Peggy O'Day

Acteur

Peggy O'Day is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Clean-Up Man

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Ray Taylor. Met o.a. Ted Wells, Peggy O'Day, Henry Hebert, George Reed en Tom Carter.

Ted, een rancheigenaar, wordt door de bevolking van verdacht de bandiet te zijn die zich verschuilt achter de naam The Hawk. Hebert is de werkelijke schurk maar het duurt even voor Ted en de zijnen daar achter zijn. George Morgan en Lola Moore schreven het script, John Hickson en Milton Bridenbecker waren verantwoordelijk voor het camerawerk.

Hoof Marks

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Tenny Wright. Met o.a. Jack Donovan, Edward Brady, Edward Cecil, William Steele en Peggy Montgomery.

Er was heel wat wildgroei in de western. Naast de bekende westernhelden waren er verschillende maatschappijtjes die zo nu en dan een western uitbrachten met een volstrekt onbekende. Donovan maakte in de jaren twintig maar een half dozijn films en veel kan er niet over hem worden verteld. In deze western werkt hij op een ranch met de opdracht een bende veedieven uit te schakelen. Joseph Anthony Roach was de scenarist, Edward Snyder en Roy Greiner waren de cameramensen en Fred J. McConnell was de producent: een man die in 1927/28 zes films afleverde en van wie niemand meer iets gehoord heeft.

Travelin' Fast

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. Jack Perrin, Jean Arthur, Peggy O'Day, Lew Meehan en John Pringle.

De bende van Meehan schiet de ranch van Pringle overhoop. Deze komt daarbij aan zijn verwondingen om het leven, niet dan nadat hij de plaats van een door hem gevonden goudmijn bekend heeft gemaakt. Zijn dochter Arthur krijgt steun van ranger Perrin. Arthur speelde in deze tijd met diverse western-sterren, te beginnen met Buddy Roosevelt maar ook met Wally Wales en Buffalo Bill Jr.

Shootin' Square

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. Jack Perrin, Peggy O'Day, Alfred Hewston, S.J. Bingham en Horace Carpenter.

Een Robert J. Horner-produktie en dus een goedkope. Perrin maakte op dat moment gelijktijdig westerns voor Horner en voor Webb Kwalitatief veranderde er weinig, want beiden waren op de goedkoopste toer bezig.

The Fighting Skipper

1923 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1923. Avonturenfilm van Francis Ford. Met o.a. Jack Perrin, Peggy O'Day, Bill White, Francis Ford en Steve Murphy.

Serial in vijftien hoofdstukken. De vader van O'Day is zeeman geweest en heeft daarbij een fortuin aan parels vergaard. Die heeft hij verstopt op een eiland dat hij toen kocht. Bij zijn dood blijken de papieren en de kaart verdwenen te zijn. O'Day speelt een dubbelrol: ze is ook de stiefzus uit het tweede huwelijk van haar vader, en die is de kwade genius in het spel. Maar dan is er de held Perrin en die komt O'Day - de goede dan - te hulp.

Angel Citizens

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Francis Ford. Met o.a. Franklyn Farnum, Al Hart, Shorty Hamilton, Peggy O'Day en Max Hoffman.

Farnum helpt de sheriff een bende outlaws uit te schakelen. Eenvoudige western, met camerawerk van Reginald Lyons. E[KA1]en van acht westerns die Farnum maakte voor producent W.M. Smith. Farnum (1883 - 1961), geen familie van Dustin of William, was tussen 1920 en 1926 een western-ster, waarna hij bijna tot aan zijn dood B-rollen speelde in honderden films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peggy O'Day op televisie komt.

Reageer