Armin Dierolf

1978 Cameraman

Armin Dierolf (1978) is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Petting Zoo

2015 | Drama

Verenigde Staten/Duitsland/Griekenland 2015. Drama van Micah Magee. Met o.a. Devon Keller, Kiowa Tucker en Deztiny Gonzales.

Coming of age-film over de 17-jarige Layla (Keller) uit het conservatieve San Antonio, Texas, die haar kans om te gaan studeren door een ongewenste zwangerschap ziet vervliegen. Net als regisseuse Magee op die leeftijd. De haast documentair ogende, met amateur-acteurs gedraaide debuutfilm velt geen oordeel, maar observeert nuchter en zonder toegevoegde muziek het bleke leven van de fysiek fragiel ogende tiener. Layla neemt de dingen zoals ze komen in een omgeving waar volwassenen hoofdzakelijk afwezig dan wel hard en onpersoonlijk zijn. Een warm, clichés-vermijdend portret van trailer trash in Amerika.

Burg Schreckenstein

2016 | Jeugdfilm

Duitsland 2016. Jeugdfilm van Ralf Huettner. Met o.a. Maurizio Magno, Chieloka Nwokolo, Eloi Christ, Benedict Glöckle en Caspar Kryzsch.

Duitse acteur, komiek, soldaat (WO II) en kinderboekenschrijver Oliver Hassencamp (1921-1988) fabriceerde tussen 1959 en 1988 een lijvige kinderboekenserie over de avonturen van een stel internaatkinderen in Burg Schreckenstein. Hij baseerde zijn schrijfwerk op zijn eigen tijd in Internat Schule Schloss Salem, een elitaire kostschool die probeerde de jeugd trots voor Duitsland bij te brengen na de nederlaag van WO I. Hassencamp droeg zijn steentje bij met zijn nostalgische Schreckenstein Heimat-boeken. Filmmaker Ralf Huettner conserveerde Hassencamps Duitse sprookje in deze eerste verfilming, waarin vlees noch vis zegeviert.

White Shadow

2013 | Drama

Tanzania/Duitsland/Italië 2013. Drama van Noaz Deshe. Met o.a. Hamisi Bazili, James Gayo en Glory Mbayuwayu.

In dit afwisselend rauw-realistische en hallucinante fictiedebuut gebruikt de Israëlisch-Duitse performer/kunstenaar/regisseur Noaz Deshe de jacht op een jonge albino in Tanzania als metafoor voor een land op de rand van de waanzin. Want albino's worden zowel verstoten omdat ze anders zijn, als gekoesterd omdat ze magische krachten zouden bezitten. Daardoor is er een lugubere handel in lichaamsdelen ontstaan. Een droomdebuut dat overloopt van sensorische indrukken en ideeën, maar geen seconde gekunsteld voelt. Omdat Deshe precies de juiste balans heeft gevonden tussen die dromerige indrukken en een wrede, waanzinnige werkelijkheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Armin Dierolf op televisie komt.

Reageer