Peter Berling (1934): cast, scenario en productie.
Er zijn 22 films gevonden.

Semana Santa

2002 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje​/​​Denemarken 2002. Mysterie van Pepe Danquart. Met o.a. Mira Sorvino, Olivier Martinez, Féodor Atkine, Alida Valli en Luis Tosar.

In de Goede Week - de Semana Santa - voor Pasen, wordt het drukbezochte Sevilla opgeschrikt door een seriemoordenaar, die zich hult in monnikengewaad. De zoektocht verloopt daardoor lastig, aangezien bijna iedereen tijdens de rooms-katholieke processie een gezichtsbedekkend gewaad draagt.

Für mich gab's nur noch Fassbinder - Die glücklichen Opfer des Rainer Werner Fassbinder

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Irm Herrmann, Peer Raben, Ursula Strätz, Hanna Schygulla en Doris Mattes.

In de Goede Week - de Semana Santa - voor Pasen, wordt het drukbezochte Sevilla opgeschrikt door een seriemoordenaar, die zich hult in monnikengewaad. De zoektocht verloopt daardoor lastig, aangezien bijna iedereen tijdens de rooms-katholieke processie een gezichtsbedekkend gewaad draagt.

Praxis Dr. Hasenbein

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Helge Schneider. Met o.a. Helge Schneider, Peter Berling en Andreas Kunze.

Met zijn derde film was de immer piekfijn haveloos ogende jazzmusicus/komiek/cultfiguur Schneider a posteriori niet bijster content. Toch is ook deze absurde komedie, over de alledagavonturen van prutsdokter Dr. Angelika Hasenbein (Helge himself), weer een vermakelijk fröbelwerkje op z'n zondagnamiddags. Opnieuw niet gehinderd door veel kennis van scenario- en regiezaken rommelt de neuzelende Ruhrpott-grapjas met het pre-renovatiegebit zich van de ene sullige scène in de andere. Ergo: haters gooien iets richting beeldscherm, fans lachen zich een tiet. De meezingklassieker 'Fitze Fitze Fatze' steekt Mozart compositorisch naar de kroon.

Tykho Moon

1996 | Fantasy

Frankrijk​/​​Duitsland 1996. Fantasy van Enki Bilal. Met o.a. Julie Delpy, Richard Bohringer, Michel Piccoli, Marie Laforêt en Jean-Louis Trintignant.

Met zijn derde film was de immer piekfijn haveloos ogende jazzmusicus/komiek/cultfiguur Schneider a posteriori niet bijster content. Toch is ook deze absurde komedie, over de alledagavonturen van prutsdokter Dr. Angelika Hasenbein (Helge himself), weer een vermakelijk fröbelwerkje op z'n zondagnamiddags. Opnieuw niet gehinderd door veel kennis van scenario- en regiezaken rommelt de neuzelende Ruhrpott-grapjas met het pre-renovatiegebit zich van de ene sullige scène in de andere. Ergo: haters gooien iets richting beeldscherm, fans lachen zich een tiet. De meezingklassieker 'Fitze Fitze Fatze' steekt Mozart compositorisch naar de kroon.

Visioni privati

1990 | Documentaire

Italië 1990. Documentaire van Ninni Bruschetta, Francesco Calogero en Donald Ranvaud. Met o.a. Jessica Forde, Patrick Bauchau, Antonio Caldarella, Antonio Alveario en Peter Berling.

De film, eigenlijk bedoeld als een vluggertje, werd op 16mm gedraaid maar groeide uit tot een volwaardige film, opgenomen in Taormina tijdens het filmfestival in 1988. Er wordt goedmoedig de spot gedreven met sterren en regisseurs, maar zonder ego's te beschadigen. De film rekent eens en voor altijd af met het idee dat filmfestivals respectabele culturele evenementen zijn: niets dan in het honderd gelopen tijdschema's, geïmproviseerde vertalingen, verkeerde kopieën, haperende projectie en incompetente medewerkers.

Gambit

1987 | Thriller

Duitsland 1987. Thriller van Peter F. Bringmann. Met o.a. Despina Pajanou, Rolf Zacher, Heinz Bennent, Max Tidof en Dominic Raacke.

