Michal Pavlícek is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Scarlet Pimpernel

1999 | Avonturenfilm, Mysterie, Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1999. Avonturenfilm van Patrick Lau en Simon Langton. Met o.a. Richard E. Grant, Elizabeth McGovern, Martin Shaw, Anthony Green en Ronan Vibert.

Op het hoogtepunt van de Franse revolutie zet de mysterieuze Pimpernel Robespierre, de leider van de Republikeinen, en Chauvelin, het hoofd van geheime politie, voor schut door voor de ogen van de autoriteiten aristocraten te redden. Chauvelin reist af naar Engeland om deze man te ontmaskeren. Zoals vrijwel altijd bij miniseries van de BBC ziet het er fraai uit: uitstekend camerawerk, geweldige decors en prima acteurs. Helaas is deze Scarlet Pimpernel voor een cape- en degenfilm wel erg tam en ga je je ergeren aan al die Fransen met zwaar-Engelse accenten.

Nefnukej, veverko!

1988 | Familiefilm, Fantasy

CSHH 1988. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Helena Vitovská, Jiři Schmitzer, Veronika Freimanová, Ondřej Havelka en Marie Rosúlková.

Een klein meisje droomt ervan ooit prinses te worden. Ze vangt allerlei dieren in het bos in de hoop een betoverde prins te ontdekken. Ze breekt de eentonigheid van het leven op het platteland door zich terug te trekken in een fantasiewereld waarin geen plaats is voor volwassenen. Wanneer mama een tweeling krijgt, betrekt ze deze in haar spelletjes die steeds gevaarlijker worden. Wat een boeiende reis had moeten worden door de verbeeldingswereld van een kind, werd een langdradig en vervelend schouwspel dat slecht gespeeld wordt en zonder de minste fantasie in beeld is gebracht. Plivovà- Šimkovà en Marcela Pittermannovà zijn verantwoordelijk voor het wankele scenario. Fotografie is van Antonín Holub.

Proc?

1987 | Drama

CSHH 1987. Drama van Karel Smyczek. Met o.a. Jiri Langmajer, Jan Potemesil, Pavlina Mourkova, Martin Dejdar en Pavel Zvaric.

Opgewonden voetbalfans terroriseren tijdens een treinreis van 600 km de passagiers en het wagonpersoneel. De politie staat machteloos en krijgt pas na aankomst in het stadion de situatie weer onder controle. De hooligans moeten voor de rechter verschijnen. Een antwoord op de vraag waarom zij zich zo gedragen wordt niet gegeven, een probleem waarmee de maatschappij nog steeds kampt. Een film, die het niet zo zeer van het spel moet hebben, maar wel van de boodschap, of nog nauwkeuriger het gebrek daaraan. Scenario van Radek John en de regisseur. Jaroslav Brabec maakte de opnamen.