Carla Del Poggio

Acteur

Carla Del Poggio is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cose da pazzi

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Aldo Fabrizi, Carla Del Poggio, Rita Giannuzi, Enrico Viarisio en Enrico Luzi.

Een meisje krijgt een woedeaanval en vertoont midden op straat agressief gedrag. Ze wordt naar een psychiatrische inrichting gebracht. Uiteindelijk blijkt dat zij niet geestelijk gestoord is, maar de artsen in de kliniek zijn gek. Surrealistische situatiekomedie van de Duitse, expressionistische, regisseur Pabst.

Il sentiero dell'odio

1952 | Drama, Actiefilm

Italië 1952. Drama van Sergio Grieco. Met o.a. Carla Del Poggio, Andrea Checchi, Ermannno Randi, Marina Berte en Vittorio Buse.

Op dit goed geregisseerde, goed gespeelde en prima in strak tempo opgenomen drama over haat en wraak valt niets aan te merken. Het houdt de aandacht van de kijker van begin tot eind vast. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, die plaatsvonden tussen twee Calabrische families, de Pietramala's en de Mascari's, die elkaar haten, zonder nog precies te weten waarom. Het begint met een handgemeen tussen twee jongemannen uit beide families; later die avond wordt een van hen doodgeschoten. Het slachtoffer is een Mascari. Wanneer een der Pietramala's bloemen aanbiedt die door de Mascari worden geweigerd, ontbrandt een bloederige en tragische strijd om wraak en eer.

Caccia tragica

1947 | Drama, Misdaad

Italië 1947. Drama van Giuseppe de Santis. Met o.a. Massimo Girotti, Andrea Checchi, Vivi Gioi, Carla Del Poggio en Vittorio Duse.

Kort na WO II wordt een vrachtwagen met de opbrengst van de jaaroogst overvallen door een stel bandieten, van wie er één wordt herkend door een jonge boer. Diens vriendin wordt gegijzeld om hem tot zwijgen te dwingen. De klopjacht, die vervolgens door de boeren wordt gehouden, resulteert bijna in het lynchen van de bandieten, maar uiteindelijk geldt genade voor recht. In deze door ex-partizanen geproduceerde film over de na- oorlogse morele ontreddering ontbreekt de documentaire aanpak van het neorealisme. De film is echter met dramatisch pathos aangezet, met boeiend resultaat. De latere regisseurs Antonioni en Lizzani schreven mee aan het scenario, waar verder nog aan meewerktem: Umberto Barbaro, Cesare Zavattini, Corrado Alvaro en Gianni Puccini. De camera werd bemand door Otello Martelli, Carlo Carlini en Gianna Di Venanzo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carla Del Poggio op televisie komt.

Reageer