2-delige tv-film. Boeiende suspense over de zwakke structuren van kerncentrales en het onvermogen van de staat om de veiligheid ervan te waarborgen. Pajanou als journaliste Billie Seeger komt rechtse terrorist Konrad Stromberg (Tidof) op het spoor die heel wat te vertellen heeft, zelfs nadat hij wordt vermoord. Ter plekke gedraaid in Bonn en in Marokko als een soort Duitse versie van Edge of Darkness. Vooral na de echte kerncentrale-ramp van Tsjernobyl erg geloofwaardig. Scenario van Matthias Seelig. Camerawerk van Helge Weindler.

Cobra Verde

1987 | Biografie, Avonturenfilm, Drama

Duitsland 1987. Biografie van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, King Ampaw, José Lewgoy, Salvatore Basile en Peter Berling.

De film vertelt het levensverhaal van de bandiet Cobra Verde, die het van arme veehandelaar en goudzoeker tot slavenhandelaar en vice-koning van Dahomey bracht. Herzog volgt de levensweg van deze man met schitterend gekleurde, rijke beelden, maar helaas slaagt hij er onvoldoende in de persoon Cobra Verde duidelijke contouren te geven. Hier en daar lijkt de film wel een Kinski- cultus. 'Teruggesneden' van heel veel materiaal, zodat de samenhang verloren is gegaan. Gebaseerd op het boek The Viceroy of Ouldah van Bruce Chatwin. Het camerawerk is van Viktor Ruzicka.

Fitzcarraldo

1982 | Drama, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Peru 1982. Drama van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, Claudia Cardinale, José Lewgoy, Paul Hittscher en Miguel Ángel Fuentes.

Klaus Kinski intrigeert als de weirde, aan Caruso verslingerde kolonist die er niet voor terugdeinst om een flink formaat salonboot middels kabels en rolhouten over een berg te laten slepen. Herzog filmde de levensgevaarlijke onderneming zonder trucages, wat hem veel kritiek opleverde. 'Het enige dat telt is wat je op het witte doek ziet,' liet hij destijds in interviews weten. 'Of wij bij het draaien geleden hebben - en wij hebben waarschijnlijk meer geleden dan ieder ander die ooit een film heeft gemaakt - doet er niets toe.' Een van de tegenslagen lag in het feit dat de beoogde hoofdrolspeler Jason Robards voortijdig afhaakte. Robards plaats werd dus ingenomen door Kinski, Herzogs 'liebster Feind' Kinski.

Theo gegen den Rest der Welt

1980 | Actiefilm, Komedie

Duitsland 1980. Actiefilm van Peter F. Bringmann. Met o.a. Marius Müller-Westernhagen, Guido Gagliardi, Claudia Demarmels, Peter Berling en Ursula Strätz.

Theo (M[KA3]uller-Westernhagen) en Enno (Gagliardi) steken zich diep in de schuld bij de aanschaf van een schitterende 38- tonner die zij zo snel mogelijk proberen af te betalen met het rijden van zwarte vrachtjes, waarna hun trotse bezit wordt gestolen. Samen met een studente reizen ze het gevaarte tot in Italië na. Met een glansrol van Müller-Westernhagen als Theo is dit een schitterende 'road-movie' van Duitse bodem. Scenario van Matthias Seelig. Camerawerk van Helge Weindler.

Tote pflastern seinen Weg

1977 | Actiefilm, Misdaad

Duitsland​/​​Italië 1977. Actiefilm van Franco Prosperi. Met o.a. Ray Lovelock, Elke Sommer, Martin Balsam, Heinz Domez en Ettore Nanni.

Om een misdaad te wreken infiltreert een politieman in het gangstermilieu. Daarbij gaat hij zelf over lijken. Een wat twijfelachtige, vrij gewelddadige actiefilm.

La victoire en chantant

1976 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Ivoorkust 1976. Oorlogsfilm van Jean-Jacques Annaud. Met o.a. Jean Carmet, Jacques Spiesser, Jacques Dufilho, Catherine Rouvel en Dora Doll.

Kleine groepjes Franse en Duitse kolonialisten in de omgeving van Kameroen horen met maanden vertraging over het uitbreken van WO I en beginnen onhandige pogingen om die strijd - met hun 'eigen' niet begrijpende en spottend reagerende allochtonen - op koloniaal terrein ook uit te vechten. Deze scherpe satire heeft vooral een goed scenario van Georges Conchon en regisseur Annaud, en dito spelprestaties, maar de regie van deze debutant kon minder vlak. Camearwerk van Claude Agostini. Won de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. Er bestaan kopieën die 100m lang zijn. Ook bekend als BLACK AND WHITE IN COLOR.

I padroni della città

1976 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1976. Misdaad van Fernando Di Leo. Met o.a. Al Cliver, Jack Palance, Al Cliven, Vittorio Caprioli en Gisela Hahn.

Een jonge ex-bokser voegt zich bij een kleine misdadigersbende in de buitenwijken van de stad en als inwijdingsritueel moet hij wraak nemen op een grote mafia-bons. Veel actie en hoog tempo doen de film goed.

Aguirre, der Zorn Gottes

1972 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm, Biografie, Drama

Duitsland​/​​Mexico 1972. Avonturenfilm van Werner Herzog. Met o.a. Klaus Kinski, Cecilia Rivera, Helena Rojo, Del Negro en Ruy Guerra.

Wellicht de beste film van de eigenzinnige cineast Werner Herzog. Onder zware omstandigheden geschoten in de Peruaanse jungle, vertelt Aguirre het verhaal van een op macht beluste Spaanse conquistador in zestiende-eeuws Zuid-Amerika, die op zoek gaat naar El Dorado, de legendarische stad van goud. Alles en iedereen moet wijken voor een passie die langzaam overgaat in obsessie en later zelfs krankzinnigheid. Criticasters meenden dat de motivatie van de titelheld Aguirre (gespeeld door Klaus Kinski) te schimmig bleef, maar wat dondert het met zulke mooie, overweldigende beelden: van de jungle van Peru, en van de megalomane Kinski.

Revolver

1973 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1973. Misdaad van Sergio Sollima. Met o.a. Oliver Reed, Fabio Testi, Agostina Belli, Paola Pitagora en Frédéric de Pasquale.

De vrouw van een politieman wordt gekidnapt in ruil voor vrijlating van een gevangene. Hij gijzelt zelf die gevangene om zijn echtgenote uit handen van de kidnappers te krijgen, maar merkt dat deze hem alleen willen liquideren. Deze geraffineerd opgebouwde film start als thriller à la DIRTY HARRY, maar wordt steeds subversiever en maakt van de politieheld een verwerpelijke schoft. Deze linkse regisseur vecht het systeem aan met filmische middelen van dat systeem. Ook bekend als BLOOD IN THE STREETS.

La mala ordine

1972 | Misdaad, Actiefilm

Spanje​/​​Italië​/​​Duitsland 1972. Misdaad van Ferdiando Di Leo. Met o.a. Mario Adorf, Henry Silva, Woody Strode, Luciana Paluzzi en Sylva Koscina.

Een drugsleverantie voor Milaan komt niet aan op zijn bestemming, zodat een Newyorkse mafioso beroepsmoordenaars naar Itali[KA3]e stuurt om de rekening te vereffenen. Hun onterechte verdenking valt op een pooier (Adorf), die echter de gangsteroorlog overleeft en dan zelf de macht kan overnemen. Een vlot gemaakte B-film die aan het eind weinig acteurs in leven laat, maar het etaleren van bloedbaden en wreedheid vermijdt. De anatomie van de actrices wordt wel uitvoerig onthuld, maar zonder andere reden dan de kassa, en er is ook de onvermijdelijke plankgas-scène. Scenario van Ingo Hermes en regiesseur Di Leo.

Il West ti va stretto, amico, e arrivato Alleluja

1972 | Komedie, Western

Duitsland​/​​Spanje​/​​Italië 1972. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Agata Flori, Lincoln Tate, Raymond Bussières en Michael Hinz.

Een waardevol Azteeks afgodsbeeld gaat in de chaotische tijden van de Mexicaanse Revolutie van hand tot hand. Dolle actie en veel gooi- en smijtwerk in deze slapstick-western, die ieder verband vrolijk aan zijn laars lapt. De film is goed voor anderhalf uur knotsgek amusement. Anthony Ascott regisseerde als Carmineo. Scenario van Giovanni Simonelli, Tito Carpi en Ingo Hermes. Ook bekend als WATCH OUT, FRIENDS, HALLELUJAH'S IN TOWN.

Warnung vor einer heiligen Nutte

1971 | Drama, Komedie

Italië​/​​Duitsland 1971. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Lou Castell, Eddie Constantine, Hanna Schygulla, Marquard Bohm en Ulli Lommel.

Een groep filmmensen wacht op de regisseur, op geld en op de hoofdrolspeler (Constantine), en als dit allemaal arriveert, ontstaat er niets dan chaos. Fassbinders negende lange film was een bijtend, maar niet geheel geslaagd commentaar op zijn onverkwikkelijke ervaringen als theaterregisseur. Het camerawerk is van Michael Ballhaus.

Siegfried und das sagenhafte Liebesleben der Nibelung

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Adrian Hoven. Met o.a. Walter Kraus, Raimund Harmstorf, Sybil Danning en Peter Berling.

Een groep filmmensen wacht op de regisseur, op geld en op de hoofdrolspeler (Constantine), en als dit allemaal arriveert, ontstaat er niets dan chaos. Fassbinders negende lange film was een bijtend, maar niet geheel geslaagd commentaar op zijn onverkwikkelijke ervaringen als theaterregisseur. Het camerawerk is van Michael Ballhaus.

Il Sergente Klems

1971 | Historische film, Oorlogsfilm

Italië 1971. Historische film van Sergio Grieco. Met o.a. Peter Strauss, Tina Aumont, Lucia Paluzzi, Pier Paolo Capponi en Massimo Serato.

Een Duitse deserteur uit WO I neemt dienst in het vreemdelingenlegioen in Marokko en wordt voorman in verzet tegen eerst Spaanse en dan Franse koloniale bezetting. Deze historische film is bedoeld als een variant op LAWRENCE OF ARABIA, maar het ontbreekt aan talent en financiële middelen. Strauss is te jong om groei en ontwikkeling van het personage waar te maken, maar het anti-kolonialistisch scenario is verrassend intelligent.

Liebe ist kälter als der Tod

1969 | Drama, Misdaad, Komedie

Duitsland 1969. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Ulli Lommel, Hanna Schygulla, Rainer Werner Fassbinder, Hans Hirschmüller en Gisela Otto.

In de eerste film van Fassbinder gaat het om vriendschap en verraad, om alledaagse kleine criminaliteit en de achtergronden hiervan. Pooier Franz wordt gedwongen om lid te worden van een groep gangsters. Hij sluit vriendschap met de spion Bruno die hem in de gaten moet houden. Bruno speelt een dubbelspel en verleidt Joanna, de vriendin van Franz. Als Joanna het vertrouwen in haar nieuwe vriend verliest, verraadt zij de plannen van een nieuwe bankoverval aan de politie.

Faire l'amour: de la pilule à l'ordinateur

1969 | Erotiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Zweden 1969. Erotiek van Jean-Gabriel Albicocco, Thomas Fantl en Gunnar Höglund. Met o.a. Jean-Claude Bouillon, Danièle Palmero, Christine Kruger, Peter Berling en Keve Hjelm.

Internationale sketchfilm over 'de liefde' waarin alle mogelijke vooroordelen nog eens op een rijtje worden gezet: seksueel bevrijde Zweden, pünktliche Duitsers en katholieke Fransen. Was in 1969 al hopeloos verouderd, en is er ondertussen zeker niet op vooruitgegaan.

Der Brief

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Vlado Kristl. Met o.a. Vlado Kristl, Eva Hofmeister, Peter Berling, Klaus Lemke en Hans Posegga.

Een man vindt een brief, besluit hem zelf af te geven, moet hiervoor de hele wereld afreizen, totdat de brief bezorgd is, waarna blijkt dat hij zijn eigen doodvonnis heeft bezorgd. Een ongebruikelijke, aardige behandeling van een oud thema met eigenaardig camerawerk.