Klaus Schulze

Componist

Klaus Schulze is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Le moulin de Daudet

1993 | Komedie

Italië/België/Frankrijk 1993. Komedie van Samy Pavel. Met o.a. Jean-Pierre Lorit, Irène Jacob, Louis Lalanne, Robert Ripa en Jean Toscan.

Episodefilm met vijf verhalen uit Alphonse Daudets Lettres de mon moulin en Le petit chose. Het zijn vooral flitsen uit het prille en latere leven van de schrijver, gespeeld door Lorit. Met respect voor de oorspronkelijke tekst en uiteraard in een Zuidfrans accent. Het meest ontroerende verhaal is 'Le secret de Maître Cornille' waarin Lalanne de rol speelt van de molenaar die zand maalt in plaats van koren en kapot gaat aan de modernisering. Het slotverhaal 'Les trois messes basses' met Ripa als de priester, die snel zijn missen afratelt om zo snel mogelijk te kunnen eten, is te lang en onnatuurlijk. De fotografie van Nino Celeste is een eerbetoon aan de Provence.

Angst

1983 | Drama, Misdaad

Oostenrijk 1983. Drama van Gerard Kargl. Met o.a. Erwin Leder, Silvia Rabenreither, Edith Rosset en Rudolf Götz.

Opmerkelijk psycho-drama met Leder als een sadistische moordenaar die zonder aanwijsbare redenen een heel gezin uitmoordt. De film is een opvallend afstandelijk, documentair verslag van de moordpartij, zo sober en onderkoeld dat, hoe gruwelijk de getoonde feiten ook zijn, je als toeschouwer amper emotioneel betrokken raakt. Filmisch uitermate interessant en thematisch bijzonder controversieel.

Barracuda

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Harry Kerwin. Met o.a. Wayne-David Crawford, Jason Evers, Bert Freed, Roberta Leighton en Cliff Emmich.

Chemisch afval tast eerst vissen aan en daarna mensen in kleine gemeenschap in Florida. Film in het kielzog van JAWS en PIRANHA volgens voorspelbare formule. Het scenario is van hoofdrolspeler Crawford en regisseur Kerwin. Ook bekend als: THE LUCIFER PROJECT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Klaus Schulze op televisie komt.

Reageer