Yash Chopra is regisseur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

New York

2009 |

India 2009. Kabir Khan. Met o.a. John Abraham, Katrina Kaif, Dustin Kerns en Obaid Kadwani.

Dil Bole Hadippa

2009 | Komedie, Musical

India 2009. Komedie van Anurag Singh. Met o.a. Shahid Kapur, Rani Mukherjee, Anupam Kher, Dalip Tahil en Tabu.

Salaam Namaste

2005 | Bollywood

India 2005. Bollywood van Siddharth Anand. Met o.a. Saif Ali Khan, Preity Zinta, Christina Collard, Arshad Warsi en Tania Zaetta.

Nich en Ambar gaan samen wonen. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar ze hebben helemaal niks met elkaar gemeen.

Bunty Aur Babli

2005 | Drama, Avonturenfilm, Bollywood

India 2005. Drama van Shaad Ali. Met o.a. Abhishek Bachchan, Rani Mukherjee, Amitabh Bachchan en Raj Babbar.

Vrolijke avonturenfilm uit het Indiase Bollywood, over de jonge dromers Bunty en Babli die iedereen in de maling nemen om rijk en beroemd te worden .

Dilwale Dulhania Le Jayenge

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

India 1995. Romantiek van Aditya Chopra. Met o.a. Shah Rukh Khan, Kajol, Amrish Puri, Farida Jalal en Anupam Kher.

Het scenario van regisseur Chopra is beslist geen meesterwerk. Hij vertelt ons in ruim drie uur de eenvoudige liefdesgescheidenis met goede afloop van Raj Malhotra en Simran, die beiden van Indiase afkomst zijn en in Londen wonen. Soap met songs, waarvan boze tongen beweren dat Chopra een en ander geleend heeft uit succesfilms van collega's, maar in Bollywood kijken alle filmers altijd heel goed naar Hollywood.

Lamhe

1991 | Drama

India 1991. Drama van Yash Chopra. Met o.a. Waheeda Rehman, Anil Kapoor, Sridevi, Anupam Kher en Deepak Malhotra.

Als zakenman Virendra (Kapoor) de mooie Pallavi (Sridevi) voor het eerst ziet, dansend in de regen, is hij onmiddellijk weg van haar. Beiden worden goede vrienden, maar wanneer Pallavi`s vader sterft zoekt ze troost in de armen van militair Sidak. Als Pallavi aan Virendra haar intenties bekend maakt om met Sidak te trouwen geeft hij haar zijn zegen. Korte tijd later is Pallavi zwanger. Ze komt samen met Sidak om in een verkeersongeval, maar het kind kan gered worden. Virendra en zijn moeder Dai Maa (Rehman) trekken zich het lot van het meisje, Pooja, aan. In de jaren die volgen blijft het beeld van Pallavi de afgewezen minnaar volgen en dat wordt niet beter als blijkt dat Pooja opgroeid tot het evenbeeld van haar moeder. Een afgrijselijke soap, die ons een idee geeft van de gemiddelde Indische filmproductie. Het einde is gewoonweg lachwekkend in zijn naïviteit. Het acteren staat op het peil van slecht amateurtheater en het gaat allemaal zo traag vooruit. Het flinterdunne scenario is van de hand van Honey Irani. Achter de camera stond Manmohan Singh. Regisseur Chopra is een van de meest bedrijvige cineasten van zijn land. Internationaal uitgebracht als INDIAN SUMMER. Panavision.

Kabi Kabhie

1976 | Drama, Romantiek

India 1976. Drama van Yash Chopra. Met o.a. Amitabh Bachan, Shashi Kapoor, Rishi Kapoor, Waheeda Rehman en Raa Khee.

Naast Mrinal Sen en Satayijit Ray, de twee enige Indische regisseurs wiens films een relatief vlotte internationale verspreiding kennen, zijn in Indië nog tientallen andere filmmakers bezig met het produceren van bijna uitsluitend voor de eigen markt bestemde melodrama's, die slechts hoogst zelden worden geëxporteerd. Deze KABI KABHIE is zo'n typisch melodrama over een jonge studente die verliefd wordt op een medestudent, maar door haar ouders wordt uitgehuwelijkt aan een makelaar. Hoewel technisch zonder meer behoorlijk is het vooral de uitputtende lengte en de nadrukkelijke vertolking die het moeilijk maakt echt op te gaan in de overigens clichè- melodramatische intrige. De film is dan ook eerder interessant als kennismaking met dit type film, dan als kijkervaring op zich.