Stanislaw Goworuchin

Regisseur, Acteur

Stanislaw Goworuchin is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ankor

1992 | Komedie

Rusland 1992. Komedie van Pjotr Todorowski. Met o.a. Irina Rosanowa, Valentin Gaft en Stanislaw Goworuchin.

Het Rode Leger van Stalin, eind jaren '40 - begin jaren '50. Het regimentskoor studeert liedjes in ter ere van Stalin en het vaderland, de officieren drinken en de soldaten vechten. Menselijke emoties die in het leger per ongeluk loskomen, worden de kop ingedrukt door hypocrisie en geweld. Wat moet een jonge luitenant doen als hij verliefd wordt op de stafarts die met zijn overste samenwoont?

Brysgi Schampanskogo

1989 | Oorlogsfilm, Drama

SU 1989. Oorlogsfilm van Stanislaw Goworuchin. Met o.a. Alexej Burykin, Antonina Wenediktowa, Natalja Stschukina, Oleg Menschikow en Ljudmila Krylowa.

Een jonge luitenant mag voor verlof in 1941 van de linies voor Moskou naar huis (in die stad) terugkeren. De onverschilligheid van de Moskovieten over de précaire toestand, waarin hun land zich bevindt, doet hem dichtklappen. Als een jonge vrouw, wier vader een hoge generaal is, hem probeert onder te brengen in de divisie van haar vader die geen actieve dienst doet, besluit hij evenwel naar het front terug te keren. Een van de eerste realistische films, die wist los te maken uit het korset van het Breshnev tijdperk. Regisseur Goworuchin schreef mee aan het scenario.

Tom Sawyer

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm

SU/Rusland 1983. Familiefilm van Stanislaw Goworuchin. Met o.a. Fjodor Stukow, Wladik Suchatschow, Marasch Meronowa, Katharina Waseleda en Talgat Negmatulin.

Een breed uitgesponnen Russische bewerking van het Amerikaanse klassieke jongensboek, Tom Sawyer van Mark Twain over de avonturen, die de titelfiguur beleeft met zijn vriend Huckleberry Finn in een klein stadje in de V.S. in de 19e eeuw. De film is van de hand van Goworuchin, die zijn carrière begon in het tijdperk van de zwijgende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stanislaw Goworuchin op televisie komt.

Reageer