Joaquín Busquets

Acteur

Joaquín Busquets is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Una Luz en mi camino

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van José Bohr. Met o.a. Joaquín Busquets, Narciso Busquets, Consuelo Frank en Miguel Arenas.

In een dorp wordt het eenjarig bestaan van het conservatorium gevierd. De nationale film heeft hiermee een hulde willen brengen aan de reeds blinde Busquets. Grote sterren hebben hun medewerking verleend en Joaquín vertolkt zelf de rol van blinde.

La Gran cruz

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Joaquín Busquets, Elena D'Orgaz, René Cardona en Aurora Walker.

Een chemisch ingenieur ontdekt een springstof en wordt ontvoerd en blind gemaakt door een paar vijandelijke agenten. Intussen trouwt zijn verloofde met zijn broer. Onuitstaanbare film, waarin is getracht het melodrama te combineren met de spionagefilm. Het resultaat is slechts een onbelangrijk werkje.

Monja, casada, virgen y mártir

1935 | Drama

Mexico 1935. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Consuelo Frank, Joaquín Busquets, Antonio R. Frausto en Luisa Obregón.

Een jong meisje in Mexico in 1615 slaagt erin de echtgenote te worden van een vermogend man. Een verschrikkelijk langdradig, koloniaal melodrama.

El Primo Basilio

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Carlos de Nájera. Met o.a. Andrea Palma, Ramón Pereda, Domingo Soler en Joaquín Busquets.

Neef Brasilio verleidt zijn nicht als haar man niet thuis is. Men heeft getracht een ambitieuze film te maken (voor de cameraopnames is zelfs Alvin Wickof uit Hollywood overgekomen) maar het is een té schematisch produkt geworden.

Corazón bandolero

1934 | Avonturenfilm, Romantiek

Mexico 1934. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Juán José Martínez Casado, Victoria Blanco, Domingo Soler en Joaquín Busquets.

De romantische avonturen van een bandiet die tegen de wil van een verdorven imperialistische kolonel, vecht om de liefde van een jong, rijk meisje. Een pretentieloze moord-en-doodslag film met de destijds in Hollywood zeer bekende 'Indio' Fernández.

La Sangre manda

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van José Bohr en Raphael J. Sevilla. Met o.a. José Bohr, Virginia Fábregas, Elisa Robles en Joaquín Busquets.

Uit liefde voor een jong meisje van eenvoudige afkomst, kiest de zoon van een invloedrijke industrieel partij voor het gewone volk. Een film met enkele uitschieters en op gepaste wijze door Bohr uitgevoerd. Hij nam bovendien de taak van producent, musicus en hoofdrolspeler op zich.

La Mujer del puerto

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Arcady Boytler en Raphael J. Sevilla. Met o.a. Andrea Palma, Domingo Soler, Joaquín Busquets, Consuelo Segarra en Luisa Obregón.

Een jonge vrouw die noodgedwongen prostituée is geworden, wordt verliefd op een zeeman met wie zij vervolgens een romance beleeft. Na verloop van tijd ontdekt ze dat het om haar eigen broer gaat. Een saai melodrama waarvan het enige dat de moeite van het vermelden waard is, het uiterlijk van de hoofdrolspeelster is, die een zowel erotisch als teder personage speelt.

Enemigos

1933 | Drama, Musical

Mexico 1933. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Gaby Sorel, Joaquín Busquets en Dolores Camarillo.

Verschillende verhalen rondom de Mexicaanse revolutie. Eigenlijk is de film niet meer dan een voorwendsel om zowel de revolutie als de folkloristische liedjes op te hemelen. Een totaal onbelangrijke film, met zeer povere middelen gemaakt.

El Compadre Mendoza

1933 |

Mexico 1933. Fernando de Fuentes. Met o.a. Alfredo del Diestro, Carmen Guerrero, Antonio R. Frausto en Joaquín Busquets.

Tijdens de Revolutie probeert de landeigenaar Mendoza met beide partijen op goede voet te blijven en hij neemt daarom zijn toevlucht tot allerlei listen. Een met groot enthousiasme gebrachte satire op de Revolutie met een zeer levendig gevoel voor observatie. Een van de beste films die over dit onderwerp is gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joaquín Busquets op televisie komt.

Reageer