van Grant, Frank Sinatra in die van Stewart, en Grace Kelly in die van Hepburn.

The Great Dictator

1940 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1940. Oorlogsfilm van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie, Reginald Gardiner en Henry Daniell.

De in humor gevatte kritiek die Chaplin uit tegen Hitler en het nazisme is niet van de lucht en voor die tijd absoluut moedig te noemen. Chaplin speelt zowel een bespottelijke Hitler (hier Adenoid Hynkel genoemd) als een menslievende joodse kapper die na een coma van twintig jaar wederopstaat in een totaal veranderde Duitse maatschappij. Chaplins eerste 'talkie' wordt wel bekritiseerd om houterige dialogen, maar Chaplins goede grappen en de enorme implicaties van zijn kritiek doen iedere kritiek verbleken. Hitler verbood de film natuurlijk, maar zag hem later stiekem toch in Portugal, twee keer zelfs! Wat hij er van vond is onbekend.

All this, and heaven too

1940 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Henry Daniell, Walter Hampden, Virginia Weidler, Barbara O'Neill en Jeffrey Lynn.

De in humor gevatte kritiek die Chaplin uit tegen Hitler en het nazisme is niet van de lucht en voor die tijd absoluut moedig te noemen. Chaplin speelt zowel een bespottelijke Hitler (hier Adenoid Hynkel genoemd) als een menslievende joodse kapper die na een coma van twintig jaar wederopstaat in een totaal veranderde Duitse maatschappij. Chaplins eerste 'talkie' wordt wel bekritiseerd om houterige dialogen, maar Chaplins goede grappen en de enorme implicaties van zijn kritiek doen iedere kritiek verbleken. Hitler verbood de film natuurlijk, maar zag hem later stiekem toch in Portugal, twee keer zelfs! Wat hij er van vond is onbekend.

We Are Not Alone

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Paul Muni, Jane Bryan, Flora Robson, Una O'Connor en Henry Daniell.

Bryan treedt in dienst als kindermeisje in het gezin van de Engelse dorpsarts Muni en maakt mee dat de arts ervan beschuldigd wordt zijn neurotische vrouw (Robson) te hebben vermoord. Er zijn echter nog een kok, een zoon en een danseres. De emoties worden schitterend vertolkt; een goed gemaakte film vol onverwachte wendingen. Het scenario is van Milton Krims naar de roman van James Hilton. Het camerawerk is van Tony Gaudio.

The Private Lives of Elizabeth and Essex

1939 | Historische film, Biografie, Romantisch drama

Verenigde Staten 1939. Historische film van Michael Curtiz. Met o.a. Olivia de Havilland, Alan Hale, Robert Warwick, Henry Daniell en Nanette Fabray.

Groots opgezet epos over de stormachtige, tragische liefde tussen koningin Elizabeth I (Davis) en Robert Devereux, de tweede graaf van Essex (Flynn). Hier en daar wat traag en soapy, maar vooral visueel een spektakel. Davis, die de koningin in 1955 opnieuw zou spelen als oude vrouw in The Virgin Queen, was het oneens met de keuze voor de populaire Flynn als tegenspeler en opperde zelf Laurence Olivier. De ijverige actrice, die zelf veel research voor haar rol verrichtte, vreesde Flynns lakse werkwijze - achteraf gezien wel terecht; zij is overtuigender dan hij.

Holiday

1938 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van George Cukor. Met o.a. Katharine Hepburn, Cary Grant, Doris Nolan, Lew Ayres en Edward Everett Horton.

In hetzelfde jaar geproduceerd als de klassieke Grant-en-Hepburn-screwball comedy Bringing Up Baby, had Holiday slechts een fractie van het succes. Dit zegt niets over de kwaliteit van deze warme komedie met serieuze ondertoon. Charmeur Cary Grant speelt selfmade Johnny, die financieel onafhankelijk wil zijn om te reizen. Een vakantieromance met de New Yorkse Julia (Doris Nolan) leidt halsoverkop tot huwelijksplannen, alleen weet Johnny niet dat zij tot een steenrijke familie behoort. Levenslange gezapigheid met bijbehorende kantoorbaan in de familieonderneming dreigt, maar gelukkig zijn daar nog Johnny's vrienden de Potters (Jean Dixon en Edward Everett Horton) en Julia's onaangepaste zus Linda (Katharine Hepburn).

Under Cover of Night

1937 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1937. Drama van George B. Seitz. Met o.a. Edmund Lowe, Nat Pendleton, Henry Daniell, Sara Haden en Dean Jagger.

Een geijkte speurneusfilm van MGM, met Lowe als een beminnelijke detective die met behulp van Jagger en agent Pendleton een aantal moorden oplost. De dader bleek Daniell te zijn. Een goede cast, ook in de bijrollen.

The Firefly

1937 | Muziek

Verenigde Staten 1937. Muziek van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Allan Jones, Warren William, Billy Gilbert en Henry Daniell.

Afgezaagde operette sleept zich voort en duurt te lang, maar Jones' 'Donley Serenade' en Jeanette's opgewektheid blijven aangenaam.

Madame X

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Sam Wood. Met o.a. Gladys George, John Beal, Warren William, Reginald Owen en William Henry.

Alexandre Bissons krachtig melodrama krijgt hier een mooi opgepoetste MGM-behandeling - en een mooie rol van Gladys George als de vrouw wier uiteindelijke offer nooit door haar zoon wordt ontdekt. Raakt aan het einde op een dwaalspoor (met Beal die wat te veel is), maar is de moeite van het bekijken waard. Dit was de vierde filmversie van het verhaal.

The Unguarded Hour

1936 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1936. Misdaad van Sam Wood. Met o.a. Loretta Young, Franchot Tone, Lewis Stone, Roland Young en Jessie Ralph.

Lady Helen Dearden (Young) wordt gechanteerd en kan de onschuld van iemand die van moord beschuldigd is niet bewijzen zonder haar eigen reputatie in de waagschaal te stellen - en dat zou haar man, die openbaar aanklager is, zeer in verlegenheid kunnen brengen. Een intrigerend verhaal met een mallotig slot, maar de spelers houden de aandacht vast (al kunnen de drie hoofdpersonen niet voor Engelsen doorgaan). Scenario van Howard Emmett Rogers, Bernard Merivale en Leon Gordon naar een toneelstuk van Ladislaus Fodor. Camerawerk van James Van Trees.

Camille

1936 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Drama van George Cukor. Met o.a. Greta Garbo, Robert Taylor, Lionel Barrymore, Elizabeth Allan en Laura Hope Crews.

De geschiedenis van Camille, de aristocratische courtisane die verliefd wordt op de onschuldige Armand Duval (Taylor). Van het aanvankelijke flirten tot het besef dat de dood tussen haar en haar geliefde komt, zien we een schitterende Garbo, die al haar registers opentrekt om de diverse stadia van emotie uit te beelden. Zij past zo in haar rol, dat zij de Camille is die Alexandre Dumas voor ogen gehad moet hebben toen hij zijn roman schreef. Alle acteurs die haar omringen worden door haar opgezweept tot topprestaties.

Jealousy

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Jean De Limur. Met o.a. Fredric March, Jeanne Eagles, Halliwell Hobbes, Blanche LeClair en Henry Daniell.

Jaloezie doet zijn intrede in het leven van twee temperamentvolle personen. De jongeman (March) is jaloers op een oudere man, die ooit met zijn vrouw was getrouwd en die weer op het toneel verschijnt als de vrouw in financiële moeilijkheden zit.