Don McDougall

Regisseur

Don McDougall is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

Forgotten City of the Planet of the Apes

1981 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1981. Sciencefiction van Don McDougall en Bernard McEveety. Met o.a. Roddy McDowall, Ron Harper, James Naughton, Marc Singer en William Smith.

Farewell to the Planet of the Apes

1981 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1981. Sciencefiction van Don McDougall en John Meredyth Lucas. Met o.a. Ron Harper, James Naughton, Roddy McDowall, Martin E. Brooks en Frank Aletter.

Drie astronauten komen in een wormgat terecht en storten neer op aarde in het jaar 3085. Alan en Pete overleven de crash en ontdekken dat de aarde wordt geregeerd door een aapachtig volk dat mensen als slaven gebruikt.

Spider-man: The Dragon's Challenge

1979 | Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Actiefilm van Don McDougall. Met o.a. Nicholas Hammond, Robert Simon en Ellen Bry.

Drie astronauten komen in een wormgat terecht en storten neer op aarde in het jaar 3085. Alan en Pete overleven de crash en ontdekken dat de aarde wordt geregeerd door een aapachtig volk dat mensen als slaven gebruikt.

Spider-Man - The Dragon's Challenge

1979 | Familiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Don McDougall. Met o.a. Nicholas Hammond, Robert Simon, Ellen Bry, Chip Fields en Myron Healey.

De derde tot bioscoopformaat opgeblazen compilatie van afleveringen uit de tv-serie THE AMAZING SPIDER-MAN, waarin de held een minister van de Volksrepubliek China in bescherming neemt tegen een ongure industrieel, die hem wil vermoorden om een vette order in de wacht te kunnen slepen. Veel vecht- en schietpartijen, maar geen enkele dode in deze simplistische en slordig gemaakte kinderfilm.

The Missing Are Deadly

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van Don McDougall. Met o.a. Ed Nelson, José Ferrer, Leonard Nimoy, George O'Hanlon Jr. en Marjorie Lord.

Een suspense-vertelling. Paniek ontstaat als een geestelijk labiele teenager een met een dodelijk virus geïnfecteerde rat uit het laboratorium van zijn vader wegneemt.

The Mark of Zorro

1974 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Don McDougall. Met o.a. Frank Langella, Ricardo Montalban, Gilbert Roland, Yvonne DeCarlo en Louise Sorel.

Langella duelleert dat het een lieve lust is in deze slappe nieuwe versie. Montalban is gepast schurkachtig, de oude Roland is een verrassend kwiek gevaar voor het muurpleister. Maar het allerbeste: Alfred Newmans onvergetelijke muziek van de film uit 1940 is hier tussengevoegd.

The Heist

1972 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Don McDougall. Met o.a. Christopher George, Elizabeth Ashley, Howard Duff, Norman Fell en Michael Bell.

De harde agent Duff is ervan overtuigd dat George, bewaker van een geldauto, een bankoverval organiseerde. Hij heeft een alibi en de kijker weet al snel dat hij onschuldig is. Voorspelbare oplossing, redelijke rollen en een slotscène die je moet zíen om te geloven.

The Ghost of Potter's Field

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Don McDougall. Met o.a. Tab Hunter, Louise Sorel, Garey Conway en Pat Harrington.

Een journalist en de mensen uit zijn naaste omgeving worden geteisterd door een zogenaamde 'Doppelganger'-geest. Het gegeven is een interessante variant op het Poltergeist-gegeven, maar sleurt zich een beetje saai naar het einde. Aflevering uit de Ghost Story-serie.

The Aquarians

1970 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van Don McDougall. Met o.a. Ricardo Montalban, José Ferrer, Leslie Nielsen, Kate Woodville en Curt Lowens.

Redelijke Ivan Torsproduktie met Montalban als Dr. Luis Delgado, het hoofd van een wetenschappelijke onderzoekoperatie, die zich bedient van een vaartuig dat vijfduizend meter onder zeeniveau kan werken.

Escape to Mindinao

1968 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1968. Oorlogsfilm van Don McDougall. Met o.a. George Maharis, Ronald Remy, Nehemiah Persoff, James Shigeta en Willi Coopman.

Twee Amerikaanse krijgsgevangenen ontsnappen uit een Japanse gevangenis en moeten dan zien terug te komen bij het leger van de VS, via een Nederlandse vrachtvaarder, die kostbare apparatuur voor de vijand aan boord heeft. Moeizaam en ongeloofwaardig geconstrueerd; wellicht had de film wat langer moeten zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Don McDougall op televisie komt.

Reageer