Roy Jenson: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Solar Crisis

1992 | Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Japan 1992. Sciencefiction van Alan Smithee. Met o.a. Tim Matheson, Charlton Heston, Peter Boyle, Annabel Schofield en Jack Palance.

Het is 2050. Volgens berekeningen stoot de zon binnen 48 uur een gigantische vuurbal af die de aarde voor het grootste deel zal vernietigen. Voorafgaande stormen hebben reeds voor chaos gezorgd die de maatschappij heeft ontwricht. Een ruimteschip onder bevel van Matheson wordt naar de zon gezonden om een poging te wagen de dreigende ramp te voorkomen.

Any Which Way You Can

1980 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1980. Actiefilm van Buddy Van Horn. Met o.a. Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, William Smith en Harry Guardino.

Vrachtwagenchauffeur en vechtersbaas Eastwood wil zijn leven beteren en meer aandacht besteden aan zijn vriendin Locke. Gangster/gokker Guardino heeft echter gehoord dat hij in de stad verblijft en wil een gevecht organiseren waarvan de inzet hoog is, tussen Eastwood en de beruchte Smith. Sequel van het evenmin geslaagde Every Which Way But Loose met Eastwood op een dieptepunt in zijn loopbaan. Het flauwe scenario is ditmaal van Stanford Sherman, die gelukkig veel ruimte laat aan de gekke toeren van Eastwoods onafscheidelijke vriend, de orang-oetan Clyde. Hierna werd Eastwood verstandig en ging op zoek naar betere scenario's. Fotografie van David Worth en een soundtrack die voornamelijk bestaat uit C&W-songs.

Hunter's Moon

1979 | Western

Verenigde Staten 1979. Western van Ken Annakin. Met o.a. Cliff De Young, Alex Cord, Leif Erickson, Robert DoQui en Dan O' Herlihy.

Bonanza-producer David Dortort wilde eindelijk een nieuwe westernserie starten. Hij probeerde dat met deze pilot. We zitten weer midden in de problemen tussen ranchers en schaapherders. Dan krijgen we ook nog eens het oude bekende wraakthema van De Young die Cord aan wil pakken wegens de moord op zijn familie. De pilot was goed, maar de tv-bazen vonden het risico voor een westernserie in die tijd te groot. Jammer.

Every Which Way But Loose

1978 | Komedie, Western, Drama

Verenigde Staten 1978. Komedie van James Fargo. Met o.a. Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, Beverly D'Angelo en Ruth Gordon.

Vuistvechter Clint wint in een weddenschap een orang-oetang. Hij kart met hem en een redelijk achterlijke partner rond in zijn pickup-truck hopend op het Grote Gevecht, waar hij als Grote Prijs de gunsten van een opzichtige Country- en Westernzangeres kan winnen. In zijn kielzog heeft hij een motorrijdersbende en een achtervolgende sheriff, die ieder nog een verschillend appeltje met hem te schillen hebben. Wie een typische Eastwood- actiefilm verwacht, komt bedrogen uit met dit zoetsappige geheel. Scenario van Jeremy Joe Kronsberg. Camerawerk van Rexford Metz, Steve Dorff e.a. Vervolg: ANY WHICH WAY YOU CAN.

The Gauntlet

1977 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Thriller van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle, William Prince en Bill McKinney.

Daar hij een nogal stevige drinker is, krijgt agent Ben Shockley (Eastwood) alleen nog maar routineklusjes uit te voeren. Het overbrengen van het hoertje Gus Malley (Locke, meervoudig tegenspeelster van Eastwood), de getuige in een vrij onbelangrijk proces, van Las Vegas in Nevada naar Phoenix in Arizona wordt door zijn baas als een dergelijk klusje beschouwd. Gus weigert echter uit de gevangenis te komen, omdat ze ervan overtuigd is dat ze onderweg vermoord zal worden. Voor Shockley is een opdracht echter een opdracht. Maar inderdaad, de moeilijkheden laten niet lang op zich wachten. Hooggeplaatste ambtenaren zijn vastbesloten hen tegen te houden. Dit Eastwood-product staat garant voor enkele spannende momenten en heel veel kogelgaten. Het einde van The Gauntlet wordt vaak als belachelijk ongeloofwaardig gezien; alleen onvermurwbare die-hard fans van Clint kunnen ermee uit de voeten. Oordeelt u zelf.

The Duchess and the Dirtwater Fox

1976 | Komedie, Drama, Western

Verenigde Staten 1976. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. George Segal, Goldie Hawn, Conrad Janis, Thayer David en Roy Jenson.

