Earth, Wind & Fire is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Soul Food

1997 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1997. Komedie van George Tillman jr. Met o.a. Vivica A. Fox, Nia Long, Irma P. Hall, Brandon Hammond en Michael Beach.

Gefrituurde kip en vis, maïsbrood, delicate ingewanden en allerhande erwten: moeder Joe (Irma P. Hall) kokkerelt iedere zondag voor haar drie dochters en aanhang en behandelt en passant de lopende wissewasjes. Totdat ze ziek wordt. Een hartverwarmend drama voor de één, misselijkmakende weeïgheid voor de ander. Afgeblust met zalvende muziek van oa Boyz II Men, Dru Hill, En Vogue, Puff Daddy en Lil' Kim.

Rock & Rule

1983 | Animatie, Sciencefiction

Canada 1983. Animatie van Clive A. Smith en Clive Smith. Met o.a. Don Francks, Paul Le Mat, Susan Roman, Sam Langevin en Dan Hennessy.

De film speelt na een nucleaire wereldoorlog en handelt over een kwaadaardige rock-ster, die een duivels wezen wil oproepen ten einde de wereldheerschappij te verwerven. Hiertoe heeft hij iemand met een zeer speciale stem nodig. In technisch opzicht zeer knap; met muziek van Deborah Harry, Iggy Pop, Lou Reed, Cheap Trick en Earth, Wind & Fire.

Sweet Sweetback's Baadasssss Song

1971 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Drama van Melvin Van Peebles. Met o.a. Melvin Van Peebles, Rhetta Hughes, Simon Chuckster, John Amos en Hubert Scales.

Van Peebles produceerde, regisseerde, financierde, schreef, arrangeerde en acteerde in dit gewelddadige drama dat een andere kijk op racisme laat zien. Van Peebles is continu op de vlucht voor de politie. Visueel boeiend met verrassend effectieve beelden. Een controversiële film, gecensureerd in Amerika voor hij werd uitgebracht (sommige delen ontbreken).