Serge Maggiani is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Navarro : Les enfants de nulle part

1993 | Misdaad, Familiefilm

Frankrijk/Zwitserland 1993. Misdaad van Patrick Jamain. Met o.a. Roger Hanin, Sam Karmann, Jacques Martial, Christian Rauth en Daniel Rialet.

In Parijse vreemdelingenwijk wordt `s nachts politie-agent neergeschoten. Vermoedelijke dader Rachid Ben Sa[KA3]id (Bouajila) wordt ingerekend maar die bezwijkt in zijn cel aan hartaanval. Inspecteur Navarro (Hanin) vindt dat niet leuk want Rachids vader vocht aan zijn zijde tijdens de oorlog in Algerije. Gelukkig is er de mooie Amina (Da Costa), het vriendinnetje van Rachid: haar onthullingen leiden Navarro naar het juiste spoor. Voor de liefhebbers van Navarro en zijn wereldje best genietbaar hoewel scenario van Paul Lucas op momenten onwaarschijnlijk overkomt. Tito Topin bedacht het personage van Navarro. Aflevering van het seizoen, nummer van 112.

Ginevra

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Ingemo Engström. Met o.a. Amanda Ooms, Serge Maggiani, Michèle Addala, Eliane Tondut en Diego Wallraff.

Actrice Ooms onderhoudt zo wel een relatie met een arts (Maggiani) uit Zuid-Frankrijk als met schilder Theuring uit Noord-Duitsland. Ze gaat zeer gebukt onder deze verhoudingen en raakt ten slotte geïsoleerd. Zwaar drama dat bol staat van de meest uiteenlopende symboliek. Het spel is niet onverdienstelijk. Gefilmd op locaties nabij Hamburg, Parijs en het Zuiden van Frankrijk. Geproduceerd met geld van Duitse omroep ZDF.

Où que tu sois

1987 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1987. Romantiek van Alain Bergala. Met o.a. Serge Maggiani, Mireille Perrier en Daniella Silverio.

Een tot in de puntjes uitgewerkte, niet na te vertellen film. Het gaat namelijk om een beschrijving van de lotsbestemming, het toeval en het noodlot volgens welke de personages elkaar ontmoeten, van elkaar houden, elkaar verlaten, hervinden of op vreemde en stompzinnige wijze doodgaan. Ook een aandachtige beschrijving van soms duurzame, soms vluchtige gevoelens in een regenachtig en grauw Parijs dan wel een fraai, okerkleurig Florence. Doet meer dan eens aan Antonioni denken. De fresco L'Annonciation van Fra Angelico vormt een ware spil van esthetische, poëtische, mysterieuze en emotionele aard in deze soms vrolijke, soms niet zo vrolijke film.

La File de Prague avec un sac très lourd

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Danielle Jaeggi. Met o.a. Thérèse Liotard, Michal Bat-Adam, Daniel Mesguich, Daniel Langlet en Michel Bardinet.

Een Tsjechisch meisje arriveert in Parijs met films, bandopnames en teksten die in haar land verboden zijn. Ze probeert de media te interesseren, maar die blijven onverschillig. Ze begint een relatie met Pierre, een Franse jongen, maar als ze hoort dat haar vriend, de maker van de clandestiene films, in Praag is gearresteerd besluit ze naar Tsjechoslowakije terug te keren. Deze sobere, thematisch interessante film blijft helaas iets te tam om echt te overtuigen en spendeert ook teveel tijd aan de oppervlakkig uitgewerkte relatie tussen het meisje en Pierre ten nadele van de originelere en meer belangrijke media-problematiek.

Une Fille unique

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Philippe Nahoun. Met o.a. Sophie Chemineau, Bruno Labraska, Philippe Nahoun, Josiane Balasko en Serge Maggiani.

Een nogal zwaarwegende en al te hooggegrepen debuutfilm die, anno 1935, de opkomst van het fascisme observeert door de ogen van een verveelde, jonge actrice. Haar echtgenoot is een militant communist en zal haar meesleuren in een spiraal van politiek geweld. Het klinkt interessant en opwindend, maar wordt door de klinische, nadrukkelijke regie van Nahoun van alle emotie beroofd.