Een berucht valsspeler (Segal) raakt in moeilijkheden. Hij wordt gered door een bende outlaws, maar als wederdienst moet hij hen helpen bij een bankoverval. Terwijl de boeven er vandoor gaan, weet Segal door een list in het bezit te komen van de buit. In San Francisco wordt de koffer met geld gestolen door cabaretzangeres Hawn, die echter geen flauw benul heeft van de geldschat in de dubbele bodem. Segal zet de achtervolging in op Hawn, op de hielen gezeten door de bende. Dwaze, vulgaire westernparodie, waarin heftig wordt geschmierd door bijna alle acteurs. Regisseur Frank bezit duidelijk niet de kolderieke kwaliteiten van iemand als Mel Brooks. Het allesbehalve vermakelijke scenario is van Frank, Barry Sandler en Jack Rose. De schaarse geslaagde gags lijken meer toevalstreffers. Fotografie van Joseph Biroc. Gedraaid in Panavision.

Framed

1975 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Phil Karlson. Met o.a. Joe Don Baker, Conny Van Dyke, Gabriel Dell, John Marley en Brock Peters.

Terwijl hij per trein naar de gevangenis wordt overgebracht zweert Baker wraak op de corrupte agenten die gezorgd hebben dat hij daar terechtkwam. Schrijver, regisseur en ster van WALKING TALL maken nog het meeste van dit actiedrama.

Breakheart Pass

1975 | Western, Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Western van Tom Gries. Met o.a. Charles Bronson, Ben Johnson, Richard Crenna, Jill Ireland en Charles Durning.

'Wraak, mysterie en gevaar’ beloofde de bioscoopposter van Breakheart Pass in 1975. Overbodige lokkertjes, want het publiek stroomde massaal toe voor vijftiger Charles Bronson, de laatbloeier die een jaar eerder toeschouwers en critici op de banken kreeg met de eerste Death Wish. In Breakheart Pass speelt hij opnieuw een cynische binnenvetter, deze keer eind negentiende eeuw aan boord van een militair treintransport in de besneeuwde Amerikaanse Rocky Mountains. Schotse thrillerschrijver Alistair MacLean leverde het filmscenario, gebaseerd op zijn gelijknamige boek. Solide werk zonder komische verluchting.

Chinatown

1974 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Film noir van Roman Polanski. Met o.a. Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez en John Hillerman.

Man met mes: 'You're a very nosy fellow, kitty cat. Huh? You know what happens to nosy fellows? Huh? No? Wanna guess? Huh? No? Okay. They lose their noses.' En hij trekt het mes, waarvan hij de punt in een neusgat van privédetective J.J. Gittes heeft gestoken naar zich toe, en snijdt diens reukorgaan open. Dit is wellicht het krachtigste beeld uit de film noir klassieker Chinatown. De man met het mes is Roman Polanski, die de film ook regisseerde, Gittes wordt gespeeld door Jack Nicholson. De plot is te gecompliceerd en te vernuftig in elkaar gezet om zo maar even na te vertellen. De dialogen zijn onovertroffen. Het briljante, zij het door Polanski naar diens hand gezette scenario, is van Robert Towne.

Call to Danger

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Tom Gries. Met o.a. Peter Graves, Stephen McNally, Diana Muldaur, Ina Balin en Michael Ansara.

Jenson is kroongetuige in een zaak tegen een misdaadorganisatie. Nog voordat hij officiëel is verhoord, wordt hij uit het zwaarbewaakte gerechtsgebouw ontvoerd door een ex-collega. Graves krijgt de opdracht hem terug te brengen om te voorkomen dat zijn vroegere baas hem liquideert. Traditionele gangsterfilm, volgens het bekende patroon gemaakt. Aanvankelijk aanvaardbaar, maar dan ontspoort het verhaal en aan het eind wordt het helemaal een rommeltje. Het scenario van Laurence Heath mist iedere logica en het is niet zo vreemd dat deze pilot nooit tot een tv-serie leidde. Ronald W. Brown zette het op film. Mooie score van Laurence Rosenthal.

The Life and Times of Judge Roy Bean

1972 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1972. Western van John Huston. Met o.a. Paul Newman, Ava Gardner, Victoria Principal, Jacqueline Bisset en Anthony Perkins.

Een ironische westernsage met surrealistische kantjes. Newman speelt de rechter die zichzelf heeft benoemd en die over een dorre streek regeert. Hij komt verschillende kleurrijke figuren tegen als de stad groeit en zichzelf consolideert. Boeiende bijrolletjes van Keach, Huston, McDowall en Gardner als Lilly Langtry. Scenario vn John Milius. Ook bekend als ROY BEAN, THE HANGING JUDGE.

