W.G. McMillan

Acteur

W.G. McMillan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Sister-In-Law

1974 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1974. Drama van Joseph Ruben. Met o.a. John Savage, W.G. McMillan, Anne Saxon, Meredith Baer en Jon Oppenheim.

Een interessant buitenbeentje, Savage, die zich door zijn broer laat misbruiken bij diens drugssmokkel, raakt betrokken bij de destructieve titelfiguur, zijn schoonzus. Jammer van de onnodig negatieve finale. Savage componeerde de muziek en zingt heel aardig een paar volksliedjes.

The Crazies

1973 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van George A. Romero. Met o.a. Lane Carroll, W.G. McMillan, Harold Wayne Jones, Lloyd Hollar en Lynn Lowry.

Een vliegtuig stort neer nabij Evans City, Pennsylvania. Aan boord bevindt zich een gevaarlijk virus, aangemaakt voor bacteriologische oorlogsvoering. Zodra de eerste tekenen van besmetting zichtbaar worden (onverklaarbare krankzinnigheid), wordt het stadje door het leger van de buitenwereld afgesloten. Het komt tot een regelrechte oorlog tussen de bevolking (al dan niet besmet) en de soldaten. Een gedramatiseerde documentaire in de stijl van Frederick Wiseman. Het ritme ligt zenuwslopend hoog, waardoor de zwakke vertolking wordt verhuld. Stilistisch gezien, sluit de film aan bij Romero's debuut NIGHT OF THE LIVING DEAD. De soldaten in witte uniformen met achter gasmaskers verborgen gezichten, kunnen best voor zombies doorgaan. De regisseur schreef zelf het scenario, naar een verhaal van Paul McCollough. Fotografie van S. William Hinzman. De song 'Heaven Help Us' van Carole Bayer Sager en Melissa Manchester wordt gezongen door Beverly Bremens. Ook bekend als CODE NAME: TRIXIE en COSMOS 859.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer W.G. McMillan op televisie komt.

Reageer