Valérie Sibilia

Acteur

Valérie Sibilia is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Chère Marianne

1999 | Drama

België/Frankrijk 1999. Drama van Pierre Joassin. Met o.a. Anny Duperey, Guy Bedos, Olivia Brunaux, Julien Boiselier en Frédéric van den Driessche.

Marianne Rivais (Duperey) is vijftig, maar nog steeds een knappe vrouw. Ze is een van de weinige vrouwelijke onderprefecten van het land en wordt regelmatig overgeplaatst. Haar man Jean (Bedos) doceert geschiedenis aan de Sorbonne, maar tracht toch steeds Marianne te volgen als deze weer eens naar een andere stad moet. Jean is een geboren charmeur, wat meermaals uitbarstingen van jaloezie teweegbrengt bij Marianne. Als ze weer eens wordt overgeplaatst komt het tot een conflict met Jean en met hun twintigjarige dochter Camille (Doutey), die haar allebei verwijten dat ze haar gezin verwaarloost voor haar carrière. Het beeld van een vrouw die zich geheel overgeeft aan haar werk, zowel grote zaken als kleine alledaagse geschillen. Dat ze hierdoor haar gezin tekort doet beseft ze eerst als het bijna te laat is. Dank zij de uitstekende vertolking van Duperey en Bedos is de film best waard om bekeken te worden. De wat goedkope tranerige momenten neem je er wel bij. Sylvie Chauvet, Anne Valton en regisseur Joassin baseerden het scenario op een idee van Xavier Matthieu. Fotografie is van Patrice Payen.

A Taste For Murder

1996 | Misdaad, Erotiek

Frankrijk 1996. Misdaad van Patrice Gautier. Met o.a. Julia Sow, Valérie Sibilia en Richard Van der Westhuizen.

Een aantrekkelijke jongedame brengt in een grote familie de hoofden op hol van de heren, maar haalt zich het odium op de hals van de dames, die het er niet bij laten zitten. Saaie film, die uitsluitend een excuus is voor een beetje bloot. Gautier mag dan een expert in het vak zijn, maar wie dit overslaat mist absoluut niets.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valérie Sibilia op televisie komt.

Reageer