Claude Hébert

Acteur

Claude Hébert is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La drôlesse

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Claude Hébert, Madeleine Desdevises, Paulette Lahaye, Fernand Decaen en Christian Bouillette.

Een werkloze jonge landbouwer doorbreekt zijn isolement door een twaalf-jarig meisje te ontvoeren en op te sluiten op de zolder van zijn schuur. Voor het eerst in hun leven hebben beiden iemand om tegen te praten. Het meisje neemt geleidelijk de macht over door in de schuilplaats het huishouden te organiseren en haar kidnapper steeds afhankelijker te maken. De regisseur bereikt met overwegend twee personages op één locatie een indringende simpelheid, waarin de wederzijdse spelletjes - vol tegenstrijdigheid maar zonder aangedikte troebelheid - een alternatief blijken voor de restricties en de liefdeloosheid van de buitenwereld. De twee hoofdrollen zijn opmerkelijk. Scenario van de regisseur, camerawerk van Philippe Rousselot.

Moi, Pierre Rivière, ayant égorgé ma mère, ma soeur et mon frère...

1976 | Drama, Historische film

Frankrijk 1976. Drama van René Allio. Met o.a. Claude Hébert, Jacqueline Millière, Joseph Leportier, Annick Géhan en Nicole Géhan.

Naar een waar gebeurd voorval uit 1835 over een boerenzoon uit Normandië die drie familieleden heeft vermoord en na gratieverlening in de gevangenis zelfmoord pleegde. De film kreeg een sociologisch-onderwijzende benadering die de daad verklaart uit de barre sociale omstandigheden met talrijke sterfgevallen, waar tussen de jongen is opgegroeid. De sobere en bewust ondramatische benadering weet desondanks vaak te boeien, maar het theoretische uitgangspunt maakt de film even vaak dor. Scenario van regisseur Allio, Pascal Bonitzer, Jean Jourdheuil en Serge Toubiana. Camerawerk van Nurith Aviv. Dezelfde stof inspireerde tot een andere film: JE SUIS PIERRE RIVIÈRE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Hébert op televisie komt.

Reageer