Joel Wykeham

Producer

Joel Wykeham is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Classic Albums: Rumours - Fleetwood Mac

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Nederland 1997. Documentaire van David Heffernan. Met o.a. Mick Fleetwood, Lindsay Buckingham, Christine McVie, Stevie Nicks en John McVie.

In 1977 stond de populaire rockgroep Fleetwood Mac op een belangrijk keerpunt in hun carriëre. Lindsay Buckingham en Stevie Nicks werden opgenomen in de groep en Mick Fleetwood, de leider, wou zijn nieuwe plaat op vinyl laten zetten in de technisch meest volmaakte studio van dat ogenblik, in Sausolito. Tot op dat ogenblik was Fleetwood Mac voornamelijk een blues- band, maar onder invloed van Lindsay kregen ze een nieuwe sound. Een jaar lang werkten ze aan hun nieuwe album dat Rumours zou heten, een titel die gesuggereerd werd door John McVie omdat er op dat ogenblik heel wat geruchten rond gingen over de groep en over zijn scheiding van Christine, een ander lid van de band. De muzikanten geven elk hun oordeel over elk nummer van het album, zoals 'Dreams', 'Second Hand News', 'Gold Dust Woman', 'Songbird' en 'Never Going Back Again'. Dit laatste nummer zou Fleetwood Mac in de jaren 1990 terug populair maken toen President Bill Clinton verklaarde dat dit zijn persoonlijke nummer 1-hit was. Sé Merry Doyle stond in voor de montage van deze film die staat of valt naar gelang de liefde van de kijker voor de muziek van Fleetwood Mac. Fotografie van Eugene O'Connor, Patrick Stewart, Geoff Zimmerman en Hamid Mosiehi. Stereo.

Classic Albums: Graceland - Paul Simon

1997 | Documentaire, Muziek, Biografie

Nederland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Documentaire van Jeremy Marre. Met o.a. Paul Simon, Ray Phiri, Roy Halee, Philip Glass en Barney Rachabane.

Na de elpee [KL]Hearts And Bones[KLE] en de re[KA3]unie- concerten met Art Garfunkle, voelde Paul Simon dat het tijd was om een heel andere weg in te slaan. Via een vriend kreeg hij een cassette met Zuid-Afrikaanse muziek en deze maakte een grote indruk op hem. Zonder veel voorbereiding trok hij in 1985 naar de Ovation Studios in Johannesburg. Hij omringde zich met enkele uitstekende plaatselijke muzikanten en nam het album [KL]Graceland[KLE] op, met veel improvisatie en een groot gevoel voor de muziek en de mensen van Zuid-Afrika. Het was zijn bedoeling om zowel het geweld in het land als de levenslust van de bewoners muzikaal te vertalen. Zowel het kwaad als de oneindige schoonheid van Zuid-Afrika moest alomtegenwoordig zijn op het album. Hij werd tegengewerkt voor de leiders van (toen nog) het Apartheidsregime en de bazen van zijn platenfirma geloofden niet erg in het project, maar toen bleek dat het album een van de bestverkochte platen werd van de jaren 1980 zongen ze natuurlijk een ander liedje. Gesprekken met Simon over de verschillende songs en met mensen die meewerkten aan de opname van het album ronden het geheel af. Mike Coles en Jeffrey Victor tekenden voor de fotografie. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joel Wykeham op televisie komt.

Reageer