Peyman Moaadi

Acteur

Peyman Moaadi is acteur.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

The Night Of

2016 | Misdaad, Drama, Televisieserie

2016. Misdaad van Steven Zaillian en Richard Price. Met o.a. Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Peyman Moaadi en Poorna Jagannathan.

The Night Of volgt de levensmoeie advocaat Stone (John Turturro) en zijn van moord verdachte cliƫnt (Riz Ahmed) op een bizarre en somber stemmende tocht door het Amerikaanse strafrechtsysteem.

Tales

2014 | Drama

Iran 2014. Drama van Rakhshan Bani-Etemad. Met o.a. Fatemah Motamed-Aria, Peyman Moaadi, Baran Kosari, Habib Rezaei en Mohammad Reza Forutan.

Omnibusfilm van Irans belangrijkste vrouwelijke filmmaker, waarin zeven losse verhalen over drugsmisbruik, huiselijk geweld, liefde en corruptie samenkomen. Die vorm werd uit noodzaak geboren: korte films waren onder het regime van Ahmadinejad niet aan dezelfde strenge regels gebonden als speelfilms. Het maakt van Tales een fraai pleidooi tegen censuur, dat bovendien een gelaagd beeld schept van de talloze problemen in de moderne Iraanse samenleving. Niet alle vignetten, die veelal voortborduren op eerdere films van Bani-Etemad, zijn echter even sterk.

A Separation

2011 | Drama

Iran 2011. Drama van Asghar Farhadi. Met o.a. Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat en Shahab Hosseini.

Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. Overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peyman Moaadi op televisie komt.

Reageer