Sigi Zimmerschied is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mein Vater, seine Freunde und das ganz schnelle Geld

2013 | Komedie

Duitsland 2013. Komedie van Max Färberböck. Met o.a. Uwe Ochsenknecht, Gabriel Raab en Sigi Zimmerschied.

De ouders van de jonge bankmedewerker Bernie Atzberger besluiten hun geld bij een zeer succesvolle Zwitserse bankier te stallen. In eerste instantie zorgt de hoge rente voor een goede stemming, maar als door internationale onrust op de beurs al het geld verdwenen lijkt verandert dat. Bernies vader dwingt hem mee te gaan om verhaal te halen. De bankier probeert hen af te wimpelen en uit woede slaat Bernies vader hem knock-out. Vervolgens stoppen ze hem in de kofferbak en nemen hem mee terug, om op allerlei onconventionele manieren te proberen het geld terug te krijgen.

Der Wilde Clown

1986 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1986. Komedie van Josef Roedl. Met o.a. Sigi Zimmerschied, Sunnyi Melles, Peter Kern, Ivo Vrzal-Wiegand en Ursula Strätz.

Jack is de chauffeur van een welgestelde aannemer. Deze is gefascineerd door de 'American Way of Life' en wil op een stuk land dat het eigendom is van Jack een pretpark aanleggen. Om dat te bereiken gebruikt hij gewetenloze methoden. Jack slaat op hol en verweert zich op alle mogelijke manieren, maar moet uiteindelijk het hoofd buigen. Hoewel de film knappe, gevoelige elementen bevat, is hij door het willekeurig toepassen van verschillende stijlvormen toch niet overtuigend.

Peppermint Frieden

1983 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1983. Drama van Marianne S.W. Rosenbaum. Met o.a. Saskia Tyroller, Gesine Strempel, Hans-Peter Korff, Peter Fonda en Cleo Kretschmer.

De autobiografisch gekleurde herinneringen van een kind tijdens en vlak na WO II. Het kind woonde eerst in de buurt van een concentratiekamp. Later komt het in contact met een Amerikaan, maar dat wordt snel verboden. Een interessante film over de belevingswereld van een kind. Alleen jammer dat zo nodig relaties gelegd moesten worden met de vredesbeweging in de eerste helft van de jaren 1980-'90. Het scenario is van de regisseuse.