Keiju Kobayashi is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Marusa no onna

1987 | Komedie

Japan 1987. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Nobuko Miyamoto, Tsutomo Yamazaki, Mashiko Tsugawa, Hideo Murota en Shuji Otaki.

Yamasaki is grondspeculant en bezit een rendez-vous-hotel. Hij beschouwt belastingfraude als een hobby en is er ook uitstekend in. Dan wordt echter de nieuwe, ijverige bediende van het Ministerie van Financiën Miyamoto aangesteld om belastingontduikers op te sporen, en zij bijt zich vast in de zaak Yamasaki. Leuke actiekomedie vol spitsvondige plotwendingen, ontwapenend vertolkt door de sproeterige echtgenote van regisseur/scenarioschrijver Itami. Veel komedies uit Japan bereiken ons niet, dus is dit de kans om er kennis mee te maken, al bevat het script wel wat fouten en onwaarschijnlijkheden. Briljante fotografie van Yonezo Maeda. Gevolgd door een sequel. Gefilmd in CinemaScope.

Gojirà 1985

1985 | Horror, Drama

Japan 1985. Horror van Kohji Hashimoto. Met o.a. R.J. Kizer, Raymond Burr, Ken Tanaka, Keiju Kobayashi en Yasuko Sawaguchi.

Godzilla brult en ontbloot zijn slagtanden. Op de ministeries van defensie te Tokio, Washington en Moskou gaan de waarschuwingslampjes branden. In die knopjes en tanden steekt meer energie dan in de acteurs. Het monster dendert over Tokio en terroriseert de bevolking met zijn radioactieve adem. Een volkomen absurde film.

Nippon chinbotsu

1973 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Drama

Japan 1973. Sciencefiction van Shiro Moritani. Met o.a. Keiju Kobayashi, Hiroshi Fujioka, Tetsurô Tamba, Ayumi Ishida en Shogo Shimada.

Een van Japans meest populaire films aller tijden, handelt over de langzame ondergang (gedurende een periode van twee jaar) van dit land in de oceaan. Een produktie van episch formaat, ook bekend als SUBMERSION OF JAPAN, die door Roger Corman voor de Amerikaanse markt werd verminkt tot een simpele rampenfilm. Ook bekend als TIDAL WAVE en SUBMERSION OF JAPAN.

Eiko eno chosen

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Keiju Kobayashi en Goro Tarumi.

Een jonge ex-bokser onderzoekt de merkwaardige dood van zijn partner, ook een ex-bokser. Bescheiden Japanse namaak van veel betere Amerikaanse thrillers over het bokswereldje.

Senjo ni Nagareru Uta

1966 | Oorlogsfilm

Japan 1966. Oorlogsfilm van Zenzo Matsuyama. Met o.a. Yuzo Kayama, Hisaya Morishige, Makoto Sato, Keiju Kobayashi en Yoko Fujiyama.

Tegen het eind van WO II worden de leden van een muziekcorps van het Japanse leger door de legerleiding gedwongen mee te vechten aan het front. Hun kennis van de militaire taktiek is nihil. Een curieus verhaal, maar een film die uitsteekt boven de andere Japanse films in dit genre.

Kemonomichi

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Junko Ikeuchi, Keiju Kobayashi, Ryo Ikebe en Eitaro Ozawa.

Het ongelukkige leven van een serveerster in een hotel wordt nog tragischer als haar man overlijdt. Een melodrama dat door alle ellende steeds vervalt in sentimentaliteit en bovendien erg langdradig is.

Ware hitotsubu no Mugi Naredo

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Zenzo Matsuyama. Met o.a. Keiju Kobayashi, Hideko Takamine, Yoshie Mizutani en Kon Ohmura.

In 1960 breekt er in Tokio een verschrikkelijke polio- epidemie uit. Goed bedoeld melodrama, maar een onsamenhangend verhaal. De regisseur schreef tevens het script.

Shiro to Kuro

1964 | Drama, Misdaad

Japan 1964. Drama van Hiromichi Horikawa. Met o.a. Keiju Kobayashi, Tatsuya Nakadai, Akira Nishimura en Chikage Awashima.

De advocaat Hamano wurgt de jonge en mooie echtgenote van zijn oudere chef. Een krimi waarin de nadruk wordt gelegd op de ethische en morele aspecten van het onderwerp. Zoals in andere Japanse films uit die tijd, is de invloed van Dostojevski sterk merkbaar.

Kohayagawa-ke no aki

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ganjiro Nakamura, Setsuko Hara, Yoko Tsukasa, Keiju Kobayashi en Michiyo Aratama.

Een oude man, eigenaar van een grote fabriek die bestuurd wordt door zijn oudste dochter en haar echtgenoot, leeft samen met zijn uitgebreide familie. Hij bezoekt af en toe stiekem zijn minnares. Een familiedrama in de vertrouwde, subtiele Ozu-stijl. Goed gebruik van de kleuren. Het scenario is van Kogo Noda en Ozu Yasujiro. Camerawerk van Nakai Asaichi. Ook bekend als EARLY AUTUMN en THE END OF SUMMER.

Pu-san

1953 | Drama

Japan 1953. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yunosuke Ito, Fubuki Koshiji, Kamatari Fujiwara, Eiko Miyoshi en Keiju Kobayashi.

Mild-satirische film over een timide dorpsonderwijzer die deelneemt aan een studentenbetoging, ontslagen wordt en werk moet gaan zoeken. De film is merkwaardig omdat het [KA1]e[KA1]en van de weinig Japanse films is die gebaseerd is op een stripverhaal (van Taizo Yokoyama). Ook bekend als MR POO.