The Getaway

1972 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Sam Peckinpah. Met o.a. Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers en Al Lettieri.

Deze actieklassieker van Sam Peckinpah profiteert van een fascinerend script van Walter Hill (de latere regisseur van 48 Hrs.) over een zwijgzame ex-gevangene (Steve McQueen), die meteen na zijn vrijlating een bank berooft en vervolgens met poen en vriendin (Ali MacGraw) over de grens naar Mexico vlucht. Peckinpahs grootste commerciële succes bestaat goeddeels uit spectaculaire achtervolgingen en fraai gefilmde schietpartijen. In 1994 leverde de Nieuw-Zeelandse regisseur Roger Donaldson een gladde remake af, met Alec Baldwin en Kim Basinger in de hoofdrollen.

Journey Through Rosebud

1972 | Western

Verenigde Staten 1972. Western van Tom Gries. Met o.a. Robert Forster, Kristoffer Tabori, Victoria Racimo, Eddie Little Sky en Roy Jenson.

Een sympathiek, maar vervelend geregisseerd drama over de deplorabele situatie van de indiaan in het moderne Amerika.

The Helicopter Spies

1967 | Thriller

Verenigde Staten 1967. Thriller van Boris Sagal. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Carol Lynley, Bradford Dillman en Lola Albright.

Superagenten van UNCLE, Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum), racen naar een eiland voor de Afrikaanse kust, waar een maniak met een geheim wapen de gehele plaatselijke bevolking heeft omgebracht. Deze voor vertoning in bioscopen uitgewerkte aflevering van de tv-serie THE MAN FROM UNCLE is een matige spionagethriller rond clichésituaties en -karakters. Scenario van Dean Hargrove. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

Un extraño en casa

1966 | Misdaad

Venezuela​/​​Mexico 1966. Misdaad van Miguel Zacarías. Met o.a. Evita, José 'Joselo' Díaz, Roy Jenson en Rosenda Monteros.

Een psychopatische moordenaar, die de dood van een aantal vrouwen in Chicago op zijn geweten heeft, ontsnapt en komt na een aantal verwikkelingen in Mexico terecht. De film heeft een goed tempo, het camerawerk is uitstekend en de plot is goed, hoewel niet erg origineel.

Los bandidos

1966 | Western

Mexico​/​​Verenigde Staten 1966. Western van Alfredo Zacarías. Met o.a. Robert Conrad, Manuel López Ochoa, Roy Jenson, Narciso Busquets en Jan-Michael Vincent.

Drie Amerikaanse avonturiers en drie Mexicaanse patriotten vechten samen tegen de Franse veroveraars ten tijde van het Mexicaanse Keizerrijk. Een tamelijk intelligente film met een solide script. Goede regie en fraaie muziek.

Los Bandidos

1966 | Western

Mexico​/​​Verenigde Staten 1966. Western van Robert Conrad en Alfredo Zacharias. Met o.a. Robert Conrad, (Jan-) Michael Vincent, Manuel Lopez Ochoa, Roy Jenson en Pedro Armendáriz jr.

Vreemde western waarin Conrad, Vincent en Jenson in Mexico bijna aan de strop komen. Op het laatste nippertje worden ze gered. Ze sluiten zich bij hun Mexicaanse redders aan en nemen het op tegen het leger van de tiran. De cameratechniek is heel bijzonder (Ted Voigtlander was een routinier) maar bij de montage heeft men diverse opnamen heel lang gerekt. Dit omdat er budgettaire problemen waren en omdat het scenario te mager was om een behoorlijk lange film uit te maken. De film werd pas in 1979 in Amerika (beperkt) uitgebracht en dan nog vanwege de populairiteit van Vincent die in deze film zijn debuut maakte.

Daniel Boone - Frontier Trail Rider

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van George Sherman. Met o.a. Fess Parker, Ed Ames, Patricia Blair, Armando Silvestre en Dallas MacKennon.

Parker als de befaamde westernheld die met een groep mensen Boonesville sticht. De film is samengesteld uit afleveringen van de tv-serie Daniel Boone die van 1964 tot 1970 liep, met Parker in de titelrol. Daniel Beauchamp verzorgde vaak het scenario, zo ook hier. Sherman was tevens de producer in deze tijd van de serie. De film zelf is alleen in Europa voor bioscoopvertoning uitgebracht.