Vladimir Gardin

Regisseur, Acteur

Vladimir Gardin is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Krestyaniye

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Friedrich Ermler. Met o.a. Nikolai Bogolyubov, A. Petrov, Yelena Yunger, Boris Poslavsky en Vladimir Gardin.

Een realistisch drama over het leven in een Siberische kolchoz in de vroegere stadia van de collectivisering en over het verbeten verzet van de koelakken tegen de landbouwpolitiek van de staat. Ermler vermijdt een zwart-wit beeld te geven, maar hij gaat soms te ver in de psychologische uitdieping van de personages.

Dvadzat sjest komissarov

1933 | Drama, Historische film

SU 1933. Drama van Nikolaj Sjengelaja. Met o.a. Vladimir Gardin, Igor Savchenko, K. Gassanov en Baba Zada.

Een zwijgende film, die destijds afgewezen werd wegens gebrek aan propagandistische kwaliteiten, maar daarentegen door Dovzjenko werd verdedigd. Het is een voortzetting van en tevens het laatste werk uit de school van de zwijgende sovjetfilm die begon met Eisensteins BRONENOSETS POTEMKIN. De verkoop in 1918 van Bakoes rijke olievelden aan de Amerikanen en Britten en de moord op 26 bolsjewistische volkscommissarissen doet de arbeiders besluiten de (sociaal-democratische) regering te verdrijven. De film is geroemd om de schoonheid van zijn beeldtaal en de dramatische effecten van de montage.

Vstretsjnji

1932 | Komedie

SU 1932. Komedie van Friedrich Ermler en Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Vladimir Gardin, Maria Blumenthal-Tamarina, T. Goeretskaja, Andrei Abrikosov en Boris Tenin.

Een moralistische komedie over het conflict tussen een oudere en een jongere generatie arbeiders, tegen de achtergrond van de industrialisatie in het kader van het eerste vijf-jaren plan. Een van de eerste films over het nieuwe thema van socialistische opbouw die nog niet zozeer besmet was met het schematisme dat het socialistisch realisme kenmerkte. Deze nieuwe lijn werd door de Partij officieel gesteund en gold als tegenhanger van de avant-gardistische films van o.a. Eisenstein en Poedovkin. De muziek is van Dimitri Sjostakovitsj.

Poet i tsar

1927 | Biografie

SU 1927. Biografie van Vladimir Gardin. Met o.a. Evgeni Cherviakov, I. Volodko, K. Karenin en B. Tamarin.

Romantisch drama over de laatste jaren van het leven van de Russische dichter Pushkin en over zijn complexe verstandhouding met tsaar Nikolaas I, op wiens vrouw Natalie hij verliefd was. Door intriges aan het hof beginnen de mensen Pushkin er van te verdenken dat hij overspel heeft gepleegd met Natalie en uiteindelijk moet de dichter duelleren met zijn veronderstelde rivaal, waarbij hij het leven verliest. Gardin's film was een van de meest geslaagde produkties van de jaren twintig, omdat het een van de eerste pogingen was een populaire romantische biografie te maken.

Prizrak brodit po Evrope

1922 | Misdaad

SU 1922. Misdaad van Vladimir Gardin. Met o.a. Oleg Frelih, Zoya Barancevich, I. Talanov en L. Iskrickaya-Gardina.

Een vrije bewerking van het verhaal van Edgar Alan Poe Het masker van de Rode Dood over een heerser in wiens land overal revolutie is. Op zijn vlucht voor de rebellen wordt hij verliefd op een eenvoudig dorpsmeisje, dat zijn liefde weliswaar beantwoordt, maar dat niet kan kiezen tussen hem en haar trouw aan de opstandelingen. Bij een massamoord als gevolg van de revolutie vindt het ongelijke paar tenslotte de dood.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Gardin op televisie komt.

Reageer