Rutger Zuydervelt is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Porselein

2019 | Drama

Italië/België/Nederland 2019. Drama van Jenneke Boeijink. Met o.a. Laura de Boer, Tom Vermeir, Teresa Saponangelo en Neathan van der Gronden.

Helemaal gezond komt het huwelijk meteen al niet over: de introverte Anna (De Boer) leunt wel erg sterk op haar man Paul (Vermeir), een nogal patserige zakenman. Nadat hun zevenjarige zoon een klasgenoot heeft gebeten, lopen de spanningen in het gezin steeds hoger op. Dit Nederlandse drama intrigeert vanaf het eerste, onheilspellende shot. De personages boeien, de spanning wordt vaardig opgebouwd, de Rotterdamse locaties zijn perfect gekozen. Jammer dus dat het verhaal onvoldoende is uitgewerkt: diverse subplots gaan nergens heen en de climax blijft frustrerend abstract. Regisseur Boeijink, die na diverse tv-producties haar speelfilmdebuut maakt, schept evengoed hoge verwachtingen.

Het voorval - Armando en de mythe

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Roelof Jan Minneboo en Sjors Swierstra.

In WO II is een vijftienjarige jongen na spertijd nog buiten. Een Duitse soldaat betrapt hem en neemt hem mee naar Kamp Amersfoort. Onderweg doet de jongen of hij struikelt en steekt de soldaat dood. Dit voorval staat centraal in het oeuvre van schilder en schrijver Armando (1929-2018) en ook in deze documentaire. Maar is het voorval waargebeurd of een door Armando gecreëerde mythe? De kijker weet eerder dan de hoogbejaarde Armando zelf wat de makers willen horen, waardoor een en ander nogal snel drammerig begint te worden. Wel erg mooi gefilmd door cameraman Reinout Steenhuizen.

De rode ziel

2017 | Documentaire

Nederland 2017. Documentaire van Jessica Gorter.

Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held? De rode ